2010/11/16

Madarat tolláról, embert barátjáról

Tibi újra és újra megmutatja, milyen jó ember. Aki először találkozik, beszél Vele, bizony nem biztos, hogy az jut Róla az eszébe, hogy ez a srác normális... De ha valóban elbeszélget Vele, esetleg többször is - ha van kedve és lehetősége az első beszélgetés után, akkor rá kell jönnie, hogy bizony Ő az az ember, akit nem lehet egy beszélgetés alapján megismerni, illetve ennyi után véleményt formálni Róla és meg/elítélni. És mindez szerintem még hízeleg is Neki. A humora egyébként azon kívül, hogy egyedi, fantasztikus. Ember legyen a talpán, aki kiáll Vele egy szócsatára, ami persze tele van humorral. Nagyon alapos, ha csinál valamit, akkor valóban a tökéletességre törekszik. Szerintem. Néha túlságosan is.

Mindig lehet Rá számítani. Rugalmas, és még nem tudtam olyan kéréssel előállni, amire nemet mondott volna. Nagyon segítőkész. És ha már eme nemes tulajdonságait emeltem ki, megragadnám az alkalmat és leírnám, hogy ma este betoppant hozzánk váratlanul, ahogy szokott. Nagyon jókor jött, és remélem, Ő sem bánta meg, hogy a jó (?) sorsa felénk küldte... :) Ugyanis Gáborom az utolsó percekben közölte velem, hogy Ő bizony 7 órakor elmegy a lassan szokásos éjszakai útjára. :( Nagyon boldog volta, mivel Anyukája sem volt itthon, de úgy voltam vele, hogy akkor majd az Apukája csak segít nekem az esti szertartást levezényelni. Még mielőtt elment volna és még mielőtt az Apukáját megkérdeztük volna, jött Tibi. És én lecsaptam rá, ha nem is szó szerint. :) És Tibiben ismét nem csalódtam; maradt, segített és mindezt úgy, mintha nem először tette volna. Aztán lehet, hogy titokban "gyakorolt" már... :P Az a lényeg, hogy megkönnyítette a helyzetemet, vigyázott Zsófira a kádban, amíg én Kincsőt vetkőztettem, és kentem be a fürdetőkrémmel, majd játszott Velük, felhúzta a kiskacsát, a bálnát nem egyszer, mert az nagyon bejött a Csajoknak (a lusta szüleik nem szokták...), segített bevinni a Lányokat a szobájukba, én felöltöztettem Őket, és a megdöbbent Tibi karjába nyomtam Kincsőt, hogy etesse meg. Szó nélkül, profin csinálta, még biztatta is a Kincsőt, hogy egyen gyorsabban, hogy Ők nyerjenek... :D Aztán a fogmosásnál is hasznát vettem, és persze egyfolytában lökte a hülyeségeit, még most is mosolygok, ha rá gondolok. :) Lefektetésnél szerette volna rögzíteni, ahogy éneklek a Lányoknak - a hangomat szerintem csak a Lányaim élvezik, most még.

Szóval, Tibi, nagyon örülök, hogy Te vagy a Gábor barátja, ebből is látszik, hogy jó embernek "szültem" két Lányt, köszönöm a ma esti megmentő-segítségedet! Hiába van rutinom, két emberrel könnyebb a fürdetés, etetés. Köszönöm mégegyszer. Ja, és a hiányolt képeket holnap este is megcsinálhatjuk, ha vállalsz még egy ilyen esti programot... :)

7 megjegyzés:

Magdi írta...

Bizony ritka kincs az ilyen barát! Meg is kell becsülni, ami tudom mindkét oldalról megvan. Aranyos, kedves, JÓ EMBER, amit persze nem győz titkolni, nehogy (ki)látszódjon. Szakasztott, mint Gábor:)
Örülök, hogy köztük éltek:))

Szitya írta...

Ez aranyos volt! És ha jól sejtem, persze neki nincs családja...
Puszi,
Szilvi

Vivien írta...

Anyu, én is örülök. :)

Szilvi, valóban egyedülálló, akartam is "reklámozni" Őt, bár a blogot általában családos nők olvassák. De nekik lehet szingli barátnőjük... :)

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nahat ez a Tivi idegenkent nagyon segitokesz,nahat mostmar kezd nem idegen lenni szamotokra sot igazi jo barat,hat nem tudom hany ferfi segitene furdetni es etetni foleg ha nem is sajat csaladjarol van szo.Le a kalappal elotte.puszika

Névtelen írta...

vazzz ez jobban csöpög mint a pretty woman....

ide "......" gondold be a Ford Fairlane kalandjainak mondását...

Vivien írta...

Iza, Tibi a Gábor gyerekkori barátja, úh. nem idegen, de tény, h nem sűrűn fürdethet gyerekeket, és a másik, h valóban sok apuka nem hajlandó megfürdetni a saját gyerekét, ő pedig szó nélkül segített. :)

Vivien írta...

Tibi, még csak MOST olvastad el??? Nem mertem lefeküdni, mielőtt megírtam volna a bejegyzést... :D Egyáltalán nem csöpögős, Te tehetsz róla, hogy ilyen rendes vagy... :))

Én NEM ismerem F.F. kalandjait és mondásait... De tervbe van véve, csak hogy tudjam, miről írsz nekem folyton.