2012/06/28

Alvás


Most, hogy túl vagyunk, vagyok pár rossz kezdetű alvásidőszakokon, most már tudok róla írni is. Most, hogy Bánkon vagyunk, és pár napig nekem is részem volt, minden lelkiismeretfurdalás nélküli délutáni alvásban, most már van energiám blogot is írni. Ugyan csak a word-ben, de majd otthon bepasztézom. :)

Szóval, kezdődött úgy, hogy Kincső már közvetlenül az ebéd után elkezdte mondogatni, hogy neki nincs kedve aludni, meg, hogy ő nem akar aludni. És a legjobb, hogy így is történt. Zsófi szeméből is kiverte az álmot, majd este és másnap és még pár napig együtt nyafogtak, hogy nem akarnak aludni. Amikor Gábornak panaszkodtam, hogy másfél órámba telik a Lányok elaltatása, holott máskor annyi volt, hogy fekvés, mese, alvás, akkor ő csak annyit mondott rá, hogy lehet, hogy kezdenek átállni, és nincs szükségük ennyi alvásra. Dehogynincs, mondtam én, hiszen délután meg nem lehet Velük bírni!!! Próbálkoztam szép szóval, kiabálással, popsira csapással, semmi nem használt.

Aztán jöttünk Bánkra, 9-én. Délután, előtte Anyuéknál voltunk Fóton. Ott is ugyanez a cirkusz volt, egyébként. Csak Anyu fektette le őket, így ragaszkodott ahhoz, majd ő megoldja a problémát. Aha, ahogy ő azt gondolta. Apának sem sikerült. Anyu lehozta őket, merthogy annyira határozottan mondták, hogy nem akarnak aludni. Aztán egy idő után visszavitte őket. És azt hitte, hogy alszanak. Hehehe. Naná, hogy nem. Na, akkor felmentem és beszéltem velük. Majd lejöttem. Ez sem hatott. Újra felmentem, kérdőre vontam őket, majd leültem a Kincső ágya szélére és néma csöndben vártam pár percet. Ekkor elaludtak. Illetve a Zsófi nem aludt, ő csak az autóban egy fél órát. Szerintem majdnem 2 órával az eredeti fektetésük után aludt el a Kiki. Katasztrofális. Számomra legalábbis. Másnap Bánkon szintén elkezdték. Szóltam, fenyegettem, semmi nem használt. Aztán beváltottam a fenyegetésemet és mind a ketten kaptak 2-2 popsira csapást. Talán ez hatott, talán a dühöm, az elkeseredettségem, nem tudom, de a lényeg, hogy azóta újra szó nélkül alszanak.

3 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nalunk is ez a ceremonia a delutani alvas,mar tavaly nyar ota nem alszanak, de most a Szabina himlojevel vissza jott az alvas mind kettonek, aztan elmult a himlo vege lett az alvasnak,de most Julia himlos es en mindig pontosan ugyan abban az idoben fektettem oket ,ha kell szepen beszelek, megkerem oket, ha nem hasznal akkor orditok nekik,az sem hasznal ok is kapnak a popojukra 1-1.De Julianak annyi is eleg ha raszolok hangosabban hasra vagja magat eldujva a szemeit zokog es alszik is,Szabina ugy-e azert nehezebb esett ra sokszor rakialtok,de most ujabban en ringatom el mind kettot ami kb 20 perc kettojuknek kulonben masfel orat is altatnam a szovegeimmel es ugysem aludnanak.Kell nekuk az alvas foleg ezekben a 40- fokos melegekbe.puszika

Névtelen írta...

Szerintem:
http://www.kismamablog.hu/gyermekneveles/buntessek-vagy-ne-buntessek

Ne bántsd a kicsiket!!!

ó, most nézem: ki is fogod moderálni ezt :)))

sedith írta...

Napi egyszer, koradélután alszanak? Mert ez az alvás biztos, hoyg nagyon kell nekik még. Kriszta 6 múlt, iskolába megy, és most szokjuk azt, hoyg ne aludjon délben. Így is, 2 nap déli alvás nélkül a harmadikon hullafáradt volt. De nem baj, vakáció végéig még sokat alakul. Szóval, örülök, hogy nálatok is visszaállt a rend. S ha ahhoz néha popsiracsapás kell, hát ez van.