2010/12/13

Diagnózis

Szerencsére "csak" Kincsőről derült ki, hogy vashiányos, a többi - és + jeles adat nem számított - állítólag, én pedig elhiszem. Így Kincső péntek óta naponta kétszer kap vasat, már ha éppen sikerül belé csempészni, mert hiába csepegtetem gyümölcslébe, nem h...e gyerek, érzi az "illatán", hogy más is van a pohárban és nem hajlandó meginni. :( Ezen kívül mind a ketten kapnak étvágyserkentőt, vagy mit. A doki Béres cseppet javasolt, annak ellenére, hogy az kilóhoz van kötve, azaz 10 kg alatt nem adható. Én ezt is elfogadtam, de azért Neki is szóvá tettem, hogy én úgy tudom, hogy... Azt mondta, kaphatják. Oké. A gyógyszertárban, ahol aznap már másodszor jártam, a nő meg is jegyezte, hogy mintha most lettem volna az előbb itt... :), szintén azt mondták, hogy NE adjam a Béres cseppet, adjak inkább Cebion 2x multi-t. Mondtam, hogy jó. Cebion (c-vitamin) cseppet már szednek a Lányok, most kapnak ilyet is.

Szerencsére Kincső pisijéből tudtak dolgozni, így már "csak" Zsófit kell megcsapolnom valahogy. Azóta próbálkoztam már, de ismét melléfolyt. :( Mindegy, majd sikerül. Az a lényeg, hogy nincs komolyabb bajuk, több embertől hallottam, hogy volt ilyen időszaka az ő gyerekének is, hogy nem evett, majd fog, meg hogy más ételben beviszi a nem evett ételek tápértékét, stb. Szóval, most kezdek megnyugodni, vagy inkább nyugtatom magam és minden étkezésnél lesem, hogy hat e már az étvágynövelő. :)


 Zsófi

 Kincső


8 megjegyzés:

NőiCsizma írta...

Szerintem ne aggódj nagyon! Biztosan csak átmeneti a dolog!
Nálunk a középső lányom volt úgy 1 évesen, hogy hirtelen keveset evett, viszont sok gyümölcsöt. A gyerekorvosunk természetesnek tartotta, hogy nem ehet mindig egyformán sokat és 1-2 hóna múlva el is múlt ez a hullámvölgy.
Nem tudom, mi az ikrek súlya, de nekem nem tűnnek soványnak. Persze a vashiány okozhat ilyet. De az fáradékonysággal, aluszékonysággal és nyűgösséggel is jár.
Mindenesetre jó trükközést a vas bevételével! :)

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Tunderiek a lanyok a kepeken es nagyon orulok hogy nincs semmi komoly bajuk,jaj anya nalunk Szabina szinte semmit nem eszik JUlia meg rengeteget.En is mindig aggodok a Szabina etvagyaert,olyan kis sovanyka lett de ha nem eszik nincs amit tenni,nekunk a PERITOL szirop jonn be mindig 2x adok es mar farkas etvagya van.puszika

Névtelen írta...

mondjuk én nyomom a Béres cseppet igaz 85kg vagyok 2 db 50mg-os c- vitaminnal, és van egy 60db os Supradin-em is azt 3 naponta. nincs semmi gond...
koleszterinem volt nagyon 0,3 tizeddel nagyobb mint a normál csak...

Baranyai Zsuzsanna írta...

HUH!!! Örülök, hogy kiderült semmi probléma Lánykáiddal. Az, hogy éppen nem esznek, az valszeg egy ilyen korszak. Mirkót is csapolták - bőgtünk rendesen -, de semmi nem derült ki, szerencsére. Azóta ezerszer jobban eszik, de súlya jóval a NAGYkönyv, az etalon, a megszokott stb. alatt van. A doki végül nyugtázta annyival, hogy ilyen típus.... szóval a lényeg, hogy ne parázd túl a dolgot, mert Lánykáid megérzik és márcsak azért sem fognak enni!!! Próbáltad már a Vitacolan szirupot? Nekünk az bejött étvágygerjesztőileg.....
Kitartás! puszik
Bzsuzsa

Magdi írta...

de édesek! nagyon jól áll nekik a "rénszarv" és a mikulás-sipka is :)
bűbályosak, csak olvadozok tőlük!

Noémi írta...

A képen egyáltalán nem látszik, hogy nem esznek, nagyon édesek. Tudom nem könnyű nézni, hogy nem kell a kaja, nekem az segitett (es tamas is jobban evett azután) hogy eldöntöttem, amennyit eszik az elég neki és nem erőltetem. Mindennel kináltam, amit szeretett ette, és egyre többet egyre jobban. Kitartast es kellemes hetet nektek.

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Van egy kis versenyunk a blogunkban ha van kedvetek vegyetek reszt rajta csak tippelni kell

Magdi írta...

Helló Bzsuzsa! Létezik még a Vitacolan? Vivien is azt kapta 9 hónapos korától, mert ugye ő "sem" evett. Persze az injekció-kúra (azt hiszem Jectofer) után, ami a vérszegénységén segített. Nekünk is bevált.