2010/02/24

Napirend

Pár hete szerettem volna eldicsekedni, hogy milyen jó kis napirendünk alakult ki. Nos, jó, hogy nem tettem, mert azóta felborult, viszont kialakult egy új. Talán még nem teljesen, de azt hiszem, lesz belőle valami. Ugye múlt héten Kincső abbahagyta egy időre a szopizást. Jelentem, azóta, egészen pontosan vasárnap óta visszaállt a rend, és ismét reggel és este szopiznak a Lányok. Sajnos este már muszáj kiegészítenem egy kis tápszerrel a vacsit, mert úgy vettem észre, hogy hiába van sok tejem, mégsem olyan tápláló már. :( Tehát mióta ezt kitapasztaltam, ami nem volt nehéz, hiszen korábban 3-4-ig aludtak éjjel, aztán hirtelen 1-2 között már etetni kellett, szóval mióta kapnak pótlást is, azóta újra kezd visszaállni a régi rend. Ma pl. fél 5-ig aludtak a Csajok - tegnap viszont 2-kor már kelnem kellett Zsófihoz.

Átlagos napból indulok ki, amikor is így néz ki egy napunk:

- 3-4 óra körül etetés
- 6-7(8) óra körül szopizás az ágyunkban
- közös alvás az ágyunkban, ha fél 8 előtt esznek
- játék, torna
- 9.30-10 óra között tízórai (gyümölcs)
- egy órás levegőzés (mostanában teraszon)

Így néz ki a teraszos "séta"

- 12.30-13 óra körül ebéd (tápszer)
- 14 óra körül nagy alvás a mi ágyunkban. VELEM együtt!!! :)

Így alszunk mi - csak a Csajok változtatják a helyüket, hogy igazságosság legyen.

- 16 óra körül evés (tápszer) - ezt szeretném majd 1-2 hét múlva krumplival kiváltani.
- ha nem 4-ig aludtunk, akkor jöhet egy újabb séta, levegőzés, ha viszont mégis csak 4-kor keltünk fel, akkor itt bent játszunk és túlélősdit játszunk, hogy ne aludjanak el idő előtt.
- 18 óra környékén lemegyünk a nagyszülőkhöz, hogy egy kis változatosságot vigyünk az egyre fáradó Lányaink életébe.

Zsófink egy cseppet sem tv függő - és kissé bágyadt... :)


Ez ugyan nálunk készült, de mai kép. :)

- 19 óra fürdetés
- vacsi - tápszer és cici

Előrébb hoztuk a fürdetést, eddig 8-kor volt, de akkor mindig aludtak még egy utolsót fürdetés előtt, ilyenkor úgy kellett felkeltenünk őket, ami ugyan nem okozott különösebb gondot, de most megpróbáljuk ezt bevezetni. Van lehetőség egy nagy délutáni alvásra (ma nem éltek a lehetőséggel), és akkor nem alszanak fürdetésig. Végülis eddig ez elég jól sikerült, egy alkalommal fordult csak elő, hogy nagyon fáradtak voltak és alig ettek, meg is volt az eredménye, aznap már 1.20-kor fel kellett kelnem Zsófihoz. De mondom ez nem jellemző, csak egyszer volt rá példa.

Biztosan hamarosan megint változni fog a rend, nem sokára jönni fog a foguk, de talán annyit nem, hogy teljesen felboruljon minden.

Lényeg a lényeg, hogy kell a rendszeresség mind nekik, mind nekünk, így be tudom osztani az időnket. Na, nem mintha sok mindent tudnék csinálni, mert amíg alszanak, akkor is velük vagyok, de az sem mindegy, hogy 21 óra után jutunk el Gáborral oda, hogy egymással, magunkkal foglalkozzunk, vagy már 8-kor. Így kicsit későnek tűnik a múlt héthez képest optimális kezdésű új kedvenccé vált sorozat, a Cupido, ami 21.20-kor van minden kedden, de azért tegnap is megnéztük. A kádból. Mint régen. :) Mert ezek a MI kényeztető pillanataink... :)


3 megjegyzés:

Ági írta...

Bizony ikreknel talan meg fontosabb a napirend a rendszeresseg mint egy gyereknel, de hat te ezt csipobol tudod mar..
Nem birtam ki es megneztem innen a hotelbol, hogy hogy vagytok. Cimedet varjuk, lanyok kivalasztottak a legszebb kepeslapot neked.
Agi

Natimi írta...

Most vissza emlékeztem arra az időszakra,amikor nekünk kezdtek programjaink lenni.És az olyan jó.Kell,mindenkinek.Változni biztosan fog,de javában csak jó fele.Hiszen nőnek a lányaitok:)))...nagyon!

Édesek vagytok a képeken.
Puszillak,
Timi

Borzási A. Kriszta írta...

oooooooolyan jó az az alvós képed a lányokkal:)...
nagyon tutti!