2012/03/08

Gyula

Lassan 2 hete, hogy Gyulán töltöttünk egy hosszú hétvégét. Gyulához szép emlékek fűznek minket, mert ott volt az első közös kiruccanásunk Gáborral, alig egy hónapos ismeretség után. :) Azóta is vágyunk vissza, a reneszánsz karnevált megnézni.



Eddig nem mertük bevállalni a Lányokkal, mert szinte biztosra vettük, hogy nagyon hideg lesz és a hó is tuti esni fog. Ez még a kisebbik baj lett volna, inkább a hideg tartott vissza minket a karneváltól. Addig húztuk.halasztottuk, míg már meg sem rendezik az általunk szeretett programsorozatot. Azért annak örülök, hogy ezt az utolsó napokban tudtuk meg, amikor már a szállásunk rég megvolt (még Anyuéktól kaptuk karácsonyra). De egyáltalán nem indultunk emiatt rossz kedvűen, mert más is volt, ami a Lányok számára újdonság volt: a fürdő. Soha nem voltak még élményfürdőben, strandon, tehát a kádon és a kerti pancsolón kívül  nem ismertek más fajta fürdőzést. Ugyan próbálkoztunk anno a babaúszással, erről ITT írtam, de olyan jó élmény volt mind a 3 (?) alkalom, hogy inkább hagytuk is az egészet. Most egy kicsit emiatt is, próbáltuk minél jobban felkészíteni a Lányokat. Kaptak új úszógumikat (beleülőset). Volt már nyáron is, de az egyik kilyukadt. Akkor is és most is a szárazföldön nagyon jól elvoltak velük... :D

Szóval, mentünk Gyulára pénteken. Előtte voltak izgalmak, az autóval, naná! De szerencsére nagyon ügyes kezű férfiakkal van megáldva a ház, meg van egy kedves autószerelő ismerős is, akire szintén bármikor számíthatunk, így a megfelelő alkatrész beszerzése után szépen rendbe tették a kék csodát, és végül bátran útnak indulhattunk.

Pénteken sétálgattunk, vacsiztunk egy jót a "régi kedvenc éttermünkben" Öcsi és Fuszek vendéglőben, a Lányok tánciztak egyet az élő zenére. Nagyon rendes zenészek voltak, megengedték azt is, hogy a Lányok nyomkodhassák a szintetizátort. Nagy élmény volt számukra, mondanom sem. Korán hazamentünk, mert a Csajok aznap nem igazán aludták ki magukat, szükségük volt az alvásra. Volt egy kisebb huza-vona, hogy hol aludjanak. A kihúzható fotelágyban, vagy inkább az utazóágyukban. Végül az utóbbi mellett döntöttek.

 Zsófi
 Kincső





Másnap megnéztük, milyen programok várnak minket a várban, mert idén bent, a váron belül voltak a programok - megjegyzem, ezek mindegyik reneszánsz karneválon megrendezésre kerültek amúgy is. No, mindegy. Ami a Lányoknak érdekes lett volna, az időileg úgy alakult, hogy döntenünk kellett: fürdő vagy vár. Természetesen az előbbi mellett döntöttünk. És milyen jól tettük!!! :) Hááát, a Lányok, mintha vízbe születtek volna. Nagyon, nagyon jól érezték magukat. Amikor szóltunk, hogy kimegyünk pisilni, almát enni, szó nélkül kijöttek. Visszamentünk, játszottunk, pancsoltunk, majd elbúcsúztak a víztől és mentünk vissza a szállásra ebédelni, és aludni. És amíg a Lányok aludtak, addig mi Gáborral tudtunk járni egyet, élvezni a kellemes időt. Nagyon jó meleg volt, elkezdett olvadni a hó is, ami bőven megmaradt még, és ami valószínűleg komolyabb mennyiségű is volt, mint ami nálunk esett.

 Zsófia-Vízitündér




Kincső-Vízitündér






Délután megint sétáltunk egy nagyot, most ki szerettünk volna próbálni egy másik éttermet, de mikor bementünk a mosdóba kezet mosni, Anyuval egyszerre éreztük azt, hogy ITT NEM szeretnénk vacsorázni! Így visszamentünk Fuszekhez, és ismét jól bekajáltunk, majd jót táncoltunk a végén. :)


 Zsófit nem kell bíztatni, ahogy valami zenét hall, már rázza is a hátsóját. :)




Vasárnap reggeli után még egyszer elmentünk a fürdőbe, mert a Lányok annyira élvezték előző nap, hogy szerettünk volna Nekik örömöt okozni vele. Ezután még bementünk a 100 éves cukrászdába, amit szintén nem lehet kihagyni, ha az ember Gyulán jár.


Ettünk, ittunk, majd elindultunk hazafelé. Jószokásunk szerint nem autópályán jöttünk.mentünk, nem győztünk hazafelé is gyönyörködni a tájban. Lányok nagyot aludtak az autóban. Ha jól emlékszem. :)

A várba végül nem jutottunk be, mert 16 órakor bezárt, a Lányok meg fél 4-ig aludni szoktak. DE legalább ismét van miért visszatérni ide. :)

Anyu, Apu köszönjük ezúton is az élményt, reméljük, hogy Ti is legalább olyan jól éreztétek magatokat, mint mi! :)

2 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon jo napok voltak ezek,a lanyok latszik mennyire elveztek a locsizast.Most mar jarhatok is uszni veluk.Nagyon jol ereztetek magatokat ez a lenyeg.puszika

Magdi írta...

Drága Kislányom! Nekünk volt igazán élmény a két kis VÍZITÜNDÉRREL tölteni ennyi időt. Látni, ahogy élvezték a vizet, a sétát, a vacsorát-táncot. Még megemlítem, hogy mivel szomszédok voltunk a szállodában, természetesen átjártak hozzánk. Nagyon illedelmesen kopogtak, mielőtt bejöttek, de akkor is, amikor kimentek. A kis jólneveltek!!! :D Zabálni valók! Na meg ahogy "úsztak"! Leutánozták a nagyokat, és a kezükkel majdnem úgy hadonásztak, mintha ők is úsznának - persze a levegőben :)
Egyszóval felejthetetlen volt ez a hétvége számunkra. Imádom Gyulát.