2010/11/02

Papa 55. szülinapja

Nagyon jó egészséget, sok boldogságot kívánunk Neked nagyon sok szeretettel, drága Apucikám 55. születésnapod alkalmából! :)

Már szombaton megünnepeltük, összegyűltünk, hogy felköszöntsük Aput, akit végülis "csak" Papának szólítunk az unokák előtt. Egy évvel ezelőtt ez még nem volt teljesen kialakulva, hogy hogyan is fogjuk Őt hívni.

Sajnos egyre inkább csak ünnepek alkalmával tudjuk összehozni a kis családunkat, pedig tényleg nem vagyunk sokan, de valahogy  mégsem jön össze sűrűn, hogy egyszerre legyünk mind egy helyen. Ilyenkor aztán nagyon hamar vége is lesz a napnak, azon kapjuk magunkat, hogy valaki már búcsúzkodik, pedig még nem is tudtunk mindent megbeszélni, amit szerettünk volna.

Na, de kezdem az elején. Aránylag későn keltek a Lányok, ezért még reggeli előtt kimentünk Fótra, és pont úgy értünk ki, hogy éhesek voltak. Csilláék utánunk érkeztek meg pár perccel, így Apu végül nem úszta meg a reggeli készítését. Ezt akár idéző jelbe is tehettem volna, hiszen Apu mindig is szeretett gondoskodni rólunk, és már előző nap megkérdezte, hogy kint reggelizünk e, és akár csak a Hugomék, mi is nem-mel feleltünk, a Csajokra hivatkozva. Akik, szintén reggeli nélkül érkeztek, úh. együtt ettünk, mint a régi szép időkben. :) Lányoknak bundás kenyeret kértem, azt gyönyörűen meg is ették. :) Aztán mentek is aludni, mert elég lassan indultunk el, az autóban nem aludtak, úh. álmosak voltak. Csak Kincső aludt, de ő viszont egy jó nagyot. Zsófi kidobta az ágyból mind a cumiját, mind az alvókendőjét, így nem tudott elaludni, és nem is aludt. Ennek köszönhetően felváltva aludtak a Lányok, mert csak az ebéd idejére voltak mind a ketten egyszerre ébren, ebéd után Zsófi ment aludni, Kincső nem, ő nagyon éber volt.

Ebédre volt bableves, amit Zsófi meg is kóstolt, ha már nem aludt.



A második rántott hús, csirke, sajt volt, krumplival. Természetesen mind az ebéddel, mind a köszöntéssel megvártuk, amíg Kincsőnk is felébred. Aztán énekeltünk. Mert ez nálunk jár az ünnepeltnek, akár gyerek, akár felnőtt. :) Apu még a köszöntés erejéig sem vált meg a kötényétől... :S




Megkapta Apu a tortát is, amivel egy picit eltököltem, de megérte, mert nagy sikert aratott mind a kinézete, mind az íze. Csokitorta volt, amit még sosem sütöttem, ezért két fajta krémet tettem bele, de legközelebb már tudni fogom, melyik a finibb. :)

A horgásznak természetesen a hal alakú torta jár. :)



Anyu nagyon finom gesztenyés tortát sütött, még nekem is ízlett, pedig nem vagyok oda a gesztenyéért, de ez tényleg finom volt.

Tehát attól eltekintve, hogy a Lányok felváltva aludtak, minden jól ment. Mint mindig most sem unatkoztak a Csajok, kényeztetve voltak végig:





Még a lego is előkerült:


Sajnos olyan kép nem készült, ahol Apu van mind a két Lánnyal, sőt, olyan sem, ahol egyenként van Velük, de ezt pótoljuk vasárnap, mert akkor megyünk Csilláékhoz. ÉS Csilla fog főzni!!!!!!!! Majd erről is beszámolok. :P

3 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Anya nagyon ugyes vagy hogy ilyen gyonyoru tortat sutottel az apukadnak, a csajok tunderien elegansak a kis szoknyakban es nagyon edesek.Imadom oket csodalni.Apukadnak meg nagyon jo szulinapja volt es ket kis csoda unokaja van ,ennel nagyobb ajandekot biztos mar nem is tudnatok neki adni.Isten eltesse az unnepeltet

NőiCsizma írta...

De szuper lett a torta!!! Elismerésem!

Vivien írta...

Iza, köszönöm Apu nevében is a köszöntést, valóban mióta megszülettek a Lányok, már Ők a legszebb ajándékok. :) Mind a kettőtöknek köszi a dícséretet. :)