2011/09/05

Nagyon boldog születésnapot drága Kislányaink!


Ma reggel betöltötték Lánykáink a 2. életévüket. Ez a nap is eljött. Mamával már hetekkel ezelőtt megtanulták a választ a "Hány éves vagy?" kérdésre (Kincső mostanában mindenre nyolc-at mond). Eljött a nap, amikor már be is töltötték. Lustaságból, vagy inkább fáradtságból csak képeket akartam ma feltölteni, holnapra szerettem volna hagyni a szöveget, de tudom, hogy holnap sem lenne több energiám hozzá, így bemásolom az előző kettő megkezdett bejegyzés szövegét. :D

A szokásos adatokat illetve jellemzést azért leírnám:

Kincső: 84,80 cm és 9,5 kg (reggel, minden ruha nélkül)
Zsófia: 85,50 cm és 9,5 kg (-"-)

Beszéd. Összetett kifejezésekkel még nem igazán örvendeztetnek meg minket. Hozzáteszik a tulajdonnevekhez az "is" szócskát, ha kell, mondják, hogy pl. ZsozsoÉ, KikiÉ, valamint nagyon megtanulták a "hagyd abba"-t (hallhatták eleget az elmúlt 3 hétben, amikor öregedtem minden nap vagy 5 évet...). És ebben a legjobb, hogy ugyanazzal a hangsúllyal mondják, inkább kiabálják, amit tőlem hallottak. Ők a tükreim. Még nem tudtam eldönteni, hogy ez vicces e vagy sem. :D Na, ezzel el is árultam, hogy nem véletlenül nem olvastam túl sűrűn a kedves blogíró társaim bejegyzéseit. Volt két húzós hetünk, aminek, úgy látom, hogy vége.
Egyébként mindent mondanak, csak egy szóval. Jól meglepnek minket, hogy jééé, már ennek is tudják a nevét. Mondókákat is ismernek nagyon sokat, kérik is őket, főleg a Kincső. Szépen elmutogatják. A legújabb kedvenc az "erdő szélén házikó", nagyon szeretik és tündérien mutatják az aktuális részeket. :) De ezen kívül ismernek sok mást, és szerencsémre szeretik is.

Könyv. Imádják őket. Sajnos Zsófinak szokása lett, hogy kitépi a lapokat, vagy letépi a vastag lapról a papírt, és tudja, hogy rosszat csinált, mert ilyenkor jön és mondja, hogy "oó".

Esti ceremóniaváltozás: Egyik este kiküldték a Lányok az Apjukat, mesét követelve. Ez úgy 2 hete kezdődött, azóta fektetés után mondok 1-2 mesét (Boribon-t és József Attila altatóját), van, hogy az egyiket duplán. Már előre mondják a szavakat, amik jönnek. :) Ezután megy Apa énekelni. És csikizni. :P

Evés. Étvágyuk nem javult. Olykor bevezetek egy hét édesség tilalmat. Ilyenkor látom, hogy nem is hiányzik nekik. És azt is tudom, hogy ha éhesek, akkor nagyon szépen esznek, mindent, sokat. A leveseket továbbra is imádják, a húsfélékkel úgy vannak, hogy vagy megeszik, vagy nem. Tészta mindig jöhet, de nem főzök sűrűn, mert hamar éhesek leszünk tőle. :) Csoki, fagyi, csokitorta minden mennyiségben - szinte.

Mozgás. Ezt azért emelem ki, mert a Csajok túl vannak az első önálló bukfencen. Nekem majd kiugrik a szívem, hogy kitörik a nyakukat, de eddig még nem történt baj. Folyton futkároznak, főleg bent a házban, vagy a játszótéren, utcán szerencsére nem.

Viselkedés. Fegyelmezettek továbbra is, nem okoz problémát a tömegközlekedés. DE CSAK akkor, ha egyedül vagyok Velük. Mert amint van segítség, máris kihasználják és valóban két emberes a két Lány. :) HA akarják, szépen megköszönik a kapott dolgokat, de ha nem akarják, akkor nem lehet rávenni őket. Max. mosolyognak huncutul.

Cumi. Eddig még nem nagyon emeltem ki. Cumit elsősorban alvásnál kapnak. DE ha nyűgösek, és nem bírom elviselni a nyafogásukat, a cumiért való rimánkodásukat, odaadom Nekik - még akkor is, ha ezzel is azt bizonyítom, hogy sokszor következetlen vagyok. :P

És akkor jöjjön, amiket korábban lejegyeztem, de nem volt alkalmam befejezni:

A Lányaink egy tündérbogyók - a hisztin kívül. Kezdenek barátságosak is lenni, de ez már szinte kacérság, ahogy a villamosmegállóban illegetik magukat figyelemfelkeltés érdekében. Szinte zárójelben jegyzem meg csak, hogy semmi szükségük bevetni ilyen praktikákat, mert enélkül is feltűnünk, és enélkül is el vannak Tőlük ájulva úgy általában az emberek. És ezt minden nagyképűség nélkül mondom. Sokszor "el is kérik" az egyikőjüket, hiszen nekünk úgyis kettő van belőlük. :P

Egyre inkább figyelnek a külsejükre. Igénylik a szoknyát (ma pl., hogy meglátták, hogy rajtam az van, le kellett venni a nadrágot és "csa-csa-csa" szoknyát kellett felvenni - azaz olyat, ami jól pörög) és már az is előfordul, hogy kérik, hogy tegyek gumit, vagy csatot a hajukba. Aminek én külön örülök. :)

Elkezdődött nálunk a rajzolás-imádat (2 hete). Ez inkább jó, mint rossz, annak ellenére, hogy hol a wc-ről, hol a hűtőről, hol a hintalóról, hol a szekrényről, hol a konyhabútorról kell letöröltetnem Velük (főleg az Elsőszülöttel) a zsírkréta nyomokat. Szerencsére nagyrészt könnyen lejön. Így egy ideje SZIGORÚAN felnőtt felügyelettel lehet csak rajzolni. Zsófi ráérzett a napocskára. Tudja, hogy a lap tetejére kell rajzolni, és nagyjából igyekszik egy kör formát adni neki. Az eget is tudja, hogy fent kell megrajzolni. Kincső viszont ügyesen színez. Nyomtattam ki Nekik képeket, és látni a színezésén, hogy igyekezett vonalon belül maradni. Ezen kívül szívesen használ több színt, de nem egymás után, hanem először egy színnel több papírt "összerajzol", majd jöhet a következő szín.

Ennyi. Fotók holnap.

Drága egyetlen Kincsőnk! 
Isten éltessen nagyon sokáig második születésnapod alkalmából! Kívánom, hogy legalább ilyen jó egészségnek örvendj egész életedben, mint az elmúlt két évedben! Nagyon, nagyon, kimondhatatlanul, leírhatatlanul szeretünk Téged! Apa és Anya (aki néha már Anyu)

Drága egyetlen Zsófink! 
Isten éltessen Téged is legalább olyan jó egészségben életed során, mint azt eddig is tette! Nagyon, nagyon szeretünk Te kis cserfes Leányzó! Apuci és Anya (hát igen... :D)


4 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

A gyonyoru draga nagylanyoknak itt is nagyon boldog szuletesnapot kivanunk.gayon jok az adataik, edesek lehetnek ahogy illegetik magukat,es ahogy utanozzak a szovegeiteket.Ngayon kiis cserfes huncutkak, imadom oket csodalni annyira szeretetre meltok,es ti annyira jo szulok vagytok.Nagyon szep jelemzest irtal roluk.
puszika

Magdi írta...

Édes kicsi Kincső és Zsófi!
Kívánunk nektek nagyon jó egészséget, békességet, további sok kacagást, elégedett boldogságot második születésnapotok alkalmából. Legyetek mindig ilyen jó testvérei egymásnak, szüleiteknek szívet melengető büszkeségei.
Drága Kislányom!
Köszönjük nektek ezt a két kis csodát, és gratulálunk, hogy ilyen kiegyensúlyozott boldog gyerekkort biztosítotok nekik.
Ölelünk benneteket apuval (Laci papával) együtt.

Orsi írta...

Kedves Kincső és Zsófi!
Nagyon boldog születésnapot kívánok Nektek! Nagyon ügyesek vagytok, és aranyosak, sokszor olyan érzés, mintha személyesen is ismernélek titeket. :) Anyának sok türelmet kívánok, tudom, min megy most keresztül. :D
Sok puszi Nektek!!!

Orsi

Erika írta...

Szívből gratulálok születésnapotok alkalmából! Sok boldogságot, rengeteg örömteli percet, jó egészséget kívánok!
Erika