2010/08/07

Mert megérdemli...

Ezúttal Tibi a tortát. Születésnapjára kapta. Végre sikerült kicsikarni belőle - kedvenc tortájának beígérésével -, hogy mikor van a születésnapja. Először próbálkozott mindenféle dátummal, de mivel egyrészt ennyire ismerem Őt, másrészt tudtam, hogy akkor nem lehetett, így egy kis szépen kérés, majd zsarolás után végre kibökte a valódi dátumot. És akkor megkérdeztem, melyik a kedvenc tortája. A lúdláb. Újabb első torta. Még aznap küldött is egy NL Cafe-s receptet, amit elsőre nem fogadtam el, mondván körül kell nézni, amit én másnap meg is tettem. Többek között a gasztroblogok-nál is. Végül sütöttem egy csokis piskótát, a krém a NLC szerint készült, és a tetejét pedig bevontam jó alaposan magas kakaószázalékú étcsokival. Mert a Tibi így szereti. A rumos meggy saját készítésű volt, nem bonyolult, bár mi nem igazán szeretjük, de nem is nekünk készült. Ez a torta sem az a torta, amit gyorsan összedob az ember, hiszen a meggyet minimum 2 napig érlelni kell a rumban, és a krémet is legalább egy éjszakára hűtőbe kell tenni, hogy összeérjen az íz, gondolom. És ugye, mint azt tudjuk, a piskótának is az a legjobb, ha egy fél napot pihen a munka előtt.

Mindezeket figyelembe véve a torta a következő vasárnapra lett beígérve. Vasárnap reggel kapta meg a csokiöntetet, és arra rá Gábor keze munkája alapján egy Mini került Honda emblémával, alatta a szöveg: MiHoNinda )Mini és a Honda első ill. hátsó fele), felette pedig az életkor (ugye nem baj, Tibi, hogy elárultam???).



Szerintünk nagyon helyes lett. Mikor vásároltuk a tortához valókat, akkor láttam meg a cukormáz tollakat, amit még sose próbáltam ki, de szerettem volna. Végül nem én, hanem Gábor avatta fel, de nem bánom, mert nagyon jól sikerült a "rajz".

Tibinek egy kis fejtörést okozott a szöveg megfejtése - én még mindig ott ülnék, és töprengenék a megoldáson:



Aztán végül a torta felvágására is sor került, és a kóstolásra is. Azt hiszem, ízlett az ünnepeltnek, és ez a lényeg. :)



Tibi, köszi, hogy megjavítottad a laptopot, így már fel tudtam tenni ezt a bejegyzést is!!! :) Jöhet a következő lúdláb torta??? :)

2 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Anya nagyon ugyes vagy hogy ilyen szep tortat keszitettel.Nagyon jo lett.Hu nalunk a fiuk imadnak az ilyen tortakat.Biztosan fincsi is volt.puszika

Natimi írta...

Nem győzőm ismételni magam...nagyon ügyes vagy drága Vivien!!:)

Klassz lett Gábor rajza is:))

Puszi,
Timi