2010/06/13

Vegyes

Nincs még egy órája, hogy édes másodszülöttünk rám vigyorgott. :) Zsófink nevetésekor lelátni a mandulájáig, nagyon édes. :) És észrevettem, hogy mintha kint lenne még egy fogacskája. Gyorsan ki is tapogattam, és valóban, fölül mind a két oldalsó metszőfoga kint van a Kisasszonynak. :)

Ezen kívül ma mondhatjuk el először, hogy Zsófi szabályosan kúszik! Kincső is elevickél bárhova, ahogy Zsófi is tette, de ő egyelőre még nem szabályosan kúszik.

Evés: megfordult a "rend", azaz Kincső gyönyörűen eszik, Zsófi viszont egy az egyben, ahogy pár hete Kincső, ugyanolyan pofákat vág, ugyanúgy hadonászik a kezeivel, viszont ahogy régen is tette, üvölt, ha éhes - de azért kapálózik... Pár napja megkóstoltattam velük a meggyes joghurtot. Azóta az 500 ml-es adagból alig hagynak (nekem) egy picit. Egyébként továbbra is mindenevők, aminek nagyon örülök. Megeszik a húslevest, a karalábéfőzeléket, a sima zöldséglevest, a karfiollevest, a kelkáposzta főzeléket, mindezeket persze pürésítve, és baba-barát módon ízesítve.

Fürdés: Kincső is elkezdett pancsolni, pont aznap, amikor írtam, hogy a medencében sem pancsol. Már a kádban is, és a kinti medencében is pancsol két kézzel, nagyon édes. :)

Etetés: Esztitől és Noncsitól örökölt etetőszékből esznek két napja. Nagyon élvezik a székeket. Eddig ugye a hintájuk ülőkéjében voltak etetve, de Kincső annyira ugrált benne, hogy féltem, egyszer túl nagyon "ugrat" és lerepül az asztalról. Jutka varrt párnákat a székekre, úh. nem a műanyag ülőkén ülnek. Erre azért is volt szükség, mert már nem lehet kapni a székhez a saját párnáját, de ez még jobb is, mert az eredeti letörölhető műanyag, vagy mi, ahhoz odaragadt volna a bőrük, így meg a frottírhoz nem, kellemesebb, és van több belőle, így az sem gond, ha leeszik a Lányok, mint ahogy tette ezt Kincső rögtön az első etetésnél. :)

Alvás: Eddig, kb. egy héttel ezelőttig a nappali alvás a mi ágyunkban történt, amit a Lányok nagyon élveztek, szerintem azért is, mert így közelebb voltak egymáshoz. Általában a szájukban a másik cumija volt, és a kezükben a testvérük alvókendője... :) DE történt egy kis baleset, így egy ideje a saját ágyukban alszanak nappal is, ami egyébként lejjebb lett rakva, nehogy kiessenek belőle. Ahogy történt Kincsővel is... A mi ágyunkról esett le. Én azt hittem, már alszanak mind a ketten, amikor hallok egy hatalmas puffanást, majd jött a hozzátartozó üvöltés. Mondanom sem kell, megállt a szívem az ijedtségtől, még el is pityeredtem magam. Szegénykém, annyira sajnáltam! Elég nehezen nyugodott meg, én is, de aztán semmi nyoma nem maradt az esésnek, és végül nagy sokára újra leraktam aludni, akkor már a saját ágyába! :)

3 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Gratulalunk Zsofi ujabb fogacskajahoz. Na es a kuszashoz,hogy megfordult a menet az eves teren azt hiszem meg lesznek ilyenek.Anya jol megijedhettel mikor a kicsi lany leesett az agyrol,Julia is vagy 3x is leeset mar szerencsere nagyon alacsonyan volt.
Elgondolom hogy megijedtel.Jobb ha a kis agyukban alszanak.dE gondolom hogy volt nekik kicsit hancurozni a nagy agyon mielott elalszanak.
Edesek lehetnek ahogy egymas cumijat bekapjak meg ilyesmit csinalnak.pszika

Timi írta...

Egyem meg a drágát... puszi a kamikázeKincsőnek! :))

Nekünk is volt ilyen... meg szerintem mindenkinek... én 5 évet öregedtem minimum ezektől az akcióktól.

Olyan aranyosak, mikor "ikresen" alszanak... meg ikresen ikresek... ilyenkor még mindig bőgni tudnék, olyan különleges az egész.
Vivi, nekünk tök jó!!
:))))

puszi: Timi

Vivien írta...

:) Jaj, hát én is jól megijedtem, mikor Kincső leesett, ráadásul hanyatt feküdt a földön és Zsófi oldalán borult le, tehát valószínűleg "letolatott". Remélem, több ilyen nem fog előfordulni, legalábbis addig nem, amíg ilyen picik! :)

Timi, tudod hányszor nézem őket, akár éber, akár alvó állapotukban, és mindannyiszor könnybe lábad a szemem, egyszerűen hihetetlen számomra még mindig ez a CSODA. Nem tudom, hogy valaha képes leszek e "más" szemmel nézni, látni, és nem tudom, valaha elhiszem e, hogy nem álmodom. :)

Puszi mind a kettőtöknek! :)