2011/09/26

Az új családtag

 Tudom, ilyenről nem illik írni, de mivel a Lányoknak íródik elsősorban a blog, éppen ezért ez a bejegyzés is ugyanolyan ténymegállapítás, és megörökítendő, mint az, hogy múlt héten végig elviselhetetlenek voltak a Lányok - de hozzátenném, hogy betegek voltak.



Ma egy hete megváltunk első családi autónktól: Volvokától. Azért, mert kinőttük. Lehet, hogy ez sok embernek furcsán hangzik, de amikor két utazóággyal, babakocsival és a kötelező ruhacsomaggal, pelenkával felcuccoltunk, bizony elég szűkös volt a hely. Főleg, amikor hazafelé még hoztunk 1-2 zsák szemetet is Bánkról... És akkor még örülhettünk, hogy egyelőre a motoros korszakot élik. DE belegondoltunk, hogy mi lesz, amikor bicajt kell vinnünk magunkkal, esetleg majd bilit, mobil-wc-t...És rájöttünk, hogy akkor már bizony kicsi lesz ez az autó.

Anno mi Gáborral a Pözsivel (boxer) jártunk mindenfelé. Csinált bele az ágymatracnak állványt, keretet és abban aludtunk, majd egy fürdőben fürödtünk, a higiéniáról azért nem tudtunk lemondani. :) Ez tök jó is volt így. Nagyon élveztük mind a ketten. Amikor jöttek a Lányok, kellett egy autó, mert a Pözsi csak 3 személyes. Már ekkor válaszút elé kerültünk: vagy átíratjuk (?) 6 személyessé vagy veszünk egy "újat". Mivel a Lányok jól megleptek minket a krai jövetelükkel, így ezt a kérdést Gábor döntötte el egyedül és így került hozzánk Björni, azaz a Volvo.

Imádtam. Mindenki. De aztán kinőttük. Talán azért nőttük ki, mert a Pözsi méreteiből indulunk ki. Az nekünk pont jó. :) Nem kell eldönteni, hogy kockáztatok e és csak lenge ruhát viszek magammal és abból is CSAK annyit, amennyit pont kell, hanem vihettem magammal az egész ruhatáramat. :)

A lényeg, hogy Gábor már egy jó ideje nézegeti a használtautó piacot. Mind a hazait, mind a külföldit - osztrák, német. És egy ideje nézegeti a Chryslereket is. És amikor megmutatta, mire is gondolt, szinte egyből beleszerettem én is a típusba. Érdekes módon mind a kettőnknek a régi, robusztus, kockásabb kinézetű darab tetszett. Nekem amúgyis. Valahogy nem nem jönnek be a lekerekített formák.

Aztán eljött a pillanat, hogy rászánta magát, meghirdette Volvokát. És egy hét alatt elvitték. Az első személyes érdeklődő. Ez történt ma egy hete. Kincső azóta is szinte azzal ébred, hogy elvitték volvot. bácsi. néni. :) Teljes letargiába került a Gyermek. :)

De most szombaton megvigasztalódott. Ugyan emlegeti még volvot, de már hozzáteszi, hogy Apa és Anya hozott másikat. :)

Hosszas cívódás után szombaton elmentünk Veszprémvarsányba (Anyu kivitte a Lányokat Fótra addig, mi mentünk utánuk), megnéztük és megvettük. A pénz rá természetesen nem volt meg teljes egészében, így a felét Tibitől kaptuk kölcsön, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk. Ő vitt le minket és Árpit. Úgyhogy úgy ítélték meg a hozzáértők, hogy megéri az árát. Van mit javítani rajta, hiszen egy 17 éves autóról van szó. A külseje gyönyörű, új festés, fényezés van rajta. Ha ő is úgy akarja, akkor ettől az új autótól nem válunk már meg, családtaggá lett fogadva. :)

4 megjegyzés:

sedith írta...

Nahát, nálatok is autócsere!:) Épp erről írtam én is tegnap!
És mi az, hoyg nem illik erről írni? Bármi, ami bármelyikőtökkel történik, vagy a családot érinti, arról illik írni. Mert érinti a lányokat is. Szóval, csak bátran. Lassan úgyis kiléptek a babakorból, és akor már teljesen más dolgokat is meg fogsz örökíteni a blogon. :)

Különben meg gratula az új autóhoz! Úgy nézem, ebben most elfértek, legalábbis egy ideig. :) NAgyon szép színe van, és bár én meg a lekerekített formákat részesítem előnyben (még mindig fájlalom az Opel Corsákat), ez a tiétek nekem is tetszik. :)

Sok-sok puszi

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Szerintem ez az auto pont jo nektek,jo nagy es remelem mostmar minden elfer.A csajok hozza nottek es ez termeszetes hogy emlegetik.puszika

Erika írta...

Sziasztok!
Hú, nagyon sajnálom a fogacskákat!
Lányok gyönyörűek, kész hölgyek és szuper lehetett az állatkertben!
Gratulálok az új családtaghoz!
És ha már autó, szeretnék tanácsot kérni: aktuálissá vált az autósülés vásárlás, bár a hordozónk 13 kg-ig jó, már elég szűknek bizonyul. Rengeteg van a piacon a gyanúsan olcsótól, az irreálisan (szerintem) drágáig. Szeretném kérdezni, hogy Nektek milyen van vagy volt, ami bevált? Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségedet!
Szép napot!
Erikáék

Erika írta...

Szia!
Vivien, nagyon sokat segítettél, köszönöm szépen!!!
Van egy kedves kolléganőm, akinek szintén ikrei vannak (fiú- lány) és ők most szeretnék lecserélni az üléseiket, mert a gyerekek kinőtték. Egyébként Chicco márkájúak- valószínű ez lesz.
Még egyszer köszönöm, nagyon kedves vagy!
Erika