2010/03/22

Készülődés a NAGY útra

Készülődtünk az útra, de mire leírom, hogyan, addigra szerencsésen meg is érkeztünk és túl vagyunk az első éjszakán is.

Már pénteken előkészítettem a Lányok ruháit, kivittem a kanapéra őket, mondván, mikor már alszanak a Csajok, el is kezdünk csomagolni, hiszen szombaton még volt egy utunk Fótra. Nem volt túl bonyolult összekészíteni a rucikat, végülis azt csináltam, amit a sajátjaimnál szoktam: betettem mindent, azzal a céllal, hogy nem tudom, éppen mihez lesz kedvem, mikor mit szeretnék rájuk adni. Ez most még nem probléma, mert a kis méret miatt kevés helyet igényel az amúgy elég sok ruha. DE mivel az én ruhatáram - testem megnövekedett mérete miatt - elég szűkös, ezért pláne nem szerettem volna semmijüket otthon hagyni. Nem is maradt, szerencsére (még az aznapi csini ruhájukat is elhoztam, hogy majd itt kimossuk :)).

Tehát kikészítettem a ruháikat a kanapéra, ami aztán meg is várt minket szombat délutánig. :) Szombaton kimentünk még Fótra, de csak egy fél napra, 2-kor indultunk is haza. Egyrészt szerettem volna még a szüleimmel találkozni, ők meg az unokákkal, másrészt Apu chilis babját "kellett" elhoznunk, mert nagy sikere volt, amikor múltkor a Tücsiék voltak nálunk, ezért hoztunk magunkkal ezúttal.

Zsófi első farmernadrágja

Kincső első farmernadrágja

Szombaton hazaérve rögtön nekiálltunk a pakolásnak, aminek először nem hogy a végét nem láttam, de azt sem tudtam, hol kezdjem. Mindenbe belekaptam egy picit, aztán megálltam, és fegyelemre szólítottam fel magam. Ez használt is, másfél óra alatt készen voltunk, én a bőröndökbe pakoltam, Gábor cipelte le a kocsihoz őket. Plusz még a többi dolog, amit hozni kellett. Végül rengeteg hely maradt, hála Gábor jó pakolókészségének, így bőven befért az én nagypárnám és kispárnám is, amik nélkül el sem jöttem volna. :P

Még kisütöttem a rántott húst, ezúttal ezt vittünk az útra, teával, retekkel. Főztem még egy adag teát a nap hátra levő részére, és megbeszéltünk, hogy nem stresszelünk, amikor az első etetés lesz éjjel, akkor kezdünk el készülődni. Ruhák kikészítve - miénk is, lista elöl, mit nem szabad otthon hagyni még a reggeli előkészületnél szükséges dolgok közül - azért a pelenka csak otthon maradt, így az első pelenkacserénél majdnem bajba kerültünk (természetesen a legalsó bőröndben voltak a pelusok, amiket az itteni első napra szántunk - de a lényeg, hogy volt nálunk).

Jutka is fel tudott jönni segíteni 4 körül, az sokat könnyített a koncentrálásunkban, előtte pont megszoptattam a Csajokat, így utána már tudtak játszani, tornázni a Nagyival. Kicsit nyűgösek lettek elég korán, ezért már fél 7 körül elkezdtük őket fürdetni, mi előtte megfürödtünk a Gáborral, kihasználva a gyerekfelügyeletet, fél 8 körül már mind a két Gyermek aludt szépen.

Ezek után rendbe raktuk a házat, hogy jó legyen a hazatérés, ne kupi fogadjon minket, még egy utolsó palántalocsolás, virágöntözés ÉS a lényeg: Dönci kitakarítása várt ránk, aztán 9 óra előtt ágyban is voltunk. Ahogy terveztük, hogy jó lenne. Ezúttal sikerült is. Meglehetősen gyorsan elaludtunk, nem tudván, mi vár ránk az éjszaka, csak azt sejtettük, hogy valószínűleg nem a mostani éjszaka lesz az első, hogy a Csajok 7-ig fognak aludni. :)

3 megjegyzés:

Ági írta...

Eddig minden flottul ment. Várom a folytatást. Nem vagyok meglepve, hogy ilyen klasszul összeszedetten indultatok el.
Puszil
Ági

Natimi írta...

Én is szeretem megszervezni,leírni és előre elrendezni a dolgokat!
Ügyes vagy Vivi!

Várom a folytatást!
Puszillak,
Timi

Borzási A. Kriszta írta...

milyen trendik a Lányok:)