2011/01/13

Vízipók-ok

HA tudtam volna, hogy csak emlegetni, és kívánni kell, hogy "bárcsak Zsófi is újra élvezné a fürdést", akkor valószínűleg már jó pár héttel ezelőtt még erősebben kívántam volna! Tegnap Zsófi is vidáman lubickolt, játszott a vízben, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog a világon. Annyira jó volt nézni a két kis Drágaságunkat, amint vidáman s önfeledten pancsolnak, játszanak, hogy még a könny is elfutotta a szemem. Olyan jó érzés volt, hogy nem félnek, rettegnek a víztől, nem törnek ki hisztérikus rohamban már a vetkőztetésnél, hogy azt leírni sem tudom. :) Remélem, nem kiabálom Zsófinál sem, és ma is ugyanolyan lelkesen mennek a kádba, mint tegnap! :)

Az esti ceremóniához tartozik a fürdés előtti vacsora (kb. fél-egy órával előtte, mikor mennyire éhesek a Porontyok), majd fürdés és utána az ölünkben kapnak cumisüvegből tápszert, amit vagy megesznek, vagy nem. Aztán, aki nálam van, evés után játszhat a villanykapcsolóval - tudom, nem a legjobb játék, de annyira élvezik, amikor le és felkapcsolják, és az Apjuk mély hangon "rájuk szól". Ezt egy párszor megcsinálhatják, majd megyünk fogat mosni, és alvás (Apa énekel nekik még egyet, kettőt).
Mostanában Kincső rászokott arra, ha az Apjánál eszik, hogy kaja után elkezd sétálgatni. Tegnap éppen nem evett semmit, és egy ilyen sétája alkalmával próbáltam még én is megetetni, illetve evésre buzdítani. Egyen egyedül a cumisüvegből. Az lett a vége, hogy mind a ketten leültek a földre és aranyosan elkezdtek enni az üvegből. Zsófi egy rövid idő után, mivel folyton dícsértük őket, buzdításként, elkezdett minden slukk után tapsolni. :) Aztán, amikor a Kincső abbahagyta az evést, Zsófink így folytatta: egy húzás az egyik üvegből, egy a másikból. :) Készült kép is, de nem tudom feltenni, mert állítólag felhasználtam az összes képkapacitást. :( Nem tudom, mit tudnék csinálni, megyek Wise Lady-hez tanácsért. :)

2 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

De jo hogy igy helyre jott Zsofi es elmult a felelme.Edesek lehetnek egyutt nagyon.Nagyon varjuk a kepeket,na anya te is ugy jartal mint en,nekem is lejart a tarhelyem es ezert uj blogot kellett nyissak hiaba,probaltam barmit tenni.Tanacsoltak hogy nyissak meg egy blogspotos blogto de az sem mukodott,igy atjove a blogger.com-ra tudok foltolteni.Ha megkaptad a jo tanacsot kerlek kozold velem is.puszika

NőiCsizma írta...

Mi is többre megyünk dicsérettel mind "cseszegetéssel". Csak néha olyan nehéz...