2011/03/20

Hétvégék összefoglalója /02.26-27. és 03.06./

Mostanában valahogy úgy jön ki a lépés, hogy sehogyan sincs időm leülni és leírni az eseményeket. Kivéve az oltást, amikor is sokat aludtak és amit rögtön le szerettem volna rögzíteni, mert különben már nem tudtam volna úgy átadni, ahogy akkor éreztem. Bevallom, nagyon rossz volt, de szerencsére szombatra semmi bajuk nem volt a Csajoknak. :)

Mostanában sok időt töltünk Fóton, szinte az összes hétvégét, kivéve a két ezelőttit. Lányok  imádnak ott lenni, egész nap kint vannak, Zsófi időről-időre elesik, ez már természetes, de magától felkel és tündérien leporolja a kezét. Van, hogy a nadrágját, de ez inkább a Kincsőre jellemző, aki sokszor csak szolidaritásból porolja le a naciját, vagy vesz egy adag homokot a kezébe, majd eldobja és így van oka "letapsolni" a homokot a kezeiről. :)

A szomszédos tanya, ahol, mondhatni, hogy felnőttem, már egy jó ideje ki van adva, nem is nagyon jártam át azóta. De most, hogy itt vannak a Csajok, már másképp cselekszem, és jól ismernek ott minket. Most szombaton pl. eszünk ágában sem volt bemenni, de annyira integettek, hogy menjünk be nyugodtan, hogy bementünk, és megnézegettük a pacikat, meg is simogattuk őket (én sem ellenőriztem le, hogy valóban fut e áram az áramvezetőben... - kicsit megcsípett a múltkor :P), megnéztük a bocikat, a zebukat. Ez már végülis minden fóti hétvégénkhez hozzátartozik, ahogy a tyúkok etetése is, természetesen kézből.

A Csajszik nagyon vagányan sétálgatnak, rohangálnak mind a kerten belül, mind az utcán, itthon alig tudom Őket kordában tartani, megszokják pikk-pakk, hogy mehetnek szabadon, itthon pedig fognom kell a kezüket, mert aránylag keskeny a járda, úttesten megyünk át, stb., tehát sok a veszélyforrás. Ezt nehezen fogadják el.

Egyébként ahogy belépünk Fóton a házba, egyből otthon érzik magukat, tudják, mi hol merre van, mennek és rendezgetnek, nem zavartatják magukat egy pillanatig sem. :)

Egy pár fotó, amik pár hete készültek, több hétvégén. Nehéz volt kiválogatni, melyiket tegyem be, de majd legfeljebb csinálok megint egy csak fotós bejegyzést. :)











 Többfunkciós doboz.

 Lóőrület - már most.
 A Papa maximum a kapu elé-ig merészkedik ki... :)

Két hete kivételesen itthon maradtunk, már nem is tudom, milyen apropóból. Talán azért, mert utána úgyis ott töltöttük a hosszúúúú hétvégét. Vasárnap tartottuk Zoli szüli és névnapját, kicsi fiával együtt. Túl nagy faksznit nem csaptunk, a tortát is Anyu sütötte, Eszterházy-t, ez Zoli kedvence, nagyon finomra sikeredett. :) Az ebéd egy egyszerű gyros volt, aminél mindenki eldönthette, mit szeretne enni hozzá, és mit nem. Így nem kellett többféle ételválasztékkal előállnom, igazodni mindenki ízléséhez, ételérzékenységéhez, stb. Természetesen előre megkérdeztem mindenkit, hogy jó lesz e a gyros ebédre. Szerintem és a többség szerint finom volt a kaja, el is fogyott minden. :) Sok kép nem készült, nem is értem, miért nem!? :( Talán mert jól éreztük magunkat, beszélgettünk, játszottunk. Zolika is nagyon jól feltalálja magát, édes nagyon, ahogy alkot, egy pillanatig sem unatkozik. :)

 Zolika alkotott a duploból. Ügyes volt nagyon.
Összehasonlításképpen Csilla "műve". :D

Ezután a hétvége után jött az oltásos hetünk, aztán a hosszú hétvége Fóton, amiről igyekszem külön bejegyzésben írni. Sajnos nem tudtam betölteni a Nagyi farsangos videót, amit ígértem, valószínűleg azért nem, mert túl hosszú. :( Azért nem adom fel, hátha valahogy mégis sikerül és ha késve is, de azért fel tudom tenni.

1 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Jo hogy vegre itt vagytok mar nagyon hianyoltunk titeket.Cukik a lanyok es lattom hogy imadjak az allatkakat.Mar alig varom a mostani hetveges Foton toltott bejegyzesetek.Edesek a csajok e smilyen kis batrak nalunk a Szabina fel a tyukoktol.Ngayon szep paci van ott.Na de a tyukok a lanyok kezebol esznek az mar fantasztikus.Edesek a setas kepeken is.De jo is hogy vegre tavasz van es sokat lehettek kinn a szabadban vagyis Foton,ott nincs autos veszely mint otthon.SZerintem azert is szeretik a csajok Fotot mert ott szabadjara szaladgalhatnak.puszika