2011/04/21

Dédi 77. születésnapja

Azért mertem leírni az életkort, mert mostanában nem olvassa a blogot, így (valószínűleg) nem fogok letolást kapni érte. :D


Pénteken betöltötte a Klári Mama, azaz a Lányok egyetlen élő Dédije a 77. életévét. Nem néz ki ennyinek, sem fényképen, sem az életben. Jól tartja magát, sokat megy, nyüzsög, egyetlen bánata az, hogy tavaly óta nem dolgozik. Mindig színházi körökben mozgott, de tavaly sajnos már nem hosszabbították meg a szerződését az Operában. Nagyon maga alatt volt, és a mai napig nem tudja ezt feldolgozni. Kitalál magának mindenféle programot, a hét minden napjára jut valami elintéznivaló. Hozzánk is jön, minden héten egyszer-kétszer, mikor mennyire zsúfolt a hete. :) Ahogy egy Nagymama szokta, ő is kényezteti az Unokát, és a Dédunokákat. Palacsinta nélkül csak akkor jön el otthonról, ha fánkot sütött helyette. :) Így nem könnyű fogyókúrázni. :P A Lányok imádják a levesét, annak nincs párja (levesekben), szerintem, a számukra. Gábor a palacsintáját imádja, én pedig azt, hogy jön hozzánk. :)

Még a Zolika szülinapján nagyon tetszett Neki (az amúgy elég bénára sikeredett) fondantos torta, és kérte, hogy csináljak Neki is egyet. Ezt a kérését persze nem felejtettem el, és meg is sütöttem Neki Kiskukta királyfi tortáját, ami ezúttal igazi marcipánmasszából készült bevonatot kapott. Valamint egy dobos tortát is sütöttem, hátha valakinek nem ízlik e tortakülönlegesség.

 Az elkészült torta.

Lányok tesztelik a dobos torta tetejét.

Lányok már reggel letesztelték a karamellás tetőt. Maradt 3 db cikkely, abból kettőt megettek, Kincső csak úgy volt hajalndó megenni, ha minden egyes falatnál be le lett mártva a csokikrémbe, mert abból is maradt. :) A dobos tortáról nem készült fénykép (ahogy Tibi lúdláb tortájáról sem - a csütörtök még a tortasütésről is szólt a Doki mellett).

 Kincsővel
Zsófival

Délre meg kellett érkeznünk, mert fél 1 körül várta a Mama az első vendégek érkezését. Életem első franciasalátája hatalmas sikert aratott. Elég nagy adagot készítettem, és már amikor mi eljöttünk (5 óra előtt), szinte az egész elfogyott. :)

Elsőként Vera jött meg, ő elég régi barátnője a Mamának. Sajnos a legjobb barátnője tavaly elhunyt. :( Aztán megjöttek a sztárvendégek, azaz a Mama régi tanítványa, a híres operaénekes Leblanc Győző és a párja, Tóth Éva. Még 2-3-4 éves korom környékén megígérte a Győző, hogy feleségül vesz, azóta ezt hallgatom. A Mamától, persze, és nem a Győzőtől... :) Nagyon kedvesek voltak, az Éva elég csendes volt, de a Lányok minden figyelmét lekötötték, velük jól elvolt. :) Győző pedig igazi jó vendég volt, mindent megkóstolt, agyon dícsért, aztán mentek tovább Payer Öcsi temetésére. :(




Aztán jöttek a többiek is, akiket nem sorolnék fel, hiszen a Csajok úgysem fognak rájuk emlékezni. Inkább azt írom le, hogy Kincső egy percet nem aludt aznap, Zsófi elaludt az autóban odafelé, és volt még egy fél órája aludni, amikor megérkeztünk, így ő alukált egy 3/4 órát, ami szintén nem sok, de több a semminél. A Lányok olyan jól viselték magukat, hogy az öreglányok nem győztek ámulni, bámulni, milyen édes, aranyos kis tündérkék, stb. Na, csak látnák az itthoni viselkedésüket... Ami egyébként most, hogy rájöttem, mit kell tennem, sokkal viselhetőbb. Egyből ki kell menni velük az udvarba, vagy el villamossal, vagy tök mindegy, hova, a lényeg, hogy KI a házból, mert itt csak ölik egymást. Főleg a csendes kis Zsófiánk a Kincsőt. Változnak az erőviszonyok hétről hétre, szinte.

Visszatérve, fél 4-ig remekül állták a sarat a Csajszik, akkor jött egy fordulópont, és elkezdtek csetleni, botlani nyűgösödni, én mégis úgy döntöttem, hogy megvárjuk a Hugomat, ha már eddig kibírták. Kicsit magukhoz is tértek, főleg, amikor megérkezett Csilla nénje. :) 5 óra előtt jöttünk el végül, az autóban szinte egyből elaludtak, de szerencsére nem befolyásolta az esti elalvásukat, ugyanúgy fél 8-kor aludtak már.

Azt hiszem, Mama is elégedett volt, kellemesen telt a napja, eljövetelünk után még a Jutka is felment megköszönteni, és este 8 körül még egy ismerőse, úh. volt jövés menés egész nap. :)


Drága Mama, Dédi, kívánjuk, hogy még sok ilyen kellemes születésnapot tudjunk együtt ünnepelni, legyél mindig legalább ilyen egészséges, lendületes, mint most vagy!

2 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Jaj hogy irigykedek en a Leblan Gyozo es a Toth Eva volt mindig a nagy kedvencem foleg mikor egyutt enekeltek az Orchideak cimu dalt. Edesek a lanyok nagyon es minidg annyira kivaloan viselkednek. Tunderiek es imadni valoak gondolom hogy mindenki csodalta oket.A mamanak vagyis a dedinek nagyon boldog szuletesnapot kivanunk utolag is.puszika

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Kellemes husveti unnepeket kivanunk nektek es az egesz csaladotoknak!