2010/06/22

Mindenféle

Igazából videókat szerettem volna feltölteni, de olyan macerás, hogy húzom még egy kicsit. Pedig tegnap sikerült megörökítenem, ahogy a Lányok játszanak, vagy mit csinálnak egymással. Annyira édesek. Eljött az az időszak, ami miatt (is) szerettem volna mindig is ikreket. Ahogy egymásra néznek, ahogy a babakocsiban huncutkodnak, kacagnak, bárhol vagyunk, ki tudják zárni a környezetüket, annyira el tudnak merülni  egymás társaságában. Annyira imádom őket ilyenkor pláne. Persze vannak kisebb "balesetek", amikor az egyik játékból püföli a másikat valamelyik játékkal, az meg nem igazán tolerálja, és hangot ad nemtetszésének... :) De ezek is csak edzik őket. A kölcsönös hajtépésről nem is beszélve! :) Végre kezd nőni a hajuk, hát nem arra használják ki, hogy jól megtépik egymást!? :) Ilyenkor jól jön egy kis anyai gyógypuszi, és már nincs is semmi baj. :)

Rá kellett jönnöm, hogy Lánykáim nem válogatósak. Persze nem mindig van ez így, sőt, előfordul, főleg Kincsőnél, hogy a frissen főtt ebédet nem eszi meg, míg másnap nem tudok eleget adni belőle neki. Van ilyen is, ugyanakkor amit a mi tányérunkon látnak, azt persze szó nélkül megeszik, szinte kinézik a szánkból. Reggelente szívesen esznek sajtot, mind a ketten, egyszer-kétszer sikerült kefírt is etetnem Velük, de inkább a meggyes joghurtra szavaztak. :) Múltkor kaptam egy óriási Túrórudit, mondván, hogy az a gyerekekkel közös. Ugyan megfogadtam, hogy egy jó darabig még nem adok nekik Túrórudit, hát ez akkor és ott megdőlt... Le kell írjam a reagálásukat? Sírtak, mikor nem adtam nekik többet (egy falatnál)!!! Persze ugyanígy megkóstolták már a Nutellát, és a csokifagyit is. Tehát ennyit a csokiellenes elveimről. :( Természetesen mindezeket nem nagy mennyiségben kapták, de mégis ettek belőle és nagyon ízlett nekik. :) De ettek már krumplis pogácsát is, és sós perecet, vajas kiflit, és egyiket sem köpték ki. A főtt ételeknél ugyanígy nem válogatnak, nagyon szeretik a karalábét, a kelkáposztát, a paradicsomos-cukkinis krumplit (ezt szokta Kincső másodszorra megenni), a húslevest, a krumplifőzeléket, a karfiolt, szóval idáig mindent, amit adtam Nekik, jóízűen fogyasztottak el. A héten főzök nekik először majd brokkolit, de gondolom, azt is meg fogják enni.

Zsófi két napja próbálkozik az állással. Vasárnap ki volt nyitva a kanapé, annak a karfájába kapaszkodva simán felhúzta magát, tegnap belém kapaszkodva állt fel, tehát nagyon ügyes. Kincső még mindig megelégszik az üléssel, valamint azzal, hogy ügyesen előre evickél, ugrálgat, édes nagyon, ülésből már ő is le tud ereszkedni mászóállásba, akárcsak Zsófi. Még egyikőjük sem tud felülni, de nagyon szépen próbálkoznak vele.

Szóval nagyon felgyorsult a fejlődési ütemük, ami szép és jó, csak hát... már olyan nagylányok! :)

Kincső és a Túrórudi

Zsófi és a Túrórudi

Kincső és a vajas kifli

Zsófi és a vajas kifli

Zsófi kefírt iszik

Kincső kefírt iszik

Lányok egymás között - a hajtépés ezután jött... :)

3 megjegyzés:

Natimi írta...

Hát nagyon édesek a lányok!!!Mint mindig!!:))
Ezek a képek...:)

Annyira nőnek!Jól megfigyelhető a látogatós bejegyzés képeinél:))Igazán jó képek készültek a bejegyzésben,a látogatókkal:))

Örülök anyukád új munkahelyének is.Most már biztosan újra erőre kapott:)

Puszillak Titeket,
Timi

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Tunderiek a csajok minden kepen de foleg az utolson ahogy egymasra neznek.Ngayon jo a kis "ketrecuk"abban aztan van hely es lehet jokat jatszani.Nalunk is elkellne egy ilyen mivel Julia baba az este folfedezte hogy a butor also reszen az ajtokat ki lehet nyitani es apa cuccaival jokat lehet jatszani ha kiszedi.
Hat ez az idoszak is eljott.
Gondolom hogy neha van egy kis hajtepes meg jatekkal kopoljak egymast na de megesik ez nalunk is.
De azert szerintem inkabb jatszanak egyutt.Csak csodalni tudom oket annyira elbuvoloek es aranyosak.De jo hogy nem valogatnak,erdekes es jo otletnek tartom hogy mindket csajt ugyan azzal a dologgal lefotozod es ala irod hogy melyik csaj melyik is,mert mikor nagyobbak lesznek es megnezik hogy fognak orulni.
Anya van olyan hogy neha osszeteveszted oket vagy mirol kulombozteted meg hisz olyan egyformak.pusizka

