2011/08/05

Egy hónap múlva megint szülinap

El sem hiszem, hogy eltelt 11 hónap a Lányok első szülinapja óta! Idén nem csinálunk nagy felhajtást, úgy döntöttünk végül. Én először szerettem volna, mert olyan jó volt tavaly is, hogy összeült a család, itt volt mindenki, aki számít, de idén nem lesz ilyen. Aki akarja, felköszöntheti a Csajokat, még tortát is kap :), de nem lesz kötelező megjelenés, kötelező ajándékok, stb.


Na, de ne siessünk az idő elébe. Még van egy hónap a születésnapjukig. Ma pedig még csak hónapfordulót ünneplünk. Azért már tudják mondani és mutatni (Mama megtanította Nekik), a kérdésre, hogy hány éves vagy, jön a válasz: kettó, kető. Előbbi Zsófitól, aki az ő betű helyett ó betűt mond. Kincső még lenyeli a szavak végét, de a 2-t jól ejti ki, és ő két mutatóujjával mutatja a kettőt, míg Zsófi egy kézzel (vagy mind a kettővel) a hüvelyk és a mutatóujj felmutatásával.

Igazából nem is tudom, mit írjak Róluk, hiszen a beszédjük valóban napról napra szépül, bővül a kiejtett szókincsük. Zsófi gyönyörűen mondja ki, hogy KincsÓ :), és azt, hogy Zsófi, míg Kincsőnk nem mondja, hogy Kincső, csak azt, hogy Kiki, de a Zsófi-t Ő is ki tudja mondani.

Két napja mértem meg Őket, és láss csodát :), ismét teljesen egyforma volt a súlyuk: 9,40 kg. Én nem értem, hogy lehet ez, de tényleg így volt.

Magasságot nem mértem, viszont ami elkeserít, hogy a lábuk nagyon gyorsan nő. Nincs ideje elkopni a cipőnek, szandálnak, mert máris kicsi. Nem olyan régen kezdték el hordani a 21-es szandált, most vettünk múlt héten Zsófinak cipőt, erre ma látom, hogy lelóg a lábujjuk a szandálról... Tehát, úgy néz ki, hogy 22-es a lábacskájuk.

Tegnapelőtt zengtem ódákat a Csajocskákról, akikkel azóta is szép az élet, bár Kincsőkém próbál elrettenteni és az idegeimet is próbára teszi, de valamiért nem tud felbosszantani. Tegnap délután és ma délelőtt is elég hisztis kedvében volt, remélem, délutánra kialussza... :) Mondjuk ezt az időjárást, ami van, nem csoda, hogy nem bírja normálisan elviselni. :) Tegnap szakadt az eső, ma újra ragyogó napsütés van. Érthetetlen és kiszámíthatatlan.

Tegnap elővettük a gyurmát. Nagyon sokáig játszottak vele, élvezték. Jó volt nézni, ahogy gyúrják, lapítják, vágják, és nem az volt a hecc, hogy ledobálják, Anya meg majd felveszi. Volt, hogy egy-egy játékdarab leesett, és visszakérték, de nem direkt dobták le. Szerencsére megenni sem akarták, bár eddig sem.

Nagyon csajok. Egyre inkább. Kaptak ruhákat, nem győzik azóta is a szoknyákat felvenni. Cha-cha-cha szoknya. :) Mindegyik. Próbálják rázni a hátsójukat, hogy jobban pörögjenek a szoknyák. Haláliak. :) Elmentünk sétálni, szoknyában, kalapban (!) és kistáskával. Mint a dámák, úgy vonultak. :D





Rájöttek, hogy nem is rossz a lekvár - kaláccsal sem. Még Sopronban (pár hete hallottuk, hogy tönkre ment a szálloda, ahol voltunk - nem csoda...) megkóstolták a Papa eperlekvárját, és nagyon ízlett Nekik, de azóta nem ették meg. Tegnap nem voltak hajlandóak megenni az ebédet - kelkáposztafőzeléket -, így más kaja nem lévén kaptak kalácsot és lekvárt. Megették. Sőt, repetáztak belőle. Profi módon, ahogy tőlünk láthatták, kezdték el kenni a lekvárt a kalácsra, először Kincső, majd Zsófi is.







