2012/05/15

Boldog névnapot, Zsófia! :)

Zsófiánknak ma van a neve napja. Most először vettem észre, hogy tudja, hogy miről is van szó. Lehet, hogy ebben közrejátszik az is, hogy sok az ünnep a családban, az, hogy minden hónapban van legalább egy belőle, és mindig másnak énekelünk, vagy csak köszöntjük a névnapost, éppen elég arra, hogy nagyon örüljön az Ő névnapjának, amit ugyan néha szülinapozott, és énekelte hozzá, hogy pom-pom, ma van a szülinapom. :) Nagyon édi volt. :)

Most itt az alkalom, hogy írjak Róla, most miután már 3x kint voltak mind a ketten lefektetés után kakilni. Ez különben nem jellemző, ma egész nap nem kakiltak, valamilyen oknál fogva, így tudtam, hogy nem szórakoznak, tényleg kell nekik. Ezért is engedtem. Mert különben, lefekvés után nincs se ivás, se wc, bili, ki mire szeret ülni (Zsófi inkább bilire, míg Kincső wc-re).

Szóval, Zsófia, a BÖLCS. :) Nagyon okos, kihegyezett fülű, dacos/konok, érzékeny, vicces, dalos pacsirta, táncos lábú, viccesen szemtelen, kiváló megfigyelő képességű, mindent megjegyző tükörképem Kishölgyünk, aki képes engem a sírásig feldühíteni, felhúzni. Röviden fogalmazva ilyen Ő. :) Ma egyébként jó volt, nem állt egyszer sem sarokban, tegnap különben 3x is... Ez a fenyítőeszköz. De már kezdem úgy látni, hogy ez sem a legjobb, leghatékonyabb módszer.

Na, de most nem szeretnék panaszkodni.

A lényeg, hogy élvezte nagyon, hogy ma van a névnapja, kérte a tortáját, gyertyákkal... :) Sütöttem Neki egy kuglófot, de mivel egy normál adagot sütöttem, és pici a kuglóf forma, így csináltam egy pici kerek tortaformában is egy adagot. Tetejére olvasztottam csokit, megszórtam színes cukordrazséval, aminek a legnagyobb sikere volt. Kb annyira, hogy "meghámozták" a tortát... :D Mind a ketten nagyon örültek neki, ahogy Kincső el is várta, hogy kapjon Ő is tortát, és ajándékot... Még nem értik, hogy CSAK az egyiknek van névnapja. Majd, ha nagyobbak lesznek, akkor nagyobb ügyet szeretnék a NÉVnapjukra fordítani, ahogy azt más ikres családnál is láttam.

És akkor pár kép a mi Ünnepeltünkről, amik tükrözik az Ő kis színes egyéniségét. Vagy legalábbis nagyjából. A kioktató illetve dalos oldalát nem tudjuk lefotózni. Sajnos. Sajnos? Háát, néha jobb, ha nem halljuk többet... :P















Boldog névnapot, édes Kislányunk! :) Nagyon szeretünk Téged, még a hisztijeiddel együtt is. :) Sok sok puszi.

2012/05/10

Óvoda

Csak nem akarnak még felébredni a Lányok, így belefogok ebbe is. Hááát, mit mondjak, írjak!? Elkeserítő számunkra a helyzet. Igazából sok kedvem nincs is írni erről a témáról, pedig pont a héten a legaktuálisabb, hiszen most van a beiratkozás. Még április közepe, vége felé voltak a nyílt napok, jó pár oviba elmentünk, de mindig úgy jöttünk el, hogy minek jöttünk el!?, úgysem veszik fel a Lányokat. És hogy miért nem? Több oka is van:

1. Mert augusztus 31-e után születtek
2. Mert nincs olyan munkahelyem (és Gábornak) ahova vissza KELL mennünk dolgozni.

Ezek mindenhol ki voltak emelve, csak egy helyen nem, ahova viszont más okból nem fogják felvenni a Lányokat: Budaörsön (mert nem a mi körzetünk).

