2010/08/21

Mai nap újdonságai

Lánykáink ma megkóstolták a főtt tojást. Egyelőre még csak a sárgáját. Ma nem volt se időm, se kedvem főzni, mert elég sok volt a vasalnivaló, és az eléggé kivett az energiámból, ezért Gáborom "dobott össze" egy hideg ebédet, főtt sonkából (bableves alapanyag), főtt tojásból. Meglepően jólesett. És ha már főzött tojást, kértem, hogy úgy főzzön, hogy a Lányoknak is adunk belőle. Zsófiban most sem csalódtunk, szó nélkül megette a Neki szánt adagot, míg Kincső az adagja felénél többet nem kért. Ő marad a sajtnál, amiből szinte nem lehet eleget adni Neki (persze Zsófinak sem).

Még egy újdonság történt ma, mégpedig az, hogy Kincsőnk egész délután az önállóan állást gyakorolta. Gábor feküdt a földön, ő pedig rá támaszkodva felállt, és elengedte magát. :) Nagyon édes volt, élvezte nagyon, gyakorolta is pár órán át. Zsófi is szokta ezt csinálni, de nem ilyen intenzitással.

 Gábor nem meztelenkedik,
hanem Kincső szórakozott a hasán való paskolással.

A nap fénypontjaként elvittük Igort sétálni. Persze a Lányokkal, kenguruban. Igor nagyon szófogadó volt, nem futott el messzire, szóval megmutatta, hogy megérdemli, hogy máskor is elvigyük családilag egy kis sétára. :)



Kincső, aki nálam volt, amint meglátta Igorkát, egyből elkezdett ugrándozni és kiabálta, hogy ii! :) Erről jut eszembe, hogy a minap Gábor Apukája felköszönt hozzánk az emeletre, és már ment is vissza a saját részükbe, de Zsófi, ahogy meghallotta a Nagyapja hangját, tepert is a lépcsőhöz és a rácsnál megállva, lenézve felkiáltott: Papa! Úgyhogy gyorsan le is mentem elújságolni a nagy hírt. :) Az "Apa" szót már nagyon ügyesen használják mind a ketten, tudják, kinek kell mondani (jól betanítottam Őket...:)).

2 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Tunderiek a lanyok mint mindig,jo lehetett a kutya setaltatas csaladostol.Apa meg ugyes hogy fincsi ebedet sutott.
De jo is a fot tojas nalunk a csahjok majdnem mindennap esznek tojast imadjak barmilyen formaban.
KIncsonek gratulalunk az egyedul allashoz nagyon ugyes es Zsofika is.
A papa szot meg ugyesen mondhata kar hogy a papa nem hallotta.puszika

Mónika írta...

Jó sok-mindenről maradtam le...
Nagyon ügyesek a lányok, jók a képek is.
Lassan már elindulnak, akkor fogod visszasírni ezeket a "régi" szép-időket!
:)
Gáborodnak így utólag is boldog szülinapot kívánok!
Nekem a torta tetszett!
(nyugodj meg én ilyet se tudnék készíteni)

puszi