2011/11/15

Laci Papa szülinapja

Lassan 2 hete, hogy szülinapja volt Apunak, azaz Laci Papának. Az első olyan szülinap, amikor a Lányok mondták, hogy: boldog..napot! :)aztán külön mondják, hogy szüli(napot), de enélkül könnyebb kiejteniük. Ettől függetlenül így is ez a legszebb, amit hallhatott az ünnepelt. :)


Én csak áldom ezt az idei őszt, ami inkább nyárutónak tűnt, mint ősznek, pár napja van csak keményebb hideg, eddig valóban nagyrészt langyos volt az idő. Szerencsénkre ez akkor is így volt, amikor megültük Apu szülinapját. Kemencéztünk. Hűűű, már nem is nagyon tudom, mik készültek benne, csak arra emlékszem tisztán, hogy utána 4 napig nem kellett főznöm! :) Azért felidézem: Chilis bab, hú megint elfelejtettem milyen káposzta (paradicsomos, káposztalevélben van a töltelék és még oldalas is van belefőzve), sült malacka, és ami nem a kemencében készült: knédli, párolt lilakáposzta. Hmmm, azt hiszem, más nem volt. Ja, de: isteni finom húsleves.

Hiába öltöztünk csini ruhába, kint voltunk a kertben egész nap, át is öltöztünk, ne legyünk koszosak, de persze így meg a képeken nem vagyunk csiniben. :) Na, nem baj. Majd karácsonykor. :)



 Lányoknak muszáj volt megsimogatni a tortát... :) 
(Kincsőnek is volt ám copfja, de valamiért nem akarta bent tartani)
 Zsozsoka élvezi Apja ölében a nap melegét. A kép csalóka, nem alszik a Lány. Imádja, ha simogatják, birizgálják, tök mindegy, hogy hol, csak valahol cirógatva legyen. :)


Tortában sem volt hiány. Anyu is sütött rajtam kívül, én ezúttal egy emeletes tortát sütöttem Apunak, természetesen CSAK csokoládés volt. Az alsó sacher, a teteje pedig kakaós piskóta jó sok csokikrémmel. Klári Mamától is kapott Apu tortát, igaz a találkozás nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, így a Mama még a cipőjét sem vette le, már ment is haza, illetve vitte az Anyu. Ez van, sajnos. A torták nagyon finomak voltak, jól bekajáltunk ezekből is. Aztán mozdulni sem bírtunk, mondanom sem kell.


Ugye milyen szépen gömbölyödik a Csilla pocija? :)

Mivel akkor, aznap nem készült közös kép az ünnepelttel és a Csajokkal, így most vasárnap kaptuk el Őket egy-két kép erejéig. Tovább nem is nagyon lehet az izgő-mozgó társaságot nyugalomra bírni. :)


 Kincső már megy.

 És saját kézbe veszi a fényképezőgépet. :P


Isten éltessen drága Apucikám, drága Papa a legjobb egészségben, a lehető legtöbb örömben, boldogságban még nagyon nagyon sokáig!!! Nagyon szeretünk Téged!

1 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Ngayon jo kis napotok volt, de szepek a tortak,es mennyi finomsag volt ott.A csajok nagyon csinosak,es hat Csilla pocakja is szepen no es kerekedik.Hamarosan meg egy kislany lesz korulotettek.Boldog szuletesnapot kivanunk az unnepeltnek de szerintem megvolt.puszika