Pedig mennyire nagyon szeretném, ha a Lányok oda járhatnának oviba, mármint Budaörsre. 20 perc alatt ott vagyunk (bkv-val), gyönyörűséges környezetben van, szép, tágas a termük, szimpik az óvónők, gyönyörű maga az ovi is, a játszóterük is fantasztikus, szóval csak leg-ekben tudok róla írni.

A kerületben lévő, közeli ovik nem annyira nyerték el a tetszésünket, mert pici, zsúfolt volt a terem, ahol a mindennapjaikat töltenék el. Igazából a többivel még meg is barátkoznék. Aztán találtunk egy ovit, a kerületben, ahova szintén szívesen járatnánk a Csajokat. Ma voltunk beiratkozni, a budaörsiben még múlt héten. Hááát, majd kiderül... DE sok jóval nem bíztattak minket. Nagy a túljelentkezés.

Kaptunk olyan ötletet, hogy adjuk be bölcsibe a Lányokat. El is mentem megérdeklődni, de ott még nagyobb, szigorúbb a felvételi követelmény. Mindegy, azért azt is megpróbáljuk.

Én már lelkileg felkészültem, miután egy napot végigbőgtem, hogy max. itthon maradnak még egy évet a Lányok, nem probléma. Nem idegesítem fel magam most már emiatt. Elfogadom, bárhogy is alakuljon.

Munka

Már többször belefogtam ebbe a bejegyzésbe (is), és hát ez is összefügg a Csajokkal, hiszen valamilyen szinten változást hozott az életükbe, hogy Anya is elkezdett "dolgozni". Hm... már nem is tudom, mikor szórtam szét az első adag szórólapokat, amin hirdettem magam. Mint német tanár. Nem jött rá választ. Aztán alakítottam a szövegen, és szétment egy újabb adag szép, színes szórólap. Ebből aztán lett egy tanítványom. Akire egyben vigyázok is. Sőt, mondhatnám, hogy inkább vigyázok rá (és az öccsére), mint hogy tanítom, mert nincs sok kedve a némethez, vagy csak a tanuláshoz, nem tudom. DE meg is értem, mert angol oviba jár(nak), és lehet, hogy sok lenne Neki rögtön utána németezni. Heti két délutánt vannak itt a Fiúk, 6 és 4 évesek, különben, és nagyon jól kijönnek a Lányokkal. Sőt, mióta ők vannak, azóta sokkal jobb a Csajszik étvágya (merthogy általában itt vacsiznak). :) Igen, nálunk vannak, nekem ez így sokkal praktikusabb, jobban feltalálom magam itthoni környezetben, mint náluk tenném. Meg inkább Ők fordítsák feje tetejére a házat, mint a mi Lányaink az Ő házukat. :)

Tehát, így jött, hogy német tanítás helyett újra bébiszitterkedek. :D 

Gondoltam rá, hogy újra szórok szét egy adag szórólapot, de mivel itt a nyár, lassan vége a sulinak, nincs sok értelme, majd augusztusban újra megpróbálkozom vele, hátha nagyobb keresletet sikerül elérnem. :) Addig is gyártottam egy adag bébiszitteri szórólapot is, hátha arra jobban kapnak a gyerekes szülők... :)

Képet nem teszek fel, hiszen nem az én csemetéim, nem sérthetem meg a jogaikat. :)

Látogatás

Sikerült nagy nehezen csak összehozni egy találkát (még április 5-én) Szilviékkel (blog), aminek nagyon örültünk. Igaz, itt voltak a Fiúk is, akikre vigyázni szoktam, erről külön bejegyzésben, de ettől függetlenül nagyon szuperul telt az a pár óra, amit együtt tölthettünk el.

Nem csak dumcsiztunk, hanem körömlakkoztunk is... :) Szerencsére sikerült itt ebédeltetnem a Családot, amit külön élveztem. Mintha egy szülinapi buli lett volna, 8 gyerekkel a házban. :)

Lányok megkapták a NAGYlányok kinőtt autós üléseit, amit ezúton is hálásan köszönünk, és amit azóta használnak is. :)

Remélhetően pár havonta sikerül összehozni egy ilyen találkát, olyan jó látni élőben is, ahogy a Lánykák nőnek és nőnek és lassan már tényleg NŐk, nem lányok...



