2011/04/26

Hétköznapjaink

Szerencsére sikerült rájönnöm, ha kint vagyok a Csajokkal, akkor sokkal elviselhetőbbek, mint idebent. :) Sőt, akkor kimondottan jó gyerekek, akik ugyan sokszor nem fogadnak szót kint sem (pl. NE szórd ki a homokot a fűre, csak bent a homokozóban játsszál vele), de még így is sokkal, de sokkal jobban lehet velük bírni, mintha bent lennénk. Főleg, amióta fel lett állítva a hinta és homokozó is fel lett töltve, azóta sokkal viselhetőbb a kinti lét. Anyu vett egy csúszdát, de az nekem egyedül életveszélyes lenne, így megköszönve a lehetőséget, inkább vittük ki Fótra hozzájuk, mert ott tuti van mindig két felnőtt, aki tud Rájuk figyelni. Nekünk elég egyelőre a homokozó és a hinta. Illetve nekem elég, ha rajtuk múlna, csúszdapark lenne a kert. :)







Igor is feljön ilyenkor hozzánk, élvezi, hogy van társasága, még akkor is, ha nagyrészt csak fekszik a közelünkben, de ahogy megyünk mi is tovább, a homokozótól a hintáig, jön velünk. :)


Ez a kintlét azért is jó, mert így széépen reggeliznek, tízóraiznak a Lányok. Rájárnak a sajtos perecre (általában azt kapnak) és szépen elfogy mire elérkezik az alvóidő.

Zsófi arcán itt látni a fóti sérülése... :)

A perecért villamossal szoktunk menni, és a fáradtságuktól függ, hogy gyalog jövünk e haza (ez egy jó órás séta az Ő tempójukban), vagy villamossal. Már kétszer megúsztam a büntetést. Két megállót megyünk csak, de mostanában összefutok az ellenőrökkel, de eddig nem büntettek meg, szerencsére.

Szintén múlt heti dolog, hogy a Lányok megették életük első (fél) lángosát (fokhagymás, sós). Jaj, nagyon ízlett Nekik. Mentünk feladni a húsvéti üdvözlőlapokat és szerettem volna valami uzsonna félét venni nekik a piacon, de már későre járt, és be voltak zárva a pékárusok, de a lángosos még éppen nyitva volt. Na, vettünk is Nekik egyet. Nagyon, de nagyon ízlett, nem győzték enni. Még a fagyis is nyitva volt, úh. jutalomból a szép evésért kaptak egy (fél-fél) gombóc csokifagyit. Direkt külön tölcsérbe kértem a nénitől. Tavaly már ettek a jégkrémünkből, de fagyit, tölcsérből még soha nem ettek. Mondanom sem kell, hogy nagy sikere volt ennek is. Persze Zsófi leette magát, ez már szinte természetes. :)

Túl sokat nincs időm unatkozni, valami mindig akad, amitől jó gyorsan eltelik a nap. :) A hétre is sikerült pár programot bezsúfolni. Tegnap eljöttek a Mamáék ebédre hozzánk, ugyan az ebédet végül Árpi készítette, de hogy ne maradjak munka nélkül, sütöttem egy fincsi csokitortát. Ma délután fülészetre megyek (vááááááááá!!!!!), holnap délután Anikó barátosnémhoz és Dorci Lánykájához megyünk a Csajokkal, csütörtökön elvileg egy kicsit idősebb Ikerpárhoz mehetnénk játszani, itt laknak a közelben, pár hónappal idősebbek, mint a mi Lánykáink és ők vegyes páros. :) De ezt még pontosítani kell az Anyukával, pénteken délelőtt védőnői előadásra megyünk, ha nem lesznek túl nyűgösek a Lányok, szombaton egy "volt munkámhoz" megyünk, az első ikres családhoz, akiknél elkezdődött az én jó életem, akiknél megerősödött bennem az ikrek utáni vágy. :) Vasárnap pedig megyünk a Ligetbe majálisozni. :) Jaj, de várom a hétvégét! :)

Be van minden napunk táblázva, de hogy őszinte legyek, ha nem lenne, akkor sem töltenénk a napot a 4 fal között, valamit biztosan kitalálnék. Azt az egyet sajnálom, hogy nem tudok járni a Lányokkal Tátikára. :( Szeptembertől megpróbálom megszervezni, mert annyira jó a zene-, ritmusérzékük, hogy szerintem érdemes lenne fejleszteni. Nem akarom rájuk erőltetni, de mivel mind a ketten Gáborral elég botfülűek vagyunk, látjuk, tapasztaljuk magunkon, hogy mióta rendszeresen járunk táncolni, főleg amióta salsázni is járunk, sokkal, de sokkal jobb lett a ritmusérzékünk, felismerjük akár a modern zenékben is a táncstílusokat, és mivel többször hallgatunk a héten kimondottan tánciskolás zenéket, a Csajok is olyan jól rázzák a csörgőket ritmusra, hogy csak nézünk egymásra a Gáborral meredt szemekkel, hogy ez igen! Ezért szeretném, ha lenne alkalmunk, módunk zenebölcsibe járni. Tudom, hogy hasznukra lenne, még ha ez a Tátika nem is olyan szuper, mint Kati néni, de azért nem rossz egyáltalán. :) Szintén múlt héten az egyik perc vásárlásunk alkalmával leszólított egy apuka, ikrekkel volt ő is, csak már nagyobbak voltak és ők is vegyes párost alkottak, és ajánlotta a Ringatót. Ami nekem annyira nem jött be. Amikor hazaértünk, összefutottunk a másik ikres Anyukával, akit fentebb említettem, ős ő is a ringatót ajánlotta. Na, de majd megmagyarázom neki, hogy a Tátika sokkal jobb. :)

2 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon jo ahomokozotok,ketto is van belole,de azert mindig egyben ucsorognek,klasz.Edesek nagyon,biztosan finom volt a langos es a fagyi is.Imadni fogjak majd a zennebolcsit szerintem es a lanyok amilyen mozdekonyak biztosan szeretni fogjak.Imadom oket olyan kis aranyosak.De sok ikres gyerek van feletek.puszika

Szitya írta...

Vivi!
Kéretik NEM lógni a villamoson!!! Ha jól emlékszem, ezt egyszer már jól megjártad....
Puszi,
Szilvi