2010/10/07

13 folyt.

Folytatnám, hogy mit tudnak a Lányok. Nagyon szépen tudnak egyedül enni darabos ételeket. Persze csak akkor, ha akarnak. :) Van, amikor nem is eszik meg másképp az ételt, csak ha ők ehetik egyedül. Szerencsére ezt főzeléknél, ill. levesnél még nem erőltetik. De pl. a rizst szívesen eszik egyedül. Egyelőre mindent kézzel esznek, evőeszközt még nem nagyon kaptak. Azért nem, mert amikor tettünk egy próbát, akkor csak arra használták, hogy kitúrják az ételt a tányérból, majd folyton ledobálták, úh. későbbre tettük az evőeszköz bevezetését.


Zsófi gyönyörűen megy. Egy huzamban kb. 6-8 lépést tud megtenni, utána nem elvágódik, hanem egyensúlyát megtartva szépen leül. Kincsőt egyelőre nem motiválja Húga ügyessége, Ő még mindig úgy érzi magát biztonságban, ha valamibe, főleg belém kapaszkodva állhat, és beéri azzal, hogy körülöttem sétál körbe-körbe, a pólómat, és olykor a hajamat tépve közben, mert hogy az a kapaszkodója...

A hűtőmágnes továbbra is az egyik legkedvesebb játék. Ma észrevettem, hogy Kincső nem csak levenni tudja őket, hanem visszatenni is. Nem kapják meg az összes mágnest, csak bizonyos fajtát: lekerekített szélű, műanyag, közepe kivehető, ott van a kép elhelyezve. Néha szét is esik a mágnes, mert a szélüket már megrepesztették, ahogy dobálják, rálépnek, ilyenkor résen kell lenni, mert máris a szájukban van a hűtőmágnes képe.

Ismét Kincsőt emelném ki, aki nagyon ügyesen tud felülni a kis fonott székükbe, illetve a bilis székükre. Imád ott helyezkedni, forgolódni, engem a frász kerülget, mikor esik le, de eddig még nem zuhant ki belőlük.









Zsófi nagyon ügyesen viszi az egyik kezében a lufit, amikor sétálunk Vele. Nem a kilógó részt fogja meg, hanem magát a lufit 5 ujjal. Több körön keresztül viszi, nem ejti ki a kezéből. Egyik alkalommal Kincső is megpróbálta, de ő egyből elejtette, úh. meg is mutattam neki, hol könnyebb fognia. :)

A fürdetés újra karikában megy, abban nyugodtabbak, jobban érzik magukat.

Öltözködésnél mind a kettő segít nekünk. Vetkőzésnél kihúzzák a karjukat a ruhából, öltözésnél pedig, ha az egyik kezükben van valami, és éppen az kerül sorra, akkor átveszik a másik kezükbe. A cipő felvétele is egyre könnyebb. DE azért hozzá kell tennem, hogy utálnak öltözködni. Bár, mostanában (kop-kop-kop) balhémentesek az esti öltözködések, azért eddig komoly harcaink voltak mind a két Lánnyal.

Akaratos gyerekek, sokszor keményen kell fellépni velük szemben, mert bizony, előfordul, hogy a fejüket beleverik a földbe, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy Ők azt elképzelték. Ilyenkor vagy sikerül a figyelemeltereléses módszer, vagy nem, majd lehiggadnak.

Asztalnál ügyesen megmutatják, ha szomjasak, sőt, mintha mondanák is, hogy "inni".

Jövőhéten megyünk a védőnőhöz, akkor majd adatokkal is tudok szolgálni, hogy mekkorák, milyen súlyosak. :)


3 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Jaj de tunderiek edesek ezek a csajszik.Zsofinak nagy nagy gratulacionk a menneshez,Kincsonek meg a szekre folmaszashoz es lemaszashoz.Edesek es gyonyoruek csak csodalni tudom oket mint mindig.Olyan kis dragak.Nagyon ugyesen esznek,es tudnak dolgokat.
Lattom neha nalatok is nagy jatek rumli van ha a ket csajszi jatszik.Az oltozesrol meg a foldhoz veresrol nem is beszelek mert nalunk is megvan,sot az akaratossag is.Pelusozas hogy megy nalatok az nalunk a legkatasztrofalisabb.puszika a gyonyoru csajsziknak kivancsi vagyok a sulyukra foleg hogy mennyire ternek el egymastol

Szitya írta...

Nagyon tetszik, hogy így leírod!
És az utolsó két kép pedig egyenesen tündéri!
Puszi,
Szilvi és az ő négy lánya

Magdi írta...

nagyon ügyesek vagytok lánykák! bizony, nemsokára szaladtok, másztok mindenre, frászt hozva a környezetetekre:) na meg elkezdtek beszélni!!!!!!!!!!!!!! csak győzzük hallgatni, válaszolni rá. alig várom. vagy nem? nekem most is, mint anyáéknál is mindig az a korszak tetszett, amiben voltunk, vagyunk. mindig édesek, tüneményesek, értelmesek, aranyosak vagytok. imádlak benneteket!