2011/09/13

Tátika, Mini maszat foglalkozás.

Tőlem szokatlan módon egy mai, friss élményt fogok rögzíteni. Nekem szerencsém van, mert babysitterkedésem folyamán több gyerekprogramba is betekintést nyerhettem, így volt már fogalmam arról, hogy min szeretnék majd a Lányokkal is részt venni. Első számú a Kati néni féle zenebölcsi, zeneovi, kortól függően. Legnagyobb szívfájdalmamra azonban a közelünkben nem "praktizál" Kati néni. Vagy legalábbis nem tudok róla. A másik, a babatorna, amire szerintem lenne is kedvük a mi kis Örökmozgóinknak. A harmadik egy kreatív foglalkozás - ezt ovis korosztálytól tudom, és végül a szülinapon kipróbált játszóház.

Ebből a négyből ugye még csak a játszóházban voltunk. Nem volt olyan jó minőségű, mint a XVII. (?) kerületi, de még így is kicsinek bizonyultak a Lányok hozzá. A másik, amit már korábban szerettem volna elkezdeni a zenés foglalkozás. Előző idényben egyszer el is mentünk Jutkával, de akkor elmaradt. Ez rá is nyomta a bélyeget a lelkesedésemre, nem próbálkoztunk többet. Most viszont úgy döntöttem, hogy elmúltak két évesek, ideje kezdeni Velük valamit. Tegnap megérdeklődtem, lesz e ma Tátika foglalkozás, és mivel igen volt a válasz, el is mentünk a Lányokkal hármasban. Szerencsére ezúttal nem maradt el, és Ági "néni" kedves lénye megnyerte a Csajszik szimpátiáját. Nagyon fegyelmezetten ülték végig a 3/4 órát, Kincső néha már barátkozott is, és a csip-csip-csókás mondókát velem együtt csinálták. Ezután már kicsit fel is engedtek és egyre bátrabban részt vettek a játékokban. Amikor előkerültek a hangszerek, akkor már rázták a csörgőt (nem össze-vissza), és a végén elbúcsúztak Tá-tól és Ti-től is. :) (Csak zárójelben jegyzem meg, mivel van összehasonlítási alapom, hogy sajnos sehol nincs ez a kedves Ági a Kati "néni"től. De azért nem volt annyira rossz, hogy kihagyjuk a következő alkalmat.)

És hogy a Lányok nehogy azt higgyék, hogy ennyivel megúszták a mai napot, kinéztem közvetlenül a Tátika utánra egy kreatív foglalkozást is, ún. Mini Maszat Klub-ot. ÉN azt hittem, hogy itt fel vannak készülve a felkészületlen szülőkre, DE nem így volt, így inkább kissé levetkőztettem a Lányokat, hogy mégse legyenek olyan nagyon maszatosak... Kincső pólójából nem is jött ki a festék, pedig egyből gépbe tettem itthon...
DE a lényeg, hogy a Csajok ezt is élvezték, csak az utolsó kb. 5 percben hagyott fel Kincső lelkesedése, és hazafelé Zsófi nyűglődött. DE legközelebb is megyünk. :D És akkor viszünk "alkalomhoz illő ruhát". Talán egy légáteresztő nejlon overall lenne a legmegfelelőbb. Műtősruha? :)
Itt éppen dinnye festés folyik. Kincső amikor meglátott, abba akarta hagyni, de végül visszament. :) Lányok név-feliratos pólója osztatlan sikert aratott. Köszönjük, Mama! :)

És akkor az alkotások, amiket elhozhattunk - tök jó volt a két gyerek mellett még ezekkel is buszozni, villamosozni... Én is megdolgoztam értük... :D A sógyurma katicát nem tudtuk elhozni, mert kissé lágy lett az állaga, de amúgy sem hasonlított a végére katicára... inkább egy sokszínű golyóra, majd maszatra.


Tehát, ilyen élményekben gazdag délelőttünk volt. Csütörtökön szeretnék elmenni Velük babatornára, és akkor már ki is lesz a heti programunk. Szerdán délelőtt Tücsök zene van, de a videó alapján nem volt túl szimpi a nő hangja, úh. lehet, hogy azt kihagyjuk. Majd meglátom. Holnap biztosan nem megyünk, de jövőhéten talán.

3 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

De klasz helyekre jartok.Klasz lehet ez a zennes dolog es a maszat klubb is, de edesen festegetnek ezek a csajok.Hat valami alkalmas ruha csak kenne nekuk kulonben minden ruhajuk pecsetes lesz.puszika

Névtelen írta...

a baba-mama torna nagyszerű lenne a Lányoknak, habár lehet hogy éppen a "mama" nem bírná szusszal sokáig...

Orsi írta...

Tyű, mennyi program!!
Nem tudom, itt nálunk vannak-e hasonló foglalkozások, de néha én is vágyom velük ilyen helyekre. Máskor meg nem tudom, hogy elbírnék-e kettőjükkel egyedül. :(
Az Ikeában lehet kapni hosszúujjú festőkabátot, vagy mi a csuda a neve, szerintem az jó lenne nektek! Nekünk van, bár mi evéshez használjuk. :)
Ilyen: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/70179754