2012/01/05

Kiskarácsony, nagykarácsonyFA

Ha megkésve is írom, de természetesen nálunk is járt a Jézuska, hozott nagyon szép karácsonyfát és hozott kedves ajándékokat is. Talán a legkedvesebb a pöttyös labda volt, amit a Kincső külön kért tőle. Bizony. 23-án kitalálta a mi elsőszülöttünk, hogy neki hoz a Jézuska labdát. Hiába mondtam, hogy az is lehet, hogy mást hoz, semmi nem érdekelte, és csak mondta és mondta, hogy neki bizony labdát fog hozni a Jézuska (a már meglévő 10 labda mellé...). Hozott is neki, és nagyon boldog volt tőle. :D Ahogy korábban is írtam, szépen megtanulták a dalokat, amik nálunk ilyenkor szinte kötelező számba megy: Kiskarácsony, nagykarácsony ÉS a Mennyből az angyal. Nagyon tetszik, hogy Ők is úgy éneklik, hogy kisült e már a karácsony. :) És a végén mindig hozzátették a karácsony szó után a fa-t is. :)


Szenteste ismét nálunk gyűltünk össze. Már reggel korán átjöttek Anyuék és a Csilláék, majd átmentünk Érdre a Zoliékhoz, mert sajnos nem sokkal karácsony előtt halt meg Marika néni, akit nagyon szerettünk, és reméltük, hogy legalább a szeretet ünnepét még eltöltheti a Családjával. Sajnos nem így történt. Szerettük volna, ha Feri bácsi is lát minket egy kicsit. Még hamarabb is értünk oda, mint Feri bácsi, így volt idejük a Lányoknak garázdálkodniuk egy picit a 6 éves Réka szobájában. Délre azért hazajöttünk, hogy ne nagyon boruljon fel a Csajok napirendje, bár terveim szerint kicsit később fektettük le Őket, hogy amikor felébrednek, kellően sötét legyen az ünnepi fényekhez. :) Aztán, amikor felébredtek a Lánykák, szépen felöltöztettük Őket és amikor hallottuk a csengő szavát, kieresztettük a kíváncsi Csemetéket a szobájukból. :)



Nagyon édesen nézték a fát, a KARÁCSONYFÁT, amiről már hallottak és aminek még puszit is adtak, és amiről még napok múlva is szedegették le a díszeket, majd rakták fel újra. És ami a legjobban tetszett, hogy egy héttel később is mondogatták, hogy milyen szép, a fényével pedig még mindig nem tudnak betelni. :)

Nem támadták le egyből az ajándékokat, amiknek egy része be volt csomagolva, de a többsége látható volt, hanem szépen, fegyelmezetten vártak. Elénekeltük együtt a Mennyből az angyalt, majd megkapták jelt az ajándékok megtekintésére. Éltek is a lehetőséggel, és minden egyes ajándéknak nagyon örültek, aminek mi is örültünk. :)




Másnap reggel első volt, hogy mentek a karifához, és nekiálltak játszani, főzőcskézni a babáknak. Sajnos a konyha technikai okok miatt nem készült el időre, de ami késik nem múlik. Most már azt is tudjuk, hogy kisszekrény is kell a babaruháknak.


 Zsófi puszi az egyik dísznek.



26-án kimentünk Anyuékhoz, ahol szintén nagyon jól érezték magukat a Lányok is és mi is. Apu megfogadta a tanácsomat és hideg kajával készült, így tudott Ő is elég tartalmas időt tölteni velünk. Hazafelé szerettünk volna beugrani a Dédiékhez is, de a Lányok akkor aludtak, mert Anyuéknál nem voltak hajlandóak aludni, így meginvitáltam Őket hozzánk másnapra. Ekkor készült ez a kép, amikor mind a két gyerek bekerült a Dédi kezébe.



Így teltek a karácsonyi ünnepnapok nálunk csendben, nyugalomban, szeretetben. :)

1 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon szep karacsonyotok volt,de edesek a lanyok a fotokon,latszik hogy imadtak a fat es az ajandekokat is.Nlaunk is Juliat sokaig elbuvolte a karacsonyfa.puszika