2010/07/05

Névnap, szülinap ünneplése Bánkon

Csilláék kalocsai nyaralása miatt a mostani hétvégére toltuk el a szülinapjának és Apu névnapjának ünneplését. Eleinte úgy volt, hogy Fóton fogjuk felköszönteni szeretteinket, de végül Bánkra mentünk. Csilláék kivételével már pénteken felmentünk, ők csak szombaton jöttek utánunk, viszont rajtunk kívül még szombaton hazament mindenki. Mi csak ma reggel tértünk haza.

Ünnepeltek egymás között.

Természetesen elénekeltük Halász Judit Boldog születésnap-ját, amit minden egyes szülinapon eléneklünk, ezt már a fiúk is megszokták, sőt, éneklik velünk együtt. :) Lányok kaptak újra csatot a hajukba, ha már egyszer Lányok! :)


Csilla ünnepi tortája megint 3 napomba került - részint időhiány miatt, de megérte. Az ötletet ismét egy gasztroblog-ból vettem, ezúttal Tortaimádó emeletes tortája fogott meg nagyon. Már az előző alkalommal is gondolkoztam ezen, de akkor nagyon szerettem volna egy fondantos tortát készíteni. De erről már írtam akkor. :) A lényeg, hogy finom volt a torta, szép is lett, mindenkinek tetszett, ízlett, úh. ismét teljes volt a siker. Tudom ajánlani másoknak is.

A kalap Kincsőt rejti. :) 
Míg Anyu fején volt, sírt ijedtében, aztán le se lehetett venni róla. :))

 Természetesen a Lányok is meg kellett hogy "nézzék" a tortát.

Szerencsére nagyon jó idő volt, tudtak a Lányok pancsolni a kis medencéjükben és a nagy gumicsónakban, lavórral játszani, jobb híján, amíg Kincső jól fejbe nem verte vele a Zsófit :), egész nap kint lenni, tudtunk a kertben sütögetni, csak a sok szúnyog nem hiányzott, meg a böglyök.

Pancsolás nagy egyetértésben...

majd Kincső lesújt (nagy vígan). :)





Egy kis fürdőzés -  mire felértünk Bánkra, Apu felpumpálta a csónakot, töltött bele vizet, nekünk már csak pár adag forrót kellett utánatölteni, és már "úszkálhattak" is a Csajok nagyokat.

Vasárnapra terveztük a Nógrádi vár megnézését, ami még gyereknapon meghiúsult. Nos, ezúttal sem jutottunk el oda. De most nem az eső tartott vissza minket, hanem a Lánykák nyűgössége. Valahogy nem sikerült kialudniuk magukat, vagy nem tudom, mi lehetett az oka, de egész nap nyűglődtek. Azért sétálni elmentünk Velük, ekkor legalább úgy ahogy csöndben voltak. :)

Apa és Kincső.

Anya (egy órás alvás után - köszi Gáborom a lehetőséget!) 
az álló Zsófival és a kuglizó Kincsővel.

5 megjegyzés:

Mónika írta...

Hihetetlen, hogy mennyit nőttek a lányok, "pár" bejegyzés alatt!
:)
Kincső kezében a lavórral... -magamelőtt láttam az egész jelenetet.
Olyan ismerős volt valahonnan...
:)

A tortához pedig csak gratulálni tudok neked!

Irigyellek, amiért ilyen ügyes vagy sütemény és tortakészítésben.
Már csak a lányok miatt, nekem is meg kellene tanulnom néhány süteményfortélyt...
:)

Puszilunk benneteket!

Móni

Ági írta...

Sok Boldogságot Csillának és apukádnak is. nagyon szép kis család vagytok, jó volt látni az össznépi képeket. No és a tortád Vivi! Elképesztően gyönyörűséges. Látszik rajta hogy szívedet lelkedet belesütötted.

A lányok irtó cukik!!

Ági

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Anya tunderiek a lanyok e smennyit nottek,hu az a laborral fejbe utes nem lehettet nagyon kellemes,szep atorta anya es nagyon ugyes vagy hogy ilyet keszitettel.De jo lehettet unnepelni,jo kis hetvegetek volt .DE jo lehettet a lanyoknak pancsizni,nalunk rosz ido van sajnos.puszika

mariam írta...

Szia Vivien!
Nagyon szép lett a tortád, gratulálok hozzá, ügyes vagy! :-)
Húgodat pedig Isten éltesse nagyon sokáig!!!
További sikeres tortasütést kívánok!
üdvözlettel: Marica

Natimi írta...

Isten éltessen az ünnepelteket!A tortád nagyon jól néz ki és biztosan finom is volt:)
Nagyon ügyes vagy Vivi!!Le a kalappal előtted!

A képek csuda jók.A lányok nagyon cukik:)

Puszillak,
Timi