2010/11/08

Autó

Gáborom, mint a legtöbb férfi, imádja az autókat. Persze, nem mindet kivétel nélkül, és azokat sem azóta, mióta az eszét tudja, hanem ahogy az ember ízlése változik ételben, ruhában, parfümben, úgy nála az autók is. A Mini az örök kedvenc. Mondhatni a családjuk mindenkori autója, hiszen már gyerekkorában Minivel járták a világot, és Neki is van egy gyönyörűséges Minije, amit sajnos nem tud/unk kellően kihasználni, a nevében rejlő nagysága, illetve "minisége" miatt. Ettől függetlenül imádja, imádjuk, és nem válnánk meg tőle, ha csak nem muszáj. Egyébként Apukájának is van egy Minije, az combi, egy ideje szerelgeti, szeretgeti, ahogy csak egy férfi tudja imádott autóját. A Csajok is imádják különben a kék Minit.

 Kincső a volánnál:
 Profin kezeli a váltót is:
 Zsófi a volánnál:
 Ő is jobban érzi a váltót, mint az anyja (nem nehéz):

Szóval, a Lányok közlekedés szempontjából az autót szokták meg. Azért amennyire tudom, igyekszem a tömegközlekedést is beiktatni a hétköznapjaikba, vagy legalábbis az életükbe, hogy tudják, nem csak autó van a világon. Ezt egyedül még nem annyira tudom, de talán azért nem, mert nem vagyok rászorulva.

Gáborom másik autója a munkája miatt kell, ő az ellentéte a mininek méretileg, hiszen nagyrészt bútorokat szállítanak vele. Imádom Pözsit, nagyon jó volt vele kirándulni, főleg azért, mert jókat aludtunk benne, és azért, mert magas, és sokkal jobb a kilátás, mint egy sima személygépkocsiból.

Volvonk a családi autó. Mindig szerettem volna egy Volvo-t, valamiért odavagyok értük. Mikor a Csajok születtek, akkor vette Gábor a "nagy fehér rettenetet". A pénzt, amibe került, az unokatesójától kaptuk, a Lányok születésére. Nem akartam elhinni. Azóta is egyfolytában hálás vagyok érte Zolinak.

Ez a kép aznap készült, mikor hazajöttünk a kórházból:

Nagyon elégedettek vagyunk a mi "kis" volvónkkal, mégis néha felmerül bennünk, hogy kicsi. Ugyan családunkban én vagyok az, akit az "elégedetlen" jelzővel lehet sokszor illetni, de ez nálam nem az életkörülményeinkre vonatkozik, hanem úgy általában a hétköznapokra. Szerintem ez azért van, mert unatkozom. Nem a Csajok vagy Gábor mellett unatkozom, hanem magam mellett. Megszoktam, hogy folyton úton vagyok, hogy megyek, utazok (bkv-n, és nem nyaralni!!!), emberek vesznek körül, legrosszabb esetben minden harmadik nap másik családnál vagyok, más gyerekekkel, akiket ugyan ismerek, mégis változatosság van a hetemben. Egy ideje végülis egysíkú az életem. Unalmasnak nem mondható, mindig van mit tenni, csak hát... ez nem ugyanaz. Ezt az anyukák értik a legjobban, miről is írok itt. De nem erről akartam írni, úh. vissza is kanyarodok az eredeti témámhoz.

Volvo-val megyünk mindenhova 14 hónapja. Ha kiruccanunk, akkor elég, még pelenkázni is tudunk benne aránylag kényelmesen, jól le lehet fektetni az első ülést. Kényelmes is, ha már az ülésről írok. Közel vagyunk egymáshoz Gáborral. :) Pözsiben nem igazán értük el egymást. :) Mióta a Lányok nem a babahordozós ülésben utaznak, nem ülök hátul Velük. Ez egy pár alkalom alkalmáig bizony furcsa és bevallom rossz is volt - nekem. A Lányoknak szinte fel sem tűnt... :( :)) max. az, hogy kilátnak az ablakon kényelmesen. :)
Nagy a csomagtartó, az ikerbabakocsi pont befér. Ha 5 centivel nagyobb lenne, már nem biztos, hogy lecsukható lenne a csomagtartó. Sok minden belefér a babakocsi mellé is, Akár két utazóágy is. Bizony. Plusz az etetőszékek, a fürdetőkarikák, a táskák, a játékok, meg amit ilyenkor vinni szoktunk magunkkal. Tehát nagyon, de nagyon sok minden. Ha a Tücsiékhez megyünk, ilyeneket nem viszünk magunkkal, természetesen.

