2010/05/23

Újabb fogacska

Vártuk, lestük, tapogattuk, főleg én, hogy mikor ér végre véget Kincső (és a mi) szenvedése/ünk, mikor bújik ki végre a fogacskája. Zsófit nem zaklattam (sűrűn) a szájában való kotorászással, hiszen ő nem mutatott semmiféle jelet, hogy fogzana. Erre ma gondoltam egyet, bedugtam az ujjamat a szájába, és mit érzek!? Egy fogacskát! :) Felül a jobb középső első :) bújt ki észrevétlenül.

Tehát Zsófiánk átvette a vezetést fog-ügyben. Egyébként gyönyörűen ül, lassan Kincső is abbahagyja a dülöngélést. Imád a zenés játékokkal játszani, tudja, hol kell beindítani a táncoló, zenélő bocit, szóval nagyon ügyes. :)


Már kikapirgálja a növények földjét a cserepekből, múltkor megtépte a paradicsom palántát is (mert nálunk a konyhakert, azaz a paradicsom és a paprika palánta a teraszon van, de a rossz idő végett bekerültek a házba), szóval már nagyon oda kell rá figyelni. Valószínűleg a sok mozgásának köszönhető, hogy nagyon jó az étvágya és sokat alszik. Bár, a minap délelőtt 11-től egészen estig nem aludt... De ez nem rendszer. Remélem, legalábbis. Szóval Zsófi az, akinek bármit adok, egyből nyitja a száját és eszi, amit kap (kivéve az üveges bébikaja). Kincső ezzel szemben szkeptikus, ő nem hajlandó egyből megenni, amit kínálok neki, sőt, van, hogy a bevált délelőtti gyümölcsnél is küzdeni kell az első falattal. Utána már (általában) nincs baj, de volt olyan, hogy az ebédből nem evett egy falatot sem, így miután Zsófi jóllakott, kapott üveges kaját, azt megette szó nélkül.

Most valahogy úgy állunk, hogy van egy hisztis, üvöltős gyerekünk, és van egy kényes, sírós. Az előbbi Zsófi, az utóbbi Kincső. :) Na, ez a mosoly nem annak szól, hogy nagyon örülnék ennek, de hiszem, hogy le fogjuk szoktatni őket erről. Zsófit ma például már "neveltem". Hazafelé az autóban elkezdett üvölteni, merthogy fáradt volt, és nem tudott (?) elaludni. Rászóltam keményen, hogy maradjon csendben, és csendben maradt. Nincs hozzászokva a keményebb hanghoz, így eléggé meresztette a szemecskéit rám, hogy ez is Anya!? :))

Mára elmúltak Kincső kiütései. Hip-hip hurrá! Reggel még voltak, de halványan, estére elmúltak. Egy gonddal kevesebb. :)

2 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon ugyesek ezek a csajok,buszke lehetsz Zsofi elso fogara en is mar nagyon varom.A virag fol kiszedese nalunk is nagy slager volt es most is az.
Edesen valtoznak naprol napra a lanyok.Orulunk hogy elmultak a kiutesek.puszika

Vivien írta...

Zsófinak ez már a 3. foga! :)