2011/06/14

Fodrász

Csak, hogy ne hetekkel később írjam le, ma eljutottunk a fodrászhoz a Lányokkal. Nagyon aktuális volt már, húztam, halasztottam, míg lehetett, de tovább már nem bírtam nézni a nagy loboncukat, ahogy cseppet sem édes lányos módon "díszíti" a szép kis pofijukat. Ahogy múltkor a dokihoz, ma is összeszedtem minden bátorságomat és elindultam egyedül a Lányokkal fodrászt keresni, aki így hirtelen vállalja Őket. Első utam a múltkori kedves Hédi nénihez vezetett, hátha szerencsével járunk. És igen, nem kellett tovább mennünk. Lányokat még itthon felkészítettem a hajvágásra, hátha nem csapnak akkora balhét. Csaptak. :( :D

Már itthon mutogatták a hajukat, hogy "néni nem". :) De én, mint jó ÉDESanya, nem hatódtam meg. :) Beléptünk a fodrászatba, kellett vagy 5 mp, hogy felismerjék a helyet, a helyzetüket, majd rázendítettek és Kincső szinte abba sem hagyta, amíg bent voltunk. Elég kínos volt, sajnáltam a vendégeket, hogy ilyen hangzavarban kell szépülniük, de sajnos nem tudtam semmit sem kezdeni a Csajokkal. :( Kicsit kellett várnunk, ezalatt voltak percek, amikor még Kincső is abbahagyta a nyávogást, de amikor rázendített a hajszárító, akkor ő is. :( Vele mentem először a "hóhérszékbe". :) Végülis a múltkorihoz képest sokkal jobban sikerült, ezt azért be kell látnom. :) Leültünk, Kincső ordított, de legalább nem bújt belém, hanem szépen, aránylag nyugodtan ülte végig a procedúrát. Tök aranyos volt. Szerintem a kiabálásnak köszönhető, hogy Zsófi is csatlakozott, és otthagyta az egyébként minden aranyos figurákkal teli kis dobozt és fel szeretett volna ülni az ölembe, de hamar belátta, ez most lehetetlen, így beérte azzal, hogy a kezemet fogja. :) Ügyes és gyors Hédi néni, nem vacakol sokáig, hamar készen lett Kincsőkénk, nagyon ari kis frizurát kapott. Zsófi következett, aki éppenhogycsak hüppögött az elején, majd abba is hagyta azt is, és gyönyörűen ülte, tűrte végig a hajvágást. Ezen felbuzdulva szabad kezet is adtam Hédi néninek, nyírja csak Zsófit, legalább nem lesz egyforma a frizurájuk sem, ráadásul ő izzadósabb is, így még jobb, ha rövid a hajacskája. Kicsit tartottam ugyan Gábortól, Ő nem szereti, ha nagyon meg vannak nyírva a Lányok, de most az Ő érdeküket néztem. Jaj, szerintem nagyon édes lett az Ő haja is, és Apa sem szúrt le, amiért hagytam ennyire megnyírni. Kidumáltam a dolgot. :D

Kincső azért végigüvöltötte a Zsófi hajnyírását is, mellettem állva, kezemet fogva, de amikor végeztünk Zsozsókával, akkor már Ő is megnyugodott. :)

Természetesen kaptak a Lányok fájdalomdíjat, túró rudi formájában, amit a közeli közértben vettünk meg, ahol meg Zsófira jött rá a hisztizhetnék. Az okát senki ne kérdezze, mert fogalmam sincs, mi jött rá. Míg én a puding porokat nézegettem, addig Kincső kiszolgálta magukat 1-1 betűs csokival (boci csokis, úh. jó íze volt), ezért a túró rudit csak itthon kapták meg.

És akkor a képek. Ilyenek voltak:



Ilyenek lettek:
 Kincső - ébredés után és később mosolyogva (pont ez lett homályos)


 Zsófi - ébredés után és később, huncutkodva

Szerintem nagyon édesek. :)

3 megjegyzés:

Magdi írta...

Ne is izgasd magad a hajvágás körüli hiszti miatt, majd elmúlik az is az idő múlásával. Édesanyjuk sem volt más, tehát ne csodálkozz:)
Viszont nagyon jól sikerült a frizura, főleg Zsófi haja tetszik. Így jobban bírják a hőséget, kevésbé izzadnak majd.
Gyönyörűek ígyis-úgyis:)

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Szerintem nagyon cukik a lanyok,akkor most egy darabig nem tudsz majd cofikat kesziteni nekik.Sajnlatad gondolom a hajukat,en is igy voltam a Szabinaval hogy nagyon nagy lett mar a haja az egesz feje gondor furt volt annyira hogy mar fesulni sem lehetett pedig semmi haja volt, majdnem semmi.Levagattuk 3x is es most mar nem gondor sot simma,es csak kicsivel vastagabb a reginel.
Julia mindjart ket eves es meg most is keves gondor furtje van amit le sem vagattunk ha akar lesz meg haja,vagyis vastagodik.

Szerinten nem volt annyira baj az hogy sirtak hallotad volna a Szabinat hajvagasnal,o mar egy evesen rendesen mondatokba beszelt es meg is mondta hogy bolond neni me vagod le a hajamot,sose felejtem el ,elso vagasnales utana is m,indig uvoltott.

Ja es most jutt eszembe 18 hos volt mikor kereszteltuk es a papnak is megmondta hogy miert ontotte le ot vizzel.puszika

NőiCsizma írta...

Milyen csinosak lettek!!! :)
Nekem az a tapasztalatom, hogy ha mindenki megdicséri a hajukat, akkor legközelebb már ők fogják kérni, hogy menjetek fodrászhoz!
Egyébként meg a legtöbb gyerkőc sír, úgy mint a körömvágásnál is.