2009/11/18

Mérföldkövek

Igazából ez az életünk vezérfonala: mindig várni valamire. Csak ebben az évben annyi mindenre vártam, mint egész életemben összesen. Vagy még többször. Először azt vártam, hogy levizsgázzak. Aztán azt vártam, hogy hazaérjek a terhességi teszttel. Aztán azt vártam, hogy a doki megerősítse, amit láttunk a teszten, vagyis, hogy szülők leszünk még idén. aztán azt vártam, hogy legyen szívhangja a két kis buroknak. Aztán azt vártam, hogy megtudjuk, milyen neműek a pocakomban élő kis emberkék. Aztán azt vártam, hogy megszülessenek. Ez végül korábban jött a vártnál. :)

De amikor megszülettek a Csajok, akkor azt vártam, hogy hazamehessünk, de rá kellett jönnöm, előtte még Kincsővel kell eltöltenünk pár napot a koraszülött osztályon, így azt vártam, hogy Zsófival felköltözhessünk Hozzá. Amikor végre ott voltunk, akkor azt vártam, hogy Kincső elérje a mágikus 2 kg-ot, és teperhessünk haza.

Amikor hazaértünk, akkor csak örültem. Boldog voltam. Valahogy nem volt bennem félelem, hogy kikerültünk az orvos keze alól, most mi lesz!? Tuti megbetegszik valamelyik, vagy valami hasonló. Ezeket hittem gondolni a kórházban, de mire hazaértünk, addigra eltűnt minden kételyem.

Aztán elkezdődtek az itthoni méricskézések. Este, fürdés előtt, ahogy az a nagykönyvben meg vagyon írva. Innentől kezdve azt vártam, hogy mikor érik el a 2,5 kg-ot, majd a 3 kg-ot, a 3,5-et és végül a 4-et. Jelentem, mind a két gyermekünk elérte a 4 kilót, így mostantól azt várom, hogy mikor fogja Kincső utolérni Zsófit, ugyanis jóval többet eszik. Mióta ciciből eszik, nem nagyon méricskézem a Lányt, mert nagyjából tudom, mikor evett rendesen. Viszont szúrópróbaszerűen lemértem Őkisasszonyságát egy párszor és mostanában igencsak 110-130 gr tejet szív magába, míg Zsófikámnak úgy kell könyörögni sokszor, hogy azt a 80 ml tejecskét ugyan egye már meg. Persze nem látszik Zsófin, hogy alultáplált lenne, sőt! Édes tokás mind a két lány, ezt mind a két szülőjétől örökölhették is akár, de véleményem szerint a kaja miatt is van.

Lányok, csak hogy tudjátok, és ha esetleg valahogy elkutyulnám az évek során, most ide leírom, mikor értétek el ezeket a kerekebb súlyokat. Hátha érdekel Benneteket - meg ha már egyszer mi szépen mérjük minden este...

Kincső: okt. 4. 2,580 kg
okt. 15. 3,080 kg
okt. 26. 3,505 kg
nov. 16. 4,000 kg

Zsófi: szept. 24. 2,550 kg
okt. 6. 3,035 kg
okt. 18. 3,515 kg
nov. 7. 4,035 kg

Mi írjuk továbbra is, ki mennyit nyom a mérlegen, néha az evéseket is mérem, csak hogy megnyugodjak, de már tudom, rábízhatom Kincsőre, mennyit eszik, mert tudom, nem marad éhen. Sőt! Zsófi húzz bele, különben megelőz a Nővéred! :)

Na, megyek, elpakolom az ebéd romjait. Mert igen, még vár rám. Fontosabb volt leírnom ezeket, mint elpakolni. Van ilyen. Ez is én vagyok. De Lányaim, nem visszaélni ezzel az infóval sem! Pusszancs :)

1 megjegyzés:

Natimi írta...

Szép méretek lányok!Csak így tovább!:))
Olyan formásak vagytok a képeken!

Hú,nem semmi Kincsőtől a 110-130 ml:))így biztosan jó a tejtermelődésed!Apukátok is nagyon ügyes,hogy vállalja Zsófi etetését.Naná,hogy kihasználod,ha már nem szopik Zsófi,így van is mód rá!
Legalább addig is pihensz!

További nyugis napokat lányok!
Puszil,
Timi