2011/01/24

Gyurma

Már egy ideje tervezem, aztán Tücsi, nem is tudva, hogy én már többször gondoltam rá, megemlítette, sor mégsem került rá. Majd, nem tudom, hogy a Hugommal, vagy Anyuval szerettem volna hamarabb, mert segítséggel lényegesen egyszerűbbnek hittem, de ez végülis lényegtelen ma már, hiszen egyikőjükkel sem valósult meg. Gáborra nem gondoltam. Valószínűleg azért nem, mert ritkán vagyunk együtt így csak mi négyen. Vagy Ő nincs itthon, vagy én (ez a ritkább, ezt mondanom sem kell), de az se sűrűn fordul elő, hogy csak mi négyen vagyunk, ez nem panasz! :)

Na, mindegy, lényeg, hogy múltkor a Metro-ban vásároltunk egy csomag színes gyurmát, és pénteken felavattam a Lányokkal. :) Kicsit féltem, mi lesz, ha ennivalónak nézik, hogy fogom megoldani, hogy hol az egyik, hol a másik szájából szedem ki a gyurmát. Nem mondanám tipikusnak, hogy nem bízom meg a Lányaimban, de mint minden gyerek, Ők is szeretik a dolgokat a szájukkal tesztelni. DE félelmem alaptalannak bizonyult. :) Ismét meggyőződhettem róla, hogy OKOS Lányaim vannak. :))) Nekiálltunk gyurmázni, adtam Nekik először csak 2-2 színt, mutattam, hogy kell összegyúrni, hogyan lehet kinyújtani, ezt persze nem tudták még utánam csinálni, viszont ügyesen tépkedték szét az általam készített "sziszi-kígyókat". Egyszer-egyszer Zsófi úgy csinált - végig engem nézve -, mintha be szeretné venni a gyurmát a szájába, de már rá se kellett szólnom, Ő magától mondta, hogy nem , és rázta hozzá a kis fejét. :) Aztán egyszer csak nem bírt a kíváncsiságával és bekapott egy pici darabot, mire úgy rászóltam, hogy ijedtében magától kiköpte és többet még csak meg sem közelítette a száját a gyurmával. Érdekes, hogy nem a hangerőm hatott, hanem a hangom ereje. Remélem, elég érthetően írtam le!? :)

A végén már mind a 10 vagy mennyi színből kaptak, és élvezettel gyúrták össze-vissza. Egy pár kép:

 Kincső - Zsófi

 Kincső

 Zsófi

Kincsőnek egy idő után nem volt elég a saját gyurma készlete, folyton csent a Zsófiéból, akit érdekes módon nem különösebben zavart ez. :)

Amikor úgy éreztem, hogy kezdi elveszíteni a vonzerejét a gyurma, kezdtem összeszedni és elrakni. Ekkor jött  egy gyenge ellenállás. Akkor még gyenge. Amikor aztán Zsófit kivettem az etetőszékből, elszabadult minden, ami el szokott... :) Mit volt mit tenni, vissza KELLETT tennem a székbe és újabb színnel megvigasztalni. :) Sokáig játszottunk, a végén golyókat gyúrtam Nekik, amik nagyon tetszettek, mert szét lehetett lapítani őket. :)

Tehát sikeres volt a gyurma bevezetése, és annyira tetszett a Csajsziknak, hogy hamarosan újra előveszem. :) Különben a ceruzával is "jól bánnak", a tollról is tudják, mire való, ezt másnap, szombaton be is bizonyították. :)

5 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Tunderi cukik ezek a lanyok.OLyan aranyosak ,nagyon jo otlet volt a gyurma es ugyesek is voltak a lanyok hogy nem ettek meg,mi is probaltuk mar de Julia rogton megeszi,igy neki nem adunk viszont a Szabian jatszhat vele.puszika

Névtelen írta...

kövi lépés egy 8 tojásos Gyermelyi lesz, és kb. 3 hónap múlva már a tarhonya készítés is menni fog.....

Névtelen írta...

ja a lényeget elfelejtettem, gyurmázgathatnál olyan csoki sziveket kezdenek elfogyni, csomagolással kár bajlódni, jo a zsömlés zacskóban ömlesztve..

Vivien írta...

Iza, én is nagyon féltem, de szerencsére voltak annyira okosak és nem ették meg a gyurmát. Szerintem próbálkozzatok Ti is, mert sok örömük van benne és hát ezt is meg kell tanulniuk valamikor. :)

Vivien írta...

Tibi, olyan sűrűn nem gyakoroljuk, hogy ne unják meg! :)

Ja, és a lényeg: házhoz szállítva kéred vagy eljössz érte? Dátumról is értesíts, legalább egy nappal előtte, hogy tökéletes állagúra elkészüljön. :)