2010/07/25

Hétvége

Nem tudtam rövid és frappáns címet adni, mert ez a hétvége jó zsúfoltra sikeredett, aminek nagyon örültem. Kezdődött péntek este, amikor is elmentünk Gáborral "bulizni", előtte ugye voltunk evezni, azelőtt bevásárolni, úgyhogy végülis már a délután pörgős volt. Balázs ma ünnepli 30. szülinapját, és koccintottunk az egészségére péntek este egy szűk kis társaság keretében. Szerencsére szombaton a Csajok fél 6-ig aludtak, majd evés után ráhúztak még 3 órát, úh. mondhatom, hogy kialudtuk magunkat (pláne, hogy Gábor nem is vette észre az ébrenlétüket...), pedig fél 3 után értünk haza. Szombaton volt Kincsőnk névnapja, amit aznap Gábor Szüleivel ünnepeltünk meg egy kis kerti sütögetés keretében.


 Én még napközben gyorsan sütöttem egy tortácskát Bazsinak, mert megérdemli. Ezúttal Sütis néne egyik tortáját sütöttem meg, aminek a receptje is tetszett. Annyit változtattam rajta, hogy a cickók nem gesztenyéből készültek, mert nem kaptunk gesztenyepürét, hanem a kókuszgolyó masszája lett az anyaga és eper helyett őszibarack került bele. Még nem nyilatkozott a Bazsi, hogy ízlett e Neki, de remélem, hogy igen. :) Sajnos helyszűke miatt nem lett elég nagy a fondant, így toldozni-foltozni kellett a saját készítésű, igazi, nem pillecukorból készült fondantot.

Gábor annyit segített nekem, mint még soha! Végig mosogatott mellettem, ami a legnagyobb segítség, hiszen rengeteg időt spórolt meg nekem ezzel. Nagyon jólesett, és nagyon jól is jött, mert még ma se lettem volna kész a tortával (sem), ha még azt is egyedül kellett volna elvégeznem. Köszönöm szépen, Drágám!

A két ünnepelt. :)

És a torta, amire a tökéletlensége ellenére is büszke vagyok. :)
A "melltartó" Gáborom ötlete volt,
nem bonyolítottuk túl
- időhiány miatt.

Szombaton késő délután kezdtek nyűgösek lenni a Csajszimanók, ezért babkocsiba ültettük őket és elindultunk sétálni. Nem jutottunk sokáig, mert a közelünkben van egy játszótér, kimondottan kicsi gyerekeknek, ahova már nagyon mennék, de még korai, be kell látnom. Most mégis bementünk, hiszen ketten voltunk a két gyerekre, meg amúgy is izgatott már, mennyire tetszik majd a Lánykáknak. Két babahinta volt, de az egyik nem annyira stabil, mint a másik, így Zsozsót ki is vettem belőle és mentünk megismerkedni a csúszdával. Nagyon élvezte Zsófink, nem győztem felrakni. Természetesen fogtam csúszás közben is. Kincső az első csúszásnál kicsit meglepődött, hogy mi ez, aztán ő is élvezte és várta a következő csúszást. Kipróbáltuk a rugón lévő mozgó állathintát, vagy minek hívják, zebra és kutya formájúakat (ha jól emlékszem), ezeknek is nagy sikere volt, de azt hiszem, hogy a legnagyobb örömmel a libikóka töltötte el őket. Sikongattak, kacagtak, és ezt aztán végképp nem akarták abbahagyni. Csak hát elég csúnya felhők közeledtek felénk, és az óra is már későre járt, így hazafelé vettük az irányt, integettünk a játszótérnek, és megígértük, hogy amint lesz időnk és jó időnk, akkor eljövünk ismét. :)



Zsófi és a csúszda.

Kincső és a csúszda.

A libikókát sem lehetett kihagyni.

Vasárnap, azaz ma, a Szüleim, a Húgomék, és a Nagymamáék jöttel el felköszönteni Kincsőt (és Anyut). Örültem, hogy nem mára terveztük be a kerti sütögetést, nem hagytam magam lebeszélni a búbos húsról, amit már nagyon kívántam, mert egész nap szakadt az eső.

Csoportkép. :)

Ma is kaptak ajándékot a Lányok, bár én nem szeretem, hogy mind a kettő kap, holott csak az egyiknek van névnapja.Csilláék nagyon jópofa dolgot találtak ki: bilit, széknek álcázva. :)


Klári Mama virágot hozott, és túrórudit, és lenyúlta az egyik csatot, amit vettünk, hogy hadd adhassa azt is ő. :) Mama a mai napig gyerek lélekben, szerintem azért is szeret idejárni, mert tud játszani a Lányok zenélős játékaival. :)

Anyuéktól babát kaptak a Csajok. És egy-egy helyes kis rucit.


Így telt a hétvégénk, aminek lassan vége, mennek fürdeni a Lánykák, aztán aludni. végre jókat alszanak, gondolom az időjárás miatt, így mi is kialudhatjuk magunkat.
Teljesítettem a feladatom, idejében rögzítettem a hétvége eseményeit, még ha röviden is, de fontosabb dolgom van: megyek, játszom még egyet a Manókkal, mielőtt fürdenek. :)

4 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Anya tunderiek a lanyok,nagyon cukik a hintaban,meg a csuzdan de foleg a libikokan.
Szerintem elvezni fogjak nagyon a jatszoterezest.
Szep kis nagy csalad vagytok ti,jo sok rokonnal,szep kis sutogetest rendeztetek.
Nagyon klasz a bilike szek,nekunk is van ilyen es Szabina hasznalja nap mint nap,Julia ul par masodpercet rajta aztan hoppa fel rola.
Edesen jatszik a Kincso a babaval.
Anya ugyes vagy hogy idoben rogzitetted a hetveget,de azert is nagyon ugyes vagy hogy ilyen tortat keszitettel klasz,egyszeruen szuper.
Kincsokenek nagyon boldog nevnapot kivanok utolag megegyszer.
puszika

Vivien írta...

A köszöntést ismét nagyon szépen köszönjünk, nagyon kedves vagy, Iza! :) A babával Zsófi játszik, elfelejtettem odaírni. :)

Natimi írta...

Nagyon jók a képek!!Igazán jó kis csapat vagytok!:)

És micsoda ünnepi átadások:)Az a bili nagyon helyes álcázás:)

Puszi nektek,
Timi

Natimi írta...

Hadd gratuláljak újfent a gyönyörű és biztos fincsi tortádhoz!!Nagyon ügyes vagy!Le a kalappal előtted.Két csöppség mellett,még ha Gáborod nagyon segítőkész is!:)

Puszi,
Timi