2011/06/30

Zsófi beszél

Ismét Zsófiról lesz szó, remélem, hamarosan Kincsővel is tudok dicsekedni e téren. Bár, ahogy Anyu is mondta ma, hogy hamarosan nem győzünk a kérdéseikre válaszolgatni. Így belegondolva, lehet, hogy jobb is, hogy "csak" az egyik Gyermekünk kezdett neki a dumcsinak.

Ezek az úgymond legújabbak, amiket rögtön felírtam, bár sok jelentősége nincs, mert minden nap hallunk Tőle újabb szavakat, de ha már kivételesen feljegyeztem őket, akkor le is jegyzem. :)

efa - elefánt
biti - Tibi, de volt már TIBI is. :)
tévé - tv (na, nem mintha sűrűn néznék, de mégis tudja)
köszi
szivi - szívesen
bocs
pudi - pudding
pisi
bili
pápá (új játék, és azért mondja)
baázs -  Balázs
mé - még
csipi - csípős, vagy a kismadár (értelemtől függően)


Kincső nem mond sok mindent még, sőt, igazából szinte semmit, de ez egyáltalán nem zavaró, mert mindent megértet velünk. Persze jobb lenne, ha mondaná, de nála valahogy olyan ez a nem-beszélés, mintha dacból hallgatna.
Egy szó van, amit Zsófi nem mond ki, igaz Ő sem teljesen, de ettől függetlenül ez az övé: ping - pingvin. :)


Lehet, hogy a közeljövőben Róla fogok többet írni!? :) De csakis jót szeretnék! :)

3 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Zsofi a kisebb e smegis hamarabb beszel.Erdekes es nem egyformak a lenyeg az hogy beszel,majd a Kincso is utol eri talan meg el is keruli.Nalunk Szabina 1 evesen ugy beszelt mint most,mindent de mindent.Julia mindjart 2 eves es meg nem beszel o is mint a Kincso semmit.puszika

Magdi írta...

Azt kifelejtetted, hogy: szúú, csíí= szúr, csíp :)
Azért Kincső is mond néhány szót, bár jóval kevesebbet, és nem is olyan gyakran, mint Zsófink, de nem baj, nem számít. Azt látni, hogy nagyon figyel, nézi a reakciókat is, meg szerintem raktároz; aztán egyszerre zúdítja majd ránk a tudományát.

sedith írta...

Gratula a jól beszélőnek és a pingvin-mondónak egyaránt!!!:)
Követlek ám, csak az írás, tudod, ... :(
Sok-sok puszi nektek!:)