2011/06/14

Esküvő


Május 21-én esküvőre voltunk hivatalosak, mégpedig Gyulára. Az ifjú férj a rokon a családban, Jutka legidősebbik bátyjának a legfiatalabbik fia.
Reggel 9 óra felé indultunk, nem kapkodtunk, hiszen Gábor kiszámolta, hogy 2,5-3 órás az út. Maga a szertartás 15 órakor volt Békéscsabán, ahol laknak, a lagzi Gyulán volt, tehát bőven volt időnk mind kényelmes menni, mind Gyulán a szálláshelyünkön elkészülni. A biztonság kedvéért, és tőlünk szokatlan módon az autópályát választottuk, úgy voltunk vele, hogy majd hazafelé választjuk a "pöttyös" utat, akkor nézelődünk. Az utunk ettől függetlenül kalandosra sikeredett, mert túlmentünk az autópályán, és kezembe véve a térképet én irányítottam Gábort... Ez a rész (is) megérdemel egy külön bejegyzést, úh. a következő erről fog szólni. Lényeg, hogy időben megérkeztünk Gyulán a szállásunkra, ahol nagyon kedves kiszolgálásban volt részünk, azt leszámítva, hogy a Jutkának nem volt még szobája, így nálunk készült el Ő is, de ez igazán nem jelentett problémát.
Szépen ettünk egy keveset, egymás után lezuhanyoztunk, Lányokat szépen felöltöztettük (Jutka vette Nekik a szép kis ruhácskát) (frizurát nem nagyon hagytak csinálni maguknak), magunkat is és újra autóba vágtuk magunkat, amit a Lányok nagyon, de nagyon nem helyeseltek, hogy szépen fogalmazzak... :)


Szerencsére nagyon szép időnk volt, meg lehetett sülni. A szertartás is kint volt, aminek külön örültem, kicsit féltem, hogy nehogy fázzanak a Lányok a légkondis teremben, ráadásul a kis kardigánjukat is a szálláson felejtettem, de ezekre nem is volt szükség, nemúgy a kis sapijukra, ami viszont nagyon jól jött.

Lányok, mint mindenhol, itt is hatalmas sikert arattak. :) Mi pedig, mint mindenhol, feszítettünk büszkén. :) Különben nagyon jól viselkedtek. Gábor fotózott, ezért nincs rajta a képen, de majd megpróbálok kérni, mert a férj bátyja is fényképezett elég sokat. Kincső szinte végig a Nagyi ölében ült és ivott (vizet), Zsófi pedig körülöttem sétálgatott, ugrálgatott, de kultúrált módon, aztán helyet cseréltek, Kincső maradt is nálam a végéig, és akkor Zsófi ivott a Jutka ölében. :)


Szép kis ceremónia volt, de nem túl hosszú. Volt egy lány, aki énekelt, gyönyörű csengő hangján, nagyon feldobta az eseményt. Először a Vőlegény jött be, nagyon szép, magyaros ruhájában. A koszorúslányok a következők voltak: elöl a bátyjának a lánya, hátul pedig a nővérének a lánya. Mind a két lány gyönyörű szép volt, nem csak a ruha miatt. :)


Jött a menyasszony is, akivel szintén nem találkoztam még, Gábor családjának itt élő tagjaival még nem sikerült eddig megismerkednem. Erzsi ruhája is álomszép volt, hosszú fátyollal, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Nekem már ez megható volt. :)








Nagyon ötletes "jelenléti ív"-et kellett kitölteniük a résztvevőknek. Úgy nézett ki, mintha családfa lenne. Vendégkönyv is a rendelkezésre állt, amibe végül jól elfelejtettünk írni. :( De a fán otthagytuk mi is az ujjlenyomatunkat:


A táncot, természetesen a z ifjú pár nyitotta meg, egy kedves, betanult kis koreográfiával. A sikere akkora volt, hogy meg kellett ismételniük. :)


Gáborom is táncolt, velem a legtöbbet, sokat, szinte egész este, majd az Anyukájával is, ami meg lett örökítve általam. :)

Volt még egy aranyos ötlete az ifjú párnak, méghozzá a képkeretes fotózás. :) Felakasztottak egy képkeretet, ami mögé beálltunk és úgy készült a kép. Legjobb lenne körbevágni, és úgy beilleszteni, de ehhez én nem értek. :) Szerintem ettől függetlenül aranyos lett a kép:



Jutka kihasználta az alkalmat és jókat beszélgetett a bátyjával, amire sajnos a távolság miatt nem sok lehetősége nyílik.

A torta felvágása és majdnem elfogyasztása után mi el is mentünk aludni, Lánykáink után, akik már a leves után kidőltek. Hiába próbáltam 6 órakor kicsit lefektetni Őket, bizony ragaszkodtak a napi beosztáshoz és ha nyűglődve is, de kihúzták 7-ig, utána pedig aludtak reggelig, egy ébredést leszámítva. Vittük a bébiőrt, így inkább láttuk, mint hallottuk, hogy ébren vannak. :)

És végül egy kép a nászajándékról, ami Gábor keze munkáját dícséri:


Kedves Erzsi és Zoli! Nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek ezúton is! Legyetek mindig vidám, boldog emberek! :)

2 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Gyonyoru mennyaszony,gyonyoru lanyok,szep anya es apa.MI kell ennel tobb.Gyonyoru csalad vagytok,nagyon klasz eskuvon voltatok,nagyon erdekes a csaladfa dolog es a kepkeret is.Gondolom a csajok mennyire kifaradtak.puszika

Natimi írta...

A képeken nagyon szépek vagytok!A lányok nagyon helyesek:))

A menyasszony is csodaszép volt.A képkeretes kép nagyon ötletes!!

A nászajándékotok tökéletes!!!Ügyes Gábor nagyon!

A csajok haja is nagyon jó lett:)

Puszi,Timi