2010/10/15

Fogak

Még jó, hogy pár napja arról írtam, hogy Kincsőnek kibújt a 8. foga, Zsófit ezzel behozta. Legközelebb alaposabb leszek, ha ilyen kijelentést teszek. Tegnap ebédnél valami miatt Kincső jól felkiáltott, mintha ráharapott volna a nyelvére, akkorát üvöltött, és ekkor megláttam valami fehéret a szájában. Mivel grízgaluskát csináltam a húslevesbe és nem tésztát főztem ki, ezért feltűnt a kis fehér valami, és kihasználva elsőszülöttem üvöltő szájtartását, gyorsan meg is tapiztam azt az izét, ami nem volt más, mint egy fogacska, nevén nevezve a jobb alsó első kisőrlőfog. :)

Több se kellett, "mentem" Zsófihoz... Nem akartam elhinni! Neki mind a két alsó első kisőrlőfoga kint van, és felül is a bal első.

Kincső nem nagyon engedi, hogy turkáljak a szájában, ami érthető is, de azt hiszem, hogy Neki nincs kint több foga.Így a fogaik állása a következő:

Kincső: 8 metszőfog és 1 kisőrlőfog.


Zsófi: 8 metszőfog és 3 kisőrlőfog.

2 megjegyzés:

NőiCsizma írta...

Gratulálok a fogacskákhoz! Nálunk mindhárom lánynak elég későn és lassan bújtak a fogai. Lininek is még csak 4 van, pedig csak 1 hónappal fiatalabb a lányaidtól.
Mindig ez az összehasonlítás....le kellene már szoknom róla. Később féltékenységet szülhet.

Szabina es Julia írta...

Hu ha milyen nagyot kialthatot a kis csaj,jo sok fogatok van az mar biztos.Zsofi jol lekerulte a Kincsot fogak teren,pusizka