Oda szeretnék kilyukadni, hogy mindezek ellenére Gáborom az utóbbi időben elkezdte nézni az autópiac kínálatát. Annak ellenére, hogy leghamarabb másfél év múlva szeretnénk (ill. ő szeretne) új (értsd: használt) autót venni. Igazából egyetértek Vele, mert én is imádtam a Pözsiben aludni, kényelmes volt a benne lévő mobil-wc is, és mindezt a Pözsivel már nem tudjuk megtenni, lévén ő 3 személyes. Tehát szeretnénk egy kisbusz félét, amiben mind a négyen (legalább négyen) kényelmesen elférünk, tudunk bele ágyat tenni, és a mobil wc is kényelmesen elfér. Gondolom, ahogy nézegette Gáborom a nagy munka közben ezeket az autókat, úgy tévedt az amerikai autókhoz. És itt szerelmesedett bele a dodge-ba. Remélem, jól írom! A hátsó üléssor végülis egy kanapé, ami ággyá nyitható - távirányítással. Tv van benne, felül külön kis felnyitható ajtajú rekeszek, automata sebváltó (miattam, hátha rászánom magam végre a vezetésre), és persze csupa bőr - általában. Hát, egy ilyen autót mentünk el megnézni szombaton Monorra. Mert ráértünk. Gábornak bejött az autó, nekem nem annyira. Nekem inkább a kiskutya tetszett... :) Tágas egy jármű, az biztos, puha szőnyegezett a padló, mezítláb is jó lehet benne lenni. A kislánnyal beszélgettem, míg Gábor az apukával, és aranyos volt, ahogy mondta, hogy ő nem akarja, hogy mi megvegyük az autót. Kérdésemre, hogy miért ne, azzal a felelt, hogy azért, mert nyáron mikor lementek a Balcsira, olyan jókat aludtak benne. :) Bájos volt. :)

Ezzel az autóval már kényelmesen ki tudnánk menni a Tücsiékhez, ismét nem kéne néznem, mennyi ruha fér be a csomagtartóba, berakhatnék bármit, ami az eszembe jut. Ha viszont kirándulás, és kocsiban alvás szempontjából nézem, akkor lehet, hogy a lenyitott kanapé elég lenne négyünknek, de akkor szerintem a mobil wc és a csomagok már elég szűkösen lennének... tehát a válaszom Gáborom kérdésére, hogy na, milyen az autó, hogy tetszett, sajnos negatív volt. Inkább egy nagyobb, de kevésbé luxus belsejű kisteherautó, kisbusz, ahol minden elfér. "Szerencsére" nem fogunk ezen (sem) összeveszni egyhamar, még tudjuk mire költeni a befolyó kis pénzünket, ilyen nagy befektetés várat még magára egy darabig. Ha eljön a vásárlás ideje, akkor majd alkudozunk, kompromisszumot kötünk egymással és a pénztárcánkkal, és végül úgyis megvesszük azt az autót, amelyiket Gábor akarja. :)

Ha már nagyon választanom kéne, akkor e mellett döntenék: Dodge

2 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nahat jo sok autot kiproibaltatok,na de igazad van neked is es apanak is ha elmentek valahova sok mindent kell vigyetek aket csajszinak,babalkocsi stb.Remelem az legalabb osszecsukhato.Hat lehet hogy kenne egy nagy auto nektek es nekunk is de nekem sem jonn be ez a dodge megneztem d enem olyan klasz.Nekem nem tetszik annyira.pusizka

Névtelen írta...

van kompromisszum,hogy a tömegközlekedés is megmaradjon.. Ikarus 405-öst kell venni BKV-nál szokott lenni selejtezés..
családi bérletet sem kell venni rá... kb mint egy Dodge ára...