2011/01/02

Karácsony 2

Ahogy azt már említettem, 25-én, reggeli után indultunk VOLNA Tücsiékhez, ha nem áll le az autó... Árpi mindezt úgy tudatta Gáborral, hogy mi ebből semmit nem tudtunk meg fent az emeleten, egy darabig, mert egy idő után már lementem, hogy mi van már, nem megyünk még? :) De aztán végül fél 10 felé elindultunk. Néha eszembe jutott, főleg tankolásnál, hogy mi lesz, ha nem indul el megint az autó, de végül délután 6 óra körül épségben megérkeztünk. Az út végig nagyon jó volt, elkerültek minket a hóviharok, csak a szél fújt elég erősen. Németországba érve kezdett el havazni, Ausztriában egy szem hóval sem találtuk szembe magunkat.

Csajokra ismételten nagyon büszke voltam, hiszen egy rossz szó nélkül viselték a hosszú út kellemetlenségeit. Németországig meg sem álltunk, és ugyan Zsófi aludt egy nagyot, de Kincső csak egy fél órát, meg se nyekkentek egész úton. Németországba érve tankoltunk, és megsétáltattuk a Csajokat. Esett a hó, nagyon élvezték mind a havat, mind a kis mozgást. A visszaülésnél volt egy apró ellenkezés, de mire mind az autóban ültünk, el is hallgattak. A cél előtt nem sokkal ismét megálltunk pelust cserélni, mert úgy hittük, azért kezdtek rá a nyafogással, de tiszta volt a pelus, úh. már unták a sok ülést. Ekkor már hátul maradtam Velük, egyébként Jutka szórakoztatta a Lányokat az úton. Szerencsére csendben is maradtak, így az utolsó pár km-t is jó hangulatban tudtuk megtenni.

Itt aztán volt nagy öröm, mindannyian jöttek elénk, Lányok csak néztek, nem értették a nagy felhajtást, amit azonban gyorsan megszoktak és megkedveltek. :) ÉS amit azóta is élveznek. :)

Tehát megérkeztünk a hatalmas hóba, a hó nélküli Budapestről. Imádom a havat, főleg egy ilyen tájon, ahol a Tücsiék laknak. Pár lépés és a csend, a nyugalom, a természet vesz körül. Többször eszembe jut, hogy hol jobb élni, és mindig arra jövök rá, hogy nem tudnék választani. Mind Budapestnek, mind Ludwigsstadtnak meg van a maga előnye és hátránya. Biztosan így jó, ahogy most van. Budapest az otthonunk, de lehetőségünk van egy ilyen gyönyörű helyen, ilyen kedves emberek között kikapcsolódni.




Jonas kérésére és szekálására végül még aznap megajándékoztuk egymást, nem bírt várni másnapig. :) Úgy láttuk, hogy az ajándékaink itt is sikert arattak, aminek nagyon örülünk. Természetesen itt is el lettünk látva sok szép és jó és hasznos ajándékkal, amit itt is köszönünk szépen! :)


Azért hadd tegyek említést a vacsiról, ami füstölt pisztráng volt (saját), és ami a kedvencem szinte itt a Tücsiéknél. :) És amit a Csajok is imádtak.

Tibi várta már ezt a beszámolót, nagyon nehezen, sokára íródott meg, sajnos, hiszen biztosan sok mindent ki is felejtettem. Fotó nem készült az úton. Viszont annyi érdekesség (és balszerencse) történt, hogy kb. egy órás különbséggel levált Gáborom mindkét cipőjének a talpa... :) A cipő nem mai darab, mégis semmi jelét nem mutatta annak, hogy le szeretne jönni.

A többit egy másik bejegyzésben.

5 megjegyzés:

sedith írta...

Ugyanezt érzem én is, amikor Fickóra megyek, Mamámékhoz. Az egy más világ, csendes, nyugodt, de véglegesen nem tudnék ott lakni. Te fogalmaztad meg jól: Élünk, ahol élünk, de jó, hogy van lehetőségünk másféle helyeken megpihenni, kikapcsolódni!:)

Boldog új évet, Vivien!:)

UI. Néhány napja veletek és Ágnesékkel álmodtam. Itt voltatok és... sokat ettünk. :) Jó is lenne veletek is megismerkedni!:)

Izabella:-Szabina es Julia írta...

De klasz lehetett Tucsieknel.Edesek a lanyok,hu mekkora nagy ho van ott.Biztosan nagyon sok elmennyel tertetek vagy tertek haza.Ngayon ugyesek a lanyok hogy olyan hosszu utat nyugodtan vegig ultek es elszorakoztattak magukat.puszka

Névtelen írta...

végre itthon (én is)

Natimi írta...

Boldog új évet kívánunk nektek drága Vivien!

A képek nagyon helyesek:)A lányok cukik:)
Nagyon jó az a kép,ahol Gábor térdig hóban áll.

Csodás ez a hely és tényleg örülni kell,hogy van lehetőségetek eljutni és élvezni:)De azért az édes otthon Budapesten van.Bár sose tudni:))

Puszillak,
Timi

NőiCsizma írta...

Hatalmas útra vállalkoztatok a kicsilányokkal, de úgy látom, megérte! Gyönyörű helyen voltatok!