Bábszínház

Úgy döntöttem, nem időrendi sorrendben fogom írni a bejegyzéseket, így is úgy is el vagyok velük maradva, örülök, ha sikerül egyet, egyet lejegyeznem. :)

Véletlenül úgy jött ki, hogy április 14-én és 15-én is színházba mentünk a Lányokkal. Anyu ajándékozta a jegyet nekünk a szombati előadásra, ami a Pecsa-ban volt, a másnapira viszont én vettem, tudatosan.

Robin, a Hód (tartalom)
Nagy izgalommal készültünk életünk első közös bábszínházi előadására. :) Kicsíptük magunkat, ahogy illik, frissek voltunk, és már nagyon vártuk az előadást, amit végülis egy hód (jelmezbe bújt férfi) mesélt el nekünk. Sikerült az első sorban helyet foglalnunk, aminek nagyon örültünk. Az elején. :P Mert kicsit hangos volt a zene és ettől picit féltek a Lányok. Amúgy nagyon bátrak és vagányak voltak. Már az előadás előtt járkáltak, haverkodtak hol a díszlettel, hol más gyerek plüss állatával. Szóval, nem kellett félteni Őket. :) Jópofa előadás volt, és nem is lett volna semmi gond vele, ha egy kicsit barátságosabban néznek ki a bábfigurák. De a Lányok jól bírták, és simán odamentek a díszlet részét képező "fához", megsimogatni a törzsét, majd a róla lecsüngő almákat. A végén kicsit elsírták magukat, mert a zene rájuk ijesztett, DE ennek ellenére és hetekkel később egyszer csak felhozta Zsófi, hogy szeretné megint megnézni a hódot. :)

Marcipán cica (tartalom)
Számomra nem volt ismeretlen a Marcipán cica, noha csak egyszer láttam, de a zenéjét évekkel ezelőtt álmomból felébresztve is kívülről tudtam. :) Ugyanis Panka, aki az első itthoni bébiszitter-gyerekem, számára a Marcipán cica egy olyan előadás volt, amit nem győzött megnézni, és otthon hallgatni, eljátszani. Az imádata átragadt rám is, hiszen valóban nagyon kellemes dallamú az egész előadás, csak jót tudok róla mondani, és hát igen, a Marcipán cica és gazdái, Kati és Tomi a mi Lányainkat is elvarázsolták, így tuti visszatérünk a Bábszínházba még egy párszor. :)

Fényképet nem találtam a bábszínházas napokról, de hogy azért valamit mégis tegyek be, egy pár előtte napokban készült kép:





Hmmm...

Na igen, az utóbbi időben meglehetősen elhanyagoltam a blogot, és valószínűleg nem azért, mert itthon ülök a sejhajomon és csak nézzük egymást néma csendben a Lányokkal. :) Néma csend és a Lányok... Hahahaha... :D Az autóban konkrétan már egy jó ideje nem kapcsolunk rádiót, max, ha alszanak a Porontyok. :P

Már jó régen felírtam pár dolgot, hogy miről KELL majd írnom:
- húsvét
- látogatás
- munka
- bábszínház
- Fót/Bánk
- Bánk
- Óvoda
- Könyvtár
- Elmo/You-tube

Ehhez a listához most még jöhet egy pár:
- Tücsiék
- Papa 70. szülinapja
- Mama szülinapja
- Ja,nekem is volt szülinapom, pont húsvét hétfőn.
- Csilla és Zoé névnapja

Hmmm, azt hiszem, "csak" ennyi mindenről szeretnék mesélni a következő, valószínűleg összedobott, bejegyzésben. :)

ui.: egyébként jól vagyunk, szerencsére. Bár, Zsófi mindig alakít valamit, de különben jól van kis családunk. :)