2010/10/11

Szombat - szülinap + vadaspark

Szombaton tartottuk Jutka szülinapját kis családunk körében. Ilyen eseményekkor még jobban hiányoznak Tücsiék - szerintem nem csak nekem. Előre megbeszéltük, hogy most az ünnepelt készíti az ebédet, viszont a tortát szokás szerint én sütöm. Jutka sachert kért, hát megsütöttem. Az ebéd nagyon finom zöldségleves volt, valamint sült kacsa párolt káposztával és krumplipürével. Utána jött a köszöntés, az elmaradhatatlan énekléssel és az ajándékok, ill. a torta átadásával. Sajnos erről a pillanatról és a tortáról nem készült kép. :( Viszont a saját készítésű fényképalbumról csináltam előző nap pár fotót. Az ötletet NőiCsizma - Edittől lestem el a hét elején. Azt hiszem, Nagyszülőnek, Dédszülőnek mindig jól jönnek a friss fényképek a gyerekekről, főleg Jutkának, aki a túrák során is tudja mutogatni népes famíliáját. Ezért örültem meg nagyon az Edit-féle albumnak, ami rendszerezi is a képeket, és végre én is kiélhettem magam egy picit. :) Így nem csak Kincső és Zsófi kaptak helyet az albumban, hanem Dani, David, Gabriel és Jonas is, valamint Tücsi, Gerd, Gábor és én is, és van egy közös kép, amit Tücsiék utolsó napjain készítettünk, ezen mindannyian rajta vagyunk. Szerintem jól sikerült az album, és úgy láttam, az ünnepeltnek is tetszett. És ha már az unokái s gyerekei után a túrázást szereti a legjobban, hát kapott tőlünk egy ajándékutalványt a nem messze levő Mountex túraboltba. :)



Ebéd után, ha már az égiek ilyen rendesek voltak velünk, és gyönyörű idővel ajándékoztak meg bennünket a hétvégén, fogtuk magunkat, és elindultunk a közeli vadasparkba, ahol még nem jártunk.

 Ez a kép ugyan kifelé készült. :)

Nagyon tetszett az erdő, imádom, főleg ősszel. Nem is okozott csalódást a táj, zöld, sárga, piros falevél a földön, a fákon, az ágak között besütött a nap, gyönyörű volt. Sétánk első felében még a Lányok is sapka, kabát nélkül sétálgathattak. Bizony, sétálgattak! Az út harmadánál kivettük Őket a kenguruból, ahonnan amúgy is nyújtózkodtak egyfolytában. Kézenfogva sétáltunk Velük, természetesen, de mentek. Kincső annyi időre sem volt hajlandó karban lenni, míg megeszi a sajtos kiflijét. :) Így persze jóval tovább tartott az amúgy nem túl nagy és nem túl sok állattal ellátott vadaspark körbesétálása, de az élmény volt a lényeg, az pedig megvolt, úgy láttam a Csajok arcán. Nem győzték a faleveleket gyűjteni. Kincső még az apját is megajándékozta eggyel, ami bekerül az "emlékek" dobozba. :)

Ezúttal az állatok annyira nem nyűgözték le a Lányokat, talán azért sem, mert általában túl messze voltak, többjüket nem is lehetett látni. De a legfőbb oka talán az volt, hogy érdekesebb volt a menés, a falevélgyűjtés.









Néhány kép az állatokról is:












Hazafelé még megnéztünk két hatalmas, gyönyörű mammutfenyőt. Kicsit csalóka, messziről úgy tűnik, mintha egy lenne, de valójában két fenyőről van szó, csak túl közel vannak egymáshoz.


A nap nagyon kellemesen telt, jó döntés volt a vadaspark. :)

2 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Hat ez a nap nagyon jol sikerult,ahogy szeretetek volna gondolom.Gyonyoruek a lanyok es nagyon edesek a faleves gyujtes es a seta kozben,gyonyoruek az allatok is.Emlek doboz de klasz.A nagyi mindenek orult gondolom,gyonyoru lett az album nahat hogy milyen jo otlet volt es biztosan nagyon orult is neki.puszika

NőiCsizma írta...

Nagyon klassz lett a kis albumod!!! Nem is hasonlít az enyémre! A Tiéd sokkal extrább! Legközelebb Én jövök ötletért hozzád... ;)

Nagyon jók a fotók! Édesek a lányok!