2012/01/13

Bugyi

Hátha ezúttal nem kiabálom el a pelus-bugyi témát. :) Ugyan még "csak" szerda óta, de az alvások és a házon kívül töltött időn kívül pelus helyett bugyi van a Lányokon. Kezdődött mindez úgy, hogy kedd este Kincső kakilt a wc-be (előtte szólt, hogy kakilnia kell, és menni szeretne a wc-re), és utána nem kapott már pelust, mert úgyis nemsokára fürdés lesz. Nagyon tetszett Neki, Zsófinak is le kellett venni, természetesen.

Másnap délelőtt itthon maradtunk, és rögtön a reggeli pelus cserénél felajánlottam a Lányoknak, hogy ha szeretnék, kaphatnak bugyit, csak hát akkor szólni KELL, ha jön a pisi, vagy a kaki. Megígérték, így meg is kapták a szép kis bugyijukat szintén helyes kis atlétával (vagy minek hívják a lányokét). Nagyon élvezték, hogy bármikor szabadon lehet a pocijuk! :) ÉS csak 1x pisiltek bele a bugyiba, utána mindig szóltak, illetve én is odafigyeltem, és vittem Őket a wc-re. Alváshoz kaptak pelust, majd délután megint bugyiban voltak. Nem is volt semmi baj egészen addig, amíg nem kellett elővennem a lábmasszírozót (amibe vizet kell tölteni, és zubog, bugyog, mindent csinál). Ekkor Kincsőnek kétszer is kellett bugyit cserélni, de ezt betudom a bugyborékoló víz hatásának. Zsófi viszont nem csurizott be, ügyes volt, nagyon. Azóta nem volt baleset. Tegnap délelőtt nem voltunk itthon, így akkor pelusuk volt, de ma szintén itthon voltunk, nem volt sok kedvem kimenni ebben a vacak időben, ami ma van, ráadásul nagyon jól eljátszottunk mind a hárman együtt.

Én már az eddigi teljesítményre is büszke vagyok, hát ha még maradna is ez az állapot...         

                                                                              Zsófi
                              
                                                                            Kincső

Apjuk megtanította Nekik, hogyan KELL a wc-n "olvasni". Azóta szükségük van újságra, könyvre, amit lapozgathatnak dolguk végezte közben. Ennek köszönhetően, akár csak az Apjuk esetében, nekik is legalább kétszer annyi időre van szükségük, mint amennyi egyébként elég lenne... :)

Egyébként ezek nem a mostani friss képek, hanem előző hetekben készültek, amikor szintén előfordult, hogy nem a pelusba ment a nagy dolog. Tehát ez nem egy hirtelen jött ötlet volt részükről, hanem már egy ideje hol belepisiltek, kakiltak a wc-be, hol nem. Nem volt erőltetve. Igaz, most sincs, csak most úgy éreztem, hogy elég megbízhatóak a bugyihoz. Eddig nem tévedtem. Majd jövök a friss hírekkel ám! :)

4 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon ugyesek a csajszik,ha igy haladnak hamarosan napalra nem kellmajd pelus nekik.Mi is probalkozunk a Juliaval de eleg nehezkes.puszika

Orsi írta...

Nagyon ügyesek a lányok, gratulálok! És te is ügyes vagy, hogy ilyen jól koordinálod a szobatisztaságra szoktatást. :)
Mi ezzel most nem tartunk sehol, sajnos... Este fürdés előtt szoktak bilire ülni, és nagyon ritkán szól Sára, hogy kakilnia kell, akkor szaladunk vele, de Borcsi már csak általában az után szól, hogy túl van a dolgon.
Van WC-ülőkénk nekünk is, és arra gondoltam, lehet, hogy inkább azt kellene bevetni, mint a bilit, hátha a rendes felnőtt WC meghozná a kedvüket... Sára jobban érett rá, úgy látom, de Borcsi még nem annyira. Pedig már jó lenne megszabadulni ettől a sok pelenkától!

Magdi írta...

"Bizony, bizony!" mondják a csajszik is. Nagyon ügyesek. És okosak is. Most vasárnap például szólt Kincső, hogy kakilni, és a WC-be kakilt, nem is keveset. Persze egymásra is nagyon büszkék, a jutalom simogatás, bújás, puszi kijár a másiknak. Imádni valók ilyenkor (is).

Vivien írta...

Köszönöm a gratulációkat a Lányok nevében is! :)

Iza, én nem próbálkoztam. Ők akarták. Először csak a Zsófi, és főként fürdés előtt. Aztán szinte rendszer lett ebből a napi egy wc-ből, majd máskor is szólt, és sikerült visszatartania a kakit, amíg kiértünk a wc-re. Majd a hajmosás dolog óta Kincsőnek is természetes, hogy a wc-be, vagy a bilibe végzi a dolgát.

Orsi, hidd el, hogy én nem érzem úgy, hogy bármi közöm lenne a szobatisztaságukhoz. ŐK akarták, én csak hagytam Őket kibontakozni. HA ÉN azt mondom, menjünk pisilni, mert már régen pisiltek, nem biztos, hogy belecsuriznak a wc-be, viszont, ha ŐK szólnak, hogy menni kell, akkor jön is. Tehát tényleg meg kell bíznom bennük, mert valóban érzik, mikor jön a pisi/kaki és mikor nem.

A wc-t is ŐK választották ki, nem mi erőltettük, de így legalább nem kell még külön bilit is mosni. :)