Lett új kedvenc gyümölcsük. Nem a barack, naná, hogy nem, hanem az áfonya és a szeder. Talán nem kellene még kapniuk ezeket, csak jövőre, de amikor múltkor sütöttem sütit és ráraktam, megkóstolták, mert kérték, együtt vettük a zöldséges "néninél" (lehet vagy 20 éves a "néni"). Imádják. Ez van. Én meg örülök, hogy az almán kívül esznek más gyümölcsöt is.

Kakaóval ébrednek (szinte) és az az utolsó italuk is - illetve a víz, mert fogmosás után inkább isszák a vizet, mint öblítenek vele. :) Egyébként csak vizet isznak, bőven elég, hogy desszertnek csokit vagy más édességet kapnak (túró rudi, kakaós csiga, keksz). Volt olyan próbálkozásom, hogy gyümölcslevet igyanak reggel, de mivel utána ugyanúgy kérték a kakaót, így inkább lemondtam a gyümölcsléről. Kakilási problémák nincsenek továbbra sem. Úgy néz ki, hogy lassan belenőnek a négyes pelenkába. :) Épp itt az ideje. Ami aggasztott, hogy kiütésesek lettek a négyes Libero-tól, pedig születésüktől Libero-t hordanak. Viszont tegnap, hosszabb kihagyás után megint ez került a popsijukra, és (kop-kop-kop), még nem jött ki rajtuk semmi. Jó lenne, ha így maradna, mert nekünk ez vált be a leginkább. Bár, a nagyon forró nyári napokon (ami sajna nincs sűrűn idén nyáron) Pampers-t kapnak, mert az jóval vékonyabb.

Ruhaméret továbbra is a 80-as, egyesekből 86-os, de szerintem inkább a 80-as az, ami jó rájuk.

Ma délután felkerekedünk és megyünk Bánkra, bár nem terveztük, de Kincső annyit emlegeti, többek között ma is, hogy Bánk moto(r), hogy engedtünk a csábításnak és hátrahagyva a tennivalókat elmegyünk pihenni és egymás társaságát élvezni. :)

Ja, erreől jut eszembe, hogy még nem nagyon mondanak több szavas egybefüggő kifejezéseket, igazából ez az egyetlen, amit Kincső is mondott, hogy Bánk moto. Mert annyira optimális Bánkon a hely motorozásra, hogy egyszerűen mióta lejöttünk, szinte naponta elmondja. Ha megyünk valahova, akkor reménykedve mondja, hogy Bánk. :) Ma végre örülhet a lelke. :) Kincsőhöz még hadd fűzzem hozzá, hogy Apa tegnap (vagy tegnapelőtt) dicsekedett, hogy már tőle sem megy el, ha Zsófi is odamegy hozzá. Ez ugye eddig csak velem volt így, de már Apával is, aki tegnap szintén meg volt hatódva, hogy elsőszülött Kislánya mennyire odavan érte. :)


Drága édes egyetlen Kislányaim! Nagyon jó egészséget kívánok Nektek a jövőben is, ne legyetek ennél betegebbek, mint idén is voltatok, vagy akár az eddigi életetekben, legyetek mindig legalább ennyire jó gyermekeink, szerető testvérei egymásnak. Imádom, ahogy megpusziljátok egymást! Meghatódok egyből. :)

Nagyon szeretünk Benneteket!

1 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Gyonyoruek a lanyok es egyre nagyobbak es csinosabbak,edesebbek,szebbek.Annyira kis ugyesek es okosak.Gyonyoruek a szoknyacskakba,igazi csajosak.Boldog honapfordulot kivanunk nektek.Nagyon jok a kepek,az hogy afonyat meg szedret esznek szerintem nem baj az en csajaim is esznek.Klasz kis jelemzes volt roluk,erezzetek jol magatokat Bankon.puszika