2011/03/01

Hétköznapok

Mindig csak a hétvégéket említem meg, a hétköznapokról nem írok sosem. Igaz, túl sok minden nem történik velünk ilyenkor. Azt azért mindenképpen szeretném megemlíteni, hogy minden szerdán jön a Dédi meglátogatni az ő kis Dédunokáit. Ilyenkor mindig hoz valami finomságot, palacsintát, vagy éppen fánkot, amit éppen van kedve sütni, és persze hoz főtt ételt is, mert meg van győződve, hogy ÉN nem főzök változatosan, azért nem esznek a Lányok. :) Nagyon aranyos, és lelkes, örülök, hogy jön. :)

 Zsófi eszi a palacsintát.
 Kincső nézi, hogy elfogyott a palacsintája.


És aki még szintén felnéz hozzánk, ha az ideje engedi, az nem más, mint a Nagyi. Én ezt az időt szoktam kihasználni a vasalásra, konyha rendbe tételére, vagy esetleg a blog írására. :)

Nagyival nagyon jól eljátszanak a Lányok, aki kapható is mindenféle játékra. Amíg nem tudtak egyedül menni, ő volt az, aki fáradhatatlanul rótta velük a köröket, felváltva hol az egyikkel, hol a másikkal, aztán mind a kettővel, amikor már tudtak úgy is menni. Most pedig már rendesen lehet velük játszani. A következő fokozat szerintem az lesz, amikor a Nagyi elviszi őket is tornázni. :)

Kincső áll az alagútban, Zsófi külső szemlélő. 






Egy másik alkalom, amikor kalap próbálgatás volt a fő program. :)

 Zsófi a kis kalapos Hercegnő. :)
 Kincső egy vagányabb fejrevalót választott.




Múlt héten kivett a Csilla megint egy nap szabit, és ezt a napot ismét velünk töltötte. Ő is remekül elvan a Lányokkal, már megbirkózik a pelenkázással is. :) Azért, ha nagyon büdös jön ki a pelusból, azt szívesebben adja át másnak. :P De minden mást ügyesen megcsinál, és szó nélkül. Ahogyan más sem a családban, ő sem hagyja, hogy a Lányok bolondot csináljanak belőle és az orránál fogva vezessék, így kellő határozottság is párosul a kedvességéhez.
 Séta után vagyunk éppen, Kincső már nagyon fáradt.

Tehát azért mindig eltelnek a hétköznapok is, túl gyorsan is számomra. Mindig nagyon örülök, ha jön hozzánk valaki látogatóba, mert mi még nehezen mozdulunk ki itthonról egyedül. Nemsokára viszont már tudok menni velük villamosozni, buszozni, elég nagyok lesznek hozzá, és ha végre jó idő lesz, akkor mindezeket bevállalom a jó kis játszótér miatt, ami mindannyiunknak nagy élmény. :) De addig maradnak a közeli utcákban megtett séták, a patak, a villamos, a postás és hasonló izgalmas jelenségek elnézegetése, valamint a délutáni közös, családi bevásárlások, amiket szintén nagyon élveznek, főleg, ha bkv-val megyünk és nem autóval (de akkor csak apróságokat tudunk beszerezni).

9 megjegyzés:

NőiCsizma írta...

Látom, nőből vannak...
;)
Én szinte az egész délelőttöt a házimunkával töltöm. :(
Ha nem kell éppen főzni, akkor vasalok, vagy takarítok. Most, hogy beköltözünk Pécsre és az oviba is hamarabb kell odaérni, na meg az idő is melegszik, majd beiktatok Én is minden délelőttre egy óra sétát.

Névtelen írta...

még másfél hónap és Anyukán is át lehet húzni az alagutat.(ez tetszik, jó fotó sorozat volt)
U.I.
máskor gondolod meg mit teszel fel, mert ilyen jó gondolataim ritkán sikerülnek..

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon cukik a lanyok a dedivel,mamaval es a Csillaval.hat az nagyon jo ha vendegek mennek hozzatok es kicsit mas is foglalkozik a csajokkal.A kalap bemutato cuki nagyon,meg az alagut is.puszika

Noémi írta...

Jók ezek a rendszeres látogatók. nagyon aranyosak a kislányaid.

Vivien írta...

Edit, én akkor főzök, és vasalok legtöbbször, amikor délelőtt alszanak a Lányok. Alvásuk előtt van a séta. Takarítani is ekkor kellene, de erre nagyon nehezen szánom rá magam. :)

Vivien írta...

Tibi, attól félek, hogy mivel ez az alagút gyerek méret, hiába fogom "elveszíteni" a felesleges kilókat, attól még nem fogok átférni rajta. DE mivel TE IS fogyózol, ezért lehet, veled fogjuk kipróbálni... :P

Vivien írta...

Iza, köszönjük szépen, örülök, h tetszettek a képek, szerintem is nagyon édesek. :) Valóban jó, ha fel vannak dobva a hétköznapjaink, a Csajoknak külön jót tesz. :)

Vivien írta...

Noémi, köszönöm szépen! :)

Névtelen írta...

ez teljes diszkrimináció, névtelen bejegyzést hogyan lehet nevesiteni, hogy mindig én vagyok csak ? más is írhat be névtelenül a nevemben, nincs igazam ?

U.I.
nekem tökéletes a súlyom, csak szolidalitársból említettem meg egy telefonbeszélgetésünk alkalmával, hogy fogyózok.