2011/11/24

Nagy dolog

Valóban nagy. :) Két értelemben is nagy dolog a nagy dolog, ha drága pici Leányunk magától szól, hogy mennie kell a wc-re!!! Mindezt úgy, hogy én soha nem erőltettem a wc-re, bilire menést. Ha akartak, mehettek, ott van szem előtt a bili, a wc-re elkísérnek minket, szabad nekik, mert sok szülővel ellentétben engem, minket nem zavar, ha be-, benéznek hozzánk kis és nagy dolgunk végzésekor. Anyu már kicsit következetesebb Velük. Ha Fóton vannak, akkor minden pelus cserénél mennek a wc-re pisilni, meg fürdés előtt, meg még nem tudom, mikor. Zsófinak így már sikerült belekakilnia a wc-be. Lehet, hogy pont emiatt, de nem bilizik. Aztán 3 nappal ezelőtt szólt, hogy kakis. Már régóta szólnak, és ha észrevettem "akció" közben, rákérdeztem, nem akarják e véletlenül a bilibe, vagy a wc-be tolni, mindig nemleges választ kaptam. Szóval 3 nappal ezelőtt Zsófink szólt, hogy kakis. Mondom akkor gyerünk, cserélni. Pelenkázóra fel, kicsomagolom a Lányt, látom, nincs semmi a pelusban, de látom Zsófin az erőlködést, meg hogy tágul a popsikája. Kérdezem Tőle, menjünk a bilire? Válasz: Nem, a wc-re. Mondom, rendben. Rá is csücsült, belém kapaszkodva, mert volt 3 fajta wc-szűkítőnk, egyik sem passzolt, így anélkül vagyunk. Zsófikánk olyan ügyesen belekakilt a wc-be, hogy csak lestem. Megdicsértem, természetesen, mindenkinek elmeséltük, mindenki megdicsérte. Aztán tegnap ismét mondta, hogy kakis vagyok. Éppen akkor jöttünk meg a sétából, még teljesen le sem vetkőztünk, kezet sem mostunk, éppen a Kincsővel vacakoltam, mert Ő (Zsófi) éppen hisztériázott. Szépen még Őt is levetkőztettem, megmostam a kezét, és CSAK ezután mentünk a pelenkázóra. Mondanom sem kell ezek után, hogy NEM volt kakis, viszont láttam, hogy mindjárt összetojja magát, így már siettem is Vele a wc-re, ahova egy jó kis adagot belepottyantott. Jaj, nagyon örültem neki! Ma már természetesnek vettem, hogy a kakis vagyok nem azt jelenti, amit mond, hanem, hogy kakilnia kell, így egyből a wc-re mentünk. Nem hiába. Most azt tanulja, hogy ilyenkor azt mondja, hogy "kakilni kell" és ne azt, hogy kakis vagyok. :)

Szóval, ilyen ügyes a mi kis Zsófink. :) Kincsőről annyit, hogy mindig jön és asszisztál, és megsimogatja a Zsozsót, amikor végzett, mondja Neki, hogy ügyes vagy, majd' megzabálom ilyenkor. Van, hogy elkapja a lelkesedés, és Vele is menni kell a wc-re, de egyelőre hiába. Nem erőltetem, ahogy Zsófinál sem. Őt sem szidnám le, ha hirtelen visszaesne a pelusba kakilásra. Vayn még idejük leszokni, átszokni. :)

4 megjegyzés:

Magdi írta...

nagyon-nagyon ügyes vagy Zsófi! azért a "teljesség" kedvéért elmondom, hogy pisilni Kincső IS szokott a NAGY WC-be, mert neki IS kijár a dícséret.
gratulálok lányok!

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon ugyes ez a Zsofi,nem is kell eroltetni majd maguktol rajonnek ahogy rajott most a Zsozso is.puszika

Orsi írta...

Nagyon ügyes Zsófi!
Minden gyereknek máskor jön el az idő, amikor megérik a szobatisztaságra; nála hamarabb, Kincsőnél kicsit később talán, de még az is lehet, hogy hamarosan behozza a tesót, vagy akár még le is előzheti (mint ahogy az nálunk történt már sok- főleg mozgásfejlődéses-dologban).
Hamarosan megtanulja majd azt is, hogy ilyenkor mit kell mondania, és akkor teljes lesz a siker! :)

NőiCsizma írta...

Nagyon ügyesek!

Én már kétszer nekiálltam, hogy Karolinát szobatisztaságra szoktassam, de aztán 5-6 nap után mindig feladtam.
Most nem foglalkozom vele, Ő pedig jön utánam, pisil a bilibe önként, csak mert éppen ahhoz van kedve.
Megfogadom a tanácsodat és hagyom, hogy Ő kérje, ne adjak rá pelenkát!