2010/06/03

Bánk (1)

Mint ahogy említettem, majdnem egy hetet töltöttünk Bánkon. Szerdán értünk jött Anyu és Apu, és velük mentünk fel a Csajokkal. Elég furcsa volt Gábor nélkül menni, aki aztán hiányzott is rendesen. Szerencsére egész jó időt sikerült kifognunk, nem csak a nap sütött, de még meleg is volt. Apu már szerdán lerakta a horgász cuccát a halőrnél, aki vállalta, hogy vigyáz rá, így másnap Apu le tudott menni gyalog, nem kellett kocsival mennie. Ez azért lényeges, mert mi ugye babakocsival közlekedtünk, és ebből az élményből Apu sem akart kimaradni.

Miután lerakta a horgász cuccát, mentünk egy kört a tó körül. Apu tolta a kocsit, NAGYON büszke volt, mindenkinek mesélte, hogy az ők ÚJ unokái (nem tudom, kik a "régi" unokái... :)), alig várta, hogy ismerőssel fussunk össze, már vitte is a Csajokat mutogatni. :) De idegeneknek is dicsekedett velük. A meglehetősen meredek domboldal sem rettentette el, ott is hősiesen feltolta a Lányokat, jókat lihegve a végén. :))


 Másnap délelőtt végül csak Anyu ment le a Csajszikkal Apuhoz, én addig megfőztem a Kislányok ebédjét, amit végül csak Zsófi értékelt, Kincső egy falat után eldöntötte, hogy ő bizony nem kér Anya főztjéből. Másnap viszont érdekes módon szó nélkül megette... Kincső egyébként felvette azt a szokását, ami kb. egy hétig tartott, vagy valamivel tovább, hogy már az első falatnál húzza a száját, és elfordítja a fejét, nem eszi meg egyből, amit kínálok Neki, csak miután Zsófi evett 2-3 kanállal, utána már ő is hajlandó enni. Persze nem eszik végig rendesen, ezt elismétli egy étkezés alatt úgy 4-5x, tehát jóval kevesebbet eszik így meg, mint a Húga. Ez meg is látszik a súlyán, egy hét alatt 30 dkg-ot "fogyott". Ezóta nem mértük a súlyát, viszont megint rendesen eszik. Ezért kéne gyakrabban írni, hogy mindezek ne múlt időben legyenek rögzítve.

Lányok egész nap kint voltak a levegőn, nagyon élvezték, ezt abból is látni, hogy itthon utálják ezt a bezártságot, szerintem unatkoznak.De hát ebben a hideg, szakadó esős időben nem indulhatok el sétálni Velük, nem kockáztatok meg egy náthát, inkább senyvedünk bent a házban.


Még szerdán délután előkerült a bogrács, amit mi nyáron, vagy nyártól függetlenül, ha jó idő van, sűrűn használunk. Ezúttal bableves készült benne. Kicsit "csaltak" Anyuék, mert otthon megfőzték a babot, hogy hamar kész legyen a leves. Ami jól is jött, mert már igencsak éhes voltam, ehhez talán az is hozzájárult, hogy a terhesség óta nem ettem bablevest (csak 1x babgulyást). :)


Mondanom sem kell, hogy MINDEN a Lányok körül forgott, és mindenki, persze. És mit szóltak ehhez a Csajok? Naná, hogy kihasználták!



Apu pedig tűrte szó nélkül, hogy az (új) Unokái a bajuszával ismerkedjenek (újra). :)

Jutka részt vett egy buszos, termékbemutatós úton, ahol ezt a horgász sátrat kapta ajándékba. Lányok egyszerűen imádják, és mi is nagyon örültünk neki, mert így védve vannak a Csajszik a közvetlen napsugárzástól. Apu kihozta alájuk a takaróját, hogy tuti ne fázzanak fel (pelussal!?).

Aztán péntek reggel Anyuék útnak indultak, volt egy-két elintéznivalójuk otthon, és hát ugye este programjuk volt: a Gyertyafény Expressz vitte őket egy feledhetetlen utazásra. Erről, és a folytatásról a következő bejegyzésben mesélek.


4 megjegyzés:

Ági írta...

No hát paradicsomi állapotban volt részük a lányoknak Bánkon, ahol amúgy is harapni lehet a friss levegőt.
Apukád nagyon édes, ahogy büszkén tolja a lányokat..egy kicsit elszomorodtam, mert eszembe jutott, hogy az enyém nem tehette..

És ez a bajuszhúzogatós kép!

Puszi
Ági

ui. remélem jól érezték magukat szüleid a vonaton!

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Gyonyoruek a lanyok,csodaszepek.Elhiszem hogy a naptata buszken hordozta oket es setaltatta es foleg hogy mindenkinek eldicsekedett veluk es megmutatta oket mindenkinek.Hisz ilyen kis bajos kislanyokat nem mindenhol lehet latni,a nagyik gondolom elvoltak olvadva tolluk hogy sokat unokazhatnak beluk.Jo kis napjaitok voltak,latszik hogy a csajok is nagyon birtak a kenyeztetest nagy meg a nagy setakat es satrazast is.Nagyon fincsi lehetett a bableves.
Szoval jol mulatattok orulunk neki,varjuk az ujabb beszamolot es kepeket.puszika

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Blog dijat kaptatok tollunk kukk be erte

Mónika írta...

Nagyon édesek a lányok!
Olyan szépek!
:)

Nálunk is Zsófikám kapta az első kanál ételt,majd ha Lucám szemügyrevette, hogy megette és nem köpte ki, akkor már Ő is hajlandó volt enni.
Néha még akkor is nagy fintorokat vágott hozzá, mi pedig nem tudtuk megállni nevetés nélkül...
:)

Olyan édesek tudnak lenni az első fogacskákkal, majd pár hónap múlva meg az lesz hihetetlen, hogy fogatlanok voltak.
:)

Apukád jogosan büszke az új unokáira, mert van mire (kikre)!

Puszi

Móni