2012/02/22

Zsófi duma

Tegnap fürdés előtti vetkőzésnél meglátja a mi kis drága Másodszülöttünk, hogy nem a kedvenc atléta van rajta, amit egyébként tudott, természetesen, hiszen megbeszéltük, hogy néha ki kell bizony mosni az atlétát, nem lehet minden nap ugyanazt felvenni. Erre csodálkozva felkiált: Jéé, kibírtam! Kérdezzük, hogy mit bírtál ki? Erre ő: Hogy ez az atléta van rajtam.

Azt hittem, rosszul hallok! :) Zsófi egyébként, ha ébren folyton dumál. Be nem áll a szája. Mondókázik, versel, énekel, mindegy, hogy mit csak beszélhessen. DE nem szokott össze-vissza hablatyolni, hanem valóban folyton mondókázik, rendkívül sok mondókát, éneket ismernek már, és szerencsére gyönyörűen vissza is halljuk tőle. Kincső ült a kanapén, Zsófi csokipapírokat dobálgatott a levegőbe, majd összeszedte, és újra feldobta, közben persze mondta a magáét. Egyszer csak Kincső odahívja magához. Mire Ő: Jövök, mindjárt jövök. Már megyek is. Futok, futok, futok. Mindezt a kb. 5 lépésnyire levő Testvéréig levő úton mondta el. :)

Míg Kincsőnél szinte örülünk, ha halljuk a hangját, addig Zsófinál az nem jelent jót, ha csendben van. :) De ez így jó. Imádom a kis csivitelő hangocskáját, az édes kacagását. :)

3 megjegyzés:

Orsi írta...

Nagyon ügyes a mondókákkal, énekekkel! Biztosan Kincső is tudja mindet, és majd jól elámultok, amikor mindet előadja. :))
Nálunk mindkét lány folyton dumál! :D

Magdi írta...

Ehhez kapcsolódva elmondom, hogy egyik nap telefonon beszéltem Gáborral. Utána megint hívásom volt, mire beleszól Zsófi: Szia mama! és csak mondta, mondta a magáét. Szépen, folyamatosan, mintha mellette lennék. Kincső alig hallhatóan köszönt, pár szót mondott, aztán már le is rázott. Ő viszont ügyesebben mozog, sokkal harmonikusabb. Így jó, hogy van némi különbség köztük.

Veres Izabella írta...

Nagyon cukik lehetnek ahogy dumalgatnak,nalunk is Szabina folyton mond es mond,jatek kozben enekel,versel,mondokazik,de Julia is most hogy mar beszel neki sem all be a szaja,rengeteget mond, van hogy a beszedet es a haladzsat osszekoti,maskor meg tisztan erthetoen beszel,vagy csak babanyelven,de mar o is kezdi a mondokakat,szerintem akkor tanulta meg oket amikor meg kb 2 honapja nem tudott beszelni.Olyan rosz igy irni hogy 2 honapja tanult meg beszelni de ez van.puszika