2011/12/01

Adventi naptár

Nem volt kérdéses, hogy lesz. Bár, ez sem teljesen igaz, mert voltak pillanatok, amikor azt mondtam, majd jövőre, még kicsik hozzá. Aztán Anyu mondta, hogy szerinte pont most kell elkezdeni, nagyon fog tetszeni Nekik, érdemes meglepni Őket vele. Ekkor döntöttem el, hogy lesz adventi naptáruk a Lányoknak. Az egy pillanatig nem volt kérdéses, hogy saját kezűleg készültet fognak kapni. Csak azt nem tudtam, hogy MILYET!? Addig gondolkodtam, keresgéltem az ötletek között, míg maradt másfél hetem az elkészülésig. Természetesen sikerült egy olyan mellett letennem a voksomat, amit külső segítség nélkül nem tudtam volna véghez vinni. Sokféleképpen lehet hasznosítani a wc papír gurigákat, de én még nem tettem. Időhiányra fogom, de ez csak kifogás. Éppen ezért nem is volt itthon wc papír nélküli guriga. Pedig nekem nagyon nagyon szükségem lett volna 48 db-ra... Ekkor segítségül hívtam azokat, akikre mindig számíthatok, és most is számíthattam Rájuk, így idő előtt meglett a 48 db guriga, sőt, papírtörlő gurigákat is kértem, ha van, mert szerettem volna színezőket is betenni a naptárba, és ahhoz nagyobb kellett.

Meg vagyok elégedve a végeredménnyel, főleg, amikor megláttam a Lánykák arcát, az érdeklődést, az örömöt, amit az első meglepi okozott számukra, és már egyáltalán nem bánom, hogy hallgattam Anyura és elkészítettem számukra ezt a kis örömforrást. A mai ajándékuk különben 1-1 cumi volt, mert elhasználták a kedvenc cumijukat (Kincső kirágta, Zsófié pedig szintén már cserére volt ítélve), és nagyon emlegették a régi cumijaikat, főleg úgy, hogy elvitte a kukás bácsi... Gábor mondta, hogy ez így nem jó, mert utálni fogják a kukásokat. Na, ez volt a végszó számomra. Tegnap vettünk Nekik két új, de ugyanolyan cumit, mint a régi, és nem felejtettem el hozzátenni, hogy a kukásbácsik hozták a régi, rossz cumik helyett... :) És a poén ebben az egészben az volt, hogy a Lányok maguk választották ki a naptárt, kié melyik legyen, és pont azokban volt a megfelelő cumi!!! :D

 Kincsőé lett a piros hátterű, Zsófié az arany hátterű.


A meglepiken sokat gondolkodtam, mik legyenek, nem szerettem volna csak csokival agyontömni, de sok pénzt sem szerettem volna beleölni, így beletettem olyan dolgokat is, amik már voltak itthon, de nem használták - állat figurás zsírkréták, lufik, 24-ére angyalkás karácsonyfadíszt. Ezeken kívül pedig kapnak hógömböt, elemlámpát, csatokat, hajgumikat (az ÉN örömömre :D), focilabdás csokit, Kinder tojást, buborékfújót, színezőket direkt Mikulás és Karácsony előtt, ezzel ráhangolódva a másnapi ünnepre, és 4 nap kapnak hóemberes csokit, amit nagyobb csomagban vettünk, azt szétosztottam közöttük.

Az adventi naptárjukat a szobájukba tettük be, és nagy meglepetésemre és örömömre megértették, hogy ma CSAK egyet bonthatnak ki, majd holnap a következőt. Remélem, ez továbbra is így marad, nem csábulnak el! :)

6 megjegyzés:

NőiCsizma írta...

Milyen ötletes!!!

Vivien írta...

Köszönöm. :) Az eredeti minta nem ez volt, hanem "csak" egymás után, alatt jöttek sorban, ez már egy továbbfejlesztett változat. :)

Magdi írta...

Nagyon büszke vagyok rátok! Rád az ötletért, és kivitelezésért, a lányokra meg a szerénységükért,és megértésért, hogy elég egy nap egy meglepi. Így tényleg mindenki jól járt:) Alig várom, hogy meglássam a csillogó szemüket, ahogy meglátják a feldíszített karácsonyfát, alatta a kis csomagokkal. Ez ad újra értelmet a készülődésnek. De jó lesz!
Ölellek benneteket!

Erika írta...

Sziasztok!
Valamiért a rendszer nem akarja elküldeni a kommentjeimet. Már kettőt visszadobott. :(
Nagyon ügyes és kreatív Anyuka vagy, nagyon jók lettek a naptárak. Nekünk idén ez még túl korai, de azért készítettem Nekik egy hóembert az ablakra. Tetszik nekik és szeretik piszkálgatni. :