2012/02/22

Zsófi duma

Tegnap fürdés előtti vetkőzésnél meglátja a mi kis drága Másodszülöttünk, hogy nem a kedvenc atléta van rajta, amit egyébként tudott, természetesen, hiszen megbeszéltük, hogy néha ki kell bizony mosni az atlétát, nem lehet minden nap ugyanazt felvenni. Erre csodálkozva felkiált: Jéé, kibírtam! Kérdezzük, hogy mit bírtál ki? Erre ő: Hogy ez az atléta van rajtam.

Azt hittem, rosszul hallok! :) Zsófi egyébként, ha ébren folyton dumál. Be nem áll a szája. Mondókázik, versel, énekel, mindegy, hogy mit csak beszélhessen. DE nem szokott össze-vissza hablatyolni, hanem valóban folyton mondókázik, rendkívül sok mondókát, éneket ismernek már, és szerencsére gyönyörűen vissza is halljuk tőle. Kincső ült a kanapén, Zsófi csokipapírokat dobálgatott a levegőbe, majd összeszedte, és újra feldobta, közben persze mondta a magáét. Egyszer csak Kincső odahívja magához. Mire Ő: Jövök, mindjárt jövök. Már megyek is. Futok, futok, futok. Mindezt a kb. 5 lépésnyire levő Testvéréig levő úton mondta el. :)

Míg Kincsőnél szinte örülünk, ha halljuk a hangját, addig Zsófinál az nem jelent jót, ha csendben van. :) De ez így jó. Imádom a kis csivitelő hangocskáját, az édes kacagását. :)

3 megjegyzés:

Orsi írta...

Nagyon ügyes a mondókákkal, énekekkel! Biztosan Kincső is tudja mindet, és majd jól elámultok, amikor mindet előadja. :))
Nálunk mindkét lány folyton dumál! :D

Magdi írta...

Ehhez kapcsolódva elmondom, hogy egyik nap telefonon beszéltem Gáborral. Utána megint hívásom volt, mire beleszól Zsófi: Szia mama! és csak mondta, mondta a magáét. Szépen, folyamatosan, mintha mellette lennék. Kincső alig hallhatóan köszönt, pár szót mondott, aztán már le is rázott. Ő viszont ügyesebben mozog, sokkal harmonikusabb. Így jó, hogy van némi különbség köztük.

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon cukik lehetnek ahogy dumalgatnak,nalunk is Szabina folyton mond es mond,jatek kozben enekel,versel,mondokazik,de Julia is most hogy mar beszel neki sem all be a szaja,rengeteget mond, van hogy a beszedet es a haladzsat osszekoti,maskor meg tisztan erthetoen beszel,vagy csak babanyelven,de mar o is kezdi a mondokakat,szerintem akkor tanulta meg oket amikor meg kb 2 honapja nem tudott beszelni.Olyan rosz igy irni hogy 2 honapja tanult meg beszelni de ez van.puszika