2011/09/13

Szülinapi beszámoló + sok sok kép

Lányokat még szombaton megköszöntötte a Mama és a Papa, így már reggel korán volt a Lányoknak tortájuk. :) Még vasárnap este kitettük az ajándékokat, mintha karácsony lenne, mondván, egyelőre úgysem az a lényeg, hogy kitől mit kapnak, hanem, hogy MIT kapnak. A konyhából, amit eredetileg terveztünk, nem lett semmi, viszont lett helyette zöldséges. :) Mert ehhez voltak tárgyak. A konyha marad karácsonyra. Gáborom vasárnap összedobta a zöldséges standot, közösen lefestettük a Lányok délutáni alvó idejében, este fel lett hozva. Tücsi ötlete alapján fizetőeszköz is készült széklábból (amit Balázsnak köszönhetünk) - "László tallér" néven (vezetéknevük a László, innen a név). Mert a játékpénzérmék elég picik voltak, féltünk, tán lenyelik, nehogy baj legyen belőle.

A könyvek pont a születésnapjukon érkeztek meg, így azok nincsenek a képen.

Este még azt is megbeszéltük, hogy 7 órára mindenki elkészül, mert akörül ébrednek a Csajszikák.

Hétfőn valóban 7 előtt nem sokkal hallottuk is a hangjukat. Mentem be hozzájuk, Gáborom addig a laptopot izzította be Halász Jutkára és az Alma együttesre. :) És amikor megkaptuk az engedélyt, jöttünk. Addigra már tudták, hogy MA VAN A SZÜLETÉSNAPJUK! :) Nem győztek szaladni ki, mintha tudták volna, hogy valami várja Őket. Édik voltak, nagyon. :) 


 Hallgatják, nézik a dalt, ami most NEKIK szól. És nem Apának, és nem a Tibinek - merthogy ezek voltak a válaszok arra a kérdésre, hogy kinek lesz nemsokára, holnap a szülinapja? Azért 5-ére megtanulták, hogy NEKIK szól a zene, NEKIK énekeljük a dalt, és NEKIK süti Anya a tortá(ka)t. :)

Talán mondanom sem kell, hogy egyből kipróbálták a játékokat. Kincső nagyon élvezte a rollert, Zsófi folyton attól félt, hogy leesik, mondta is, hogy "leesek", meg hogy "félsz" "félek". :)

Zsófi inkább a szélforgókkal szaladgált, Kincső pedig, ahogy a háttérben is látszik, le sem szállt a rollerről. :) 

Amikor ezekkel végeztek, megtámadták a tortát, amit a Mama sütött Nekik. Persze a díszítés volt a lényeg, amit viszont Papa szórt rájuk. :) Egyébként egész nap CSAK édességet ettek, amit azon a napon szabad volt Nekik. Másnap nem ettek semmit, egészen pontosan este ettek 3-3 falatot - minden túlzás nélkül, majd harmadnap ettek újra aránylag jó, negyednaptól kezdve viszont valóban szépen ettek.

 Ajándékbontás.


 Kincső vitte a Papának a kis csomagot, hogy segítsen kibontani. 
 Zsófi már pakol.
 Kincső nyalja (szopja) le az ujjacskáját - hmmm, a torta is finom! :)
 Majd egy helycsere után egymás tortáját tesztelik le. :)
 Ulrike, Dani barátnője is feloldódott a Lányok társaságában, sőt, az utolsó két napon Ő volt a sztár a Lányok számára. :)
 Fagyi - Kincső.
 Zsófit is megkínálja - egy igazi jó testvér. :)
 Az ünnepi asztal és a Tücsi által varrt BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT felirat.

Szerettük volna felállítani a tavalyi pavilont, de végül nem volt biztos a jó idő, meg ezúttal rántott hús volt, nem grillezés, így elvetettük az ötletet. Tibi is eljött, aki már szinte nagybácsi-ként van jelen a Lányok életében. :) Ebéd után a Lányok lefeküdtek aludni, én pedig sütöttem Nekik 1-1 tortácskát. Igazából semmi extra nem volt, mert a Lányaimnak az igazi élvezet a csoki-kakaó páros adja, éppen ezért sütöttem egy kakaós piskótás és hozzá csokikrémet. Az egyik tortácska sima torta forma volt, későn jutott eszembe, hogy pillangó alakra szerettem volna megcsinálni, a másik pedig egy mini kuglóf alakú volt. Kívülről meg lett locsolva tortabevonóval, nem lett elég mind a kettőre, ezért csak szinte mutatónak volt rajta, viszont arra elég volt, hogy a cukogyöngyöket, szivecskéket, és a többi dekorcukrot rá tudjam szórni. Úgyis az a lényeg, a csoki és a cukordísz. :) Túl sok időt nem hagytak Lánykáim a kibontakozásra, mert még csak a díszítésnél tartottam, amikor már hallottam, hogy ébren vannak. Így nem volt ideje megdermedni a bevonónak. Balázs is pont jókor jött megköszönteni a Lányokat. Még szinte álomittasak voltak, amikor megkapták a tortácskájukat. Azért sem vártunk vele tovább, mert mennünk kellett tovább...









... a játszóházba. Még sosem voltunk. Nekem viszont nagyon jó élményeim, tapasztalataim vannak a játszóházakkal kapcsolatban, éppen ezért már nagyon vártam, hogy Lányaim abba a korba érjenek, amikor ezt a fajta szórakozást is felírhatjuk a listánkra. A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy még nem igazán Nekik való, viszont az állatkert jöhet minden mennyiségben. :)

Zsófi a 2 copfos (mint másodszülött, szoktam mondani), Kincső pedig elsőszülött lévén egy copfot kap. :)





A trambulin mindenkinek nagyon tetszett, kivéve a két szülinaposnak...






Sajnos történt egy sérülés is. :( David-nak elszakadt az egyik bokaszalagja. :( Már volt Neki műtve, ráadásul nyár elején egy újabb sérülése miatt nem tudott eljönni hozzánk a barátaival. Hááát, most megint lesérült. :(

Végre Jonas arcán is csak mosolyt láttunk és nem hajtogatta minden két percben, hogy "langweilig". :)

Fürdésnél volt még egy meglepi, egy kádba való játék, amit más gyerekeknél láttam és jó ötletnek találtam: csempére, nálunk kád falára tapasztható figurák - fej, felsőtest, alsó szoknya vagy nadrág, és a cipők, illetve egy baseball ütő, lufi, virág.

Este elhangzott még egy utolsó éneklés a Csajsziknak, ugrálás hozzá a részükről, aztán beestek az ágyba jó fáradtan. :) Remélem, jól érezték magukat a születésnapjukon! :)


2 megjegyzés:

Magdi írta...

Ez aztán a tartalmas nap! Milyen jó lesz ezeket a képeket néhány év múlva visszanézni, ahogy rácsodálkoznak dolgokra, de a legjobban nekem a reggeli kép tetszett, ahogy szaladnak, mert nekik szól a
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT.
Édesek, mint mindig.
Ismételten nagyon boldog szülinapot kívánunk a két nagylánynak!!

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon klasz napjuk volt a lanyoknak a szulinapjukon,es mennyi mennyi ajandek vart rajuk,rollert is kaptak csucs szuper.Edesek a kepek,es klasz ez az egy cof ket cof sztory.Nagyon klasz ez a jatszohazasdi.Orulok hogy ennyire elveztek a lanyok a szulinapjukat.Nlaunk is nagy szulinapi buli volt,majd kukk be,ha lesz idod.puszika