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Koszonom szepen a kedves szavaidat.
Tudod en csak ilyen vagyok,imadom a gyerekeket es amiert Jutka szegeny kislany en nem nezem le,sot mindig azt mondom a Szabinanak hogy jatszon vele mert o is olyan kislany mint a tobbi.
En sajnalom szegenyt,de ugyanakkor szerettem nezni azt hogy ha atjonn hozzank ami most elso alkalom volt jol erzi magat,orom ra nezni hogy milyen jol jatszik,de azt sajnalattal hallottam hogy mondta hogy az ilyen jatekot nem ismerem nekem nincs,vagy ha ismerte is azt mondta hogy ismerem mert van az oviba.Hat nekem a szivem megesett rajta es megkerdeztem Szabinat hogy Szabina Jutkanak adunk jatekokat haza vinni es azt mondta hogy igen,es ha latatok volna mennyire orult Jutka mikor megkapta a zacsko jatekot, nem azt mondom hogy Szabina kedvenceibol adtam,nem abbol amivel mar nem jatszik,de azok is uj jatekok voltak es mindenik ertekes mert eleg draga jatekokat szoktam venni.
Tudod en olyan vagyok ha Szabinaval elmegyunk az uzletbe olyan nincs hogy valamilyen jatekot ne vegyek neki amit eppen o ker,de Juliarol sem feledkezik meg mindig mondja hogy Julianak is kell es kivalasztja hogy neki mit vegyunk.
Tudod anya imadom a lnyaimat,es orulok hogy vannak,ezt te is tudod hogy milyen erzes hisz neked is ket kislanyod van es te is imadod oket es mindig nagy szeretettel irsz roluk.
En meg csodalak teged es a kis gyonyoru lanyaidat.
Orulok hogy ratok talaltam es hogy olvashatlak titeket.
Anyukad meg biztosan olyan edes es kedves lehet mint te,es nagyon buszke lehet rad hogy ilyen jo anya vagy,meg hogy megajandekoztad ket kis tunderrel.

A masik dolog amit irtal hogy Szabinat kirakjak es hogy a sajat gyerekekkel mi a helyzet.
Ha az ugy van hogy a 2 fiu a sogorom gyerekei,es mivel egy udvarban lakuk el kell viselnunk oket.
Az anyuka ovono,de fittyet hany a gyerekeire.
Nagyon nem torodik veluk ,az apuka nevelte fol mind a kettot kiskoruktol.
Az anyuka egy honapot volt itthon es mar ment vissza az oviba az imadott gyerekeihez.
Szoval sokkal jobban szereti az ovis gyerekeket mint a sajatjait.
Ha haza jonn 12 utan az ovibol,minden delutanra talal maganak programot csak ne kelljen itthon maradjon a gyerekekkel.
A ferje meg mindezt engedi.
Hetfon logopedushoz megy,kedden uszni,szerdan mamaklubba,csutortokon........
De minden napra kitalal valamit csak ne legyen itthon.
A ferje pedig mindent intez,takarit,gyereket pelenkaz,etett,furdett ,es altatt, mig a feleseg 11 -kor este valahogy haza er.
En ezt a viselkedest nem szerettem,miert kellett neki ket gyerek,ha ugysem torodik veluk.
Most meg szeretne egy harmadikat mivel jar le julius 2-kan a gyesuk es azt mondja jo lenne egy harmadik gyerek egy lany.
Nagyon szerettett volna lanyokat,es a terhesseg allatt mindkettovel vegig azt mondtak hogy lanyok meg az utolso vizsgalaton is es mikor megszulettek mind a ketto fiu lett,azt mondta anyira szomoru volt talan ez az oka hogy annyit nem foglalkozik veluk.De kulonben naluk minden a penzrol szol.

A csajok keso esti elalvasa azert van mert Julia ujabban este fele 7-kor olyan almos hogy alszik el,majd fel 9-kor kialudva magat folebred es akkor huncutkodik,kulonben is miota megtanult allni nem igazan konnyen alszik el,mert ha pledet teszek a kisagy oldalara hogy ne lasson ki ha nem teszek ugy is folall.
Ezert nem alszik mert ezzel szorakozik,Szabina pedig neki attol fugg hogy delutan aludt-e es mennyit.
Szabina ha 1-2 ora kozott lefekszik es 3-4 ora kozott folebred mert mindig 2 orat alszik delutan akkor este nincs baj ha kesobb fekszik es kesobb alszik akkor este kesobb fekszik le,de kulonben Szabina aludna csak Julia zavarja mert burrog es adja tudtara hangokkal hogy teso ne aludjal inkabb bulizzunk.De ezelott nem volt igy koran fekudtek es ugyancsak fel 10-ig aludtak mind most.Szerencsere nem baj a folkeles mert apa is es en is akkor kellunk amikor mi akarunk,apa itthon dolgozik,autoszerelo es neki itthon van a munkahelye.

Hu jo sokat irtam.
Puszillunk titeket es anyukadat is,ha neha beszeretne nezni hozzank akkor irj nekem egy email cimet es kuldok neki meghivot