2010/09/28

Babanapok

Hétvégén babanapok voltak a kerületi művelődési házban, ahova feltétlenül el szerettem volna menni. Már hetekkel ezelőtt beírtam a naptárba is, hogy tuti ne felejtsem el. Lányok elég későn ébredtek, így reggeli után felöltöztünk, és indultunk is. Tíz óra előtt nem sokkal értünk oda, pont jókor, mert tízkor nyitottak ki egy termet, a kimondottan piciknek való játékokhoz. Igazából ezek készségfejlesztők voltak, nagyjából ismertem is ezeket a játékokat. Kíváncsi voltam, a Lányok hogyan fogadják majd a többi gyerek társaságát, hiszen egymáson kívül hasonló korú gyerekekkel még nem voltak ennyire összezárva. A játszótér az más, ott egyelőre nem kerülnek még ilyen közeli kontaktusba másokkal. Örültem, amikor mind a két Lánynál azt láttam, hogy barátságosan nézegetik a velük egykorúakat, mosolyognak rájuk, és nem veszik el tőlük a játékot. Kivéve egyszer, amikor azt hiszem Zsófi elvette egy nagyobb lánytól az autót, amit éppen szeretett volna a szőnyegen tologatni... Természetesen kisebb rábeszélés után vissza tudtuk adni a lánynak a játékot. Ezen kívül más "probléma" nem volt.

Kincső

Zsófi

Zsófi - itt még nem a rendeltetés szerint használja a... nem tudom minek hívjákot. :)

Kincső szedi szét évezettel a puzzle-t.
Itthon már elraktam, miután egy darabot leharapott Zsófi belőle és úgy kellett kihalásznom a szájából.

Kincső tök jól elvolt itt, amíg nem akartak hozzányúlni. :)
Utána menekült hozzám (lejjebb lesz még kép róla).


Zsófi


Kincső menekül vissza hozzám. :)

Zsófi pedig jól elvan.

Igazából nem emiatt a fogalakozás miatt mentünk el, mert erről nem is tudtam, engem kimondottan a Tá-ti-ka bemutató vonzott. Méghozzá azért, mert az már hónapokkal ezelőtt kiderült, hogy mind a két Lány imádja a zenét. Egy ideje a kedvencük Shakira-Waka-waka-ja, és a másik foci vb-s szám a K'naan&Fefe - Wavin Flag című számok, klippekkel együtt, természetesen. Már az első dallamtól lázba és tánca jönnek. :) Tehát nem volt kérdéses, hogy szeretnénk, ha Lányaink közelebb kerülnének a zenéhez. Ezért is kaptak több hangszert is szülinapjukra tőlünk. Én ugyan eleinte nem tartottam jó ötletnek, de meglepő módon még semmi nem törött el, és sokszor előveszik őket (maguktól). A másik ok pedig az, hogy nem egy gyerekkel volt szerencsém annak idején részt venni Kati "néni" lenyűgöző foglalkozásain, ahol még az én borzalmas hangom is javult - állítólag. Kati "néni" elég magasra tette a lécet, így bevallom őszintén, hogy úgy is álltam hozzá, hogy biztosan nem fog tetszeni. Nos, ehhez képest elég jó volt, a Csajoknak is tetszett szerencsére. Én azt vártam, hogy meg lesznek egy picit szeppenve, a sok gyerek, a néni, aki hangosan énekel, magas hangon ráadásul. De nem. Ők inkább mászkáltak, odamentek Ági "nénihez", leültek elé, és úgy hallgatták őt, sőt, amikor tapsolni kellett, ők is tapsoltak. Na, nem végig, de elkezdték. Roppant büszke voltam Rájuk. :)





Pár video. Az elsőnél Kincső felfedezte magát a tükörben. :)
Játék:


Tá-ti-ka


Most már csak az lenne a jó, ha meg tudnám oldani, hogy eljöjjön velünk valaki ezekre a foglalkozásokra, mert persze mindig délelőtt vannak... :(

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

jóvan majd veszek jó kis "nagy" Xilofont, hogy a zenei fejlődés ne maradjon el, és persze 2őt rögtön..azzal nagyon szép zenéket lehet komponálni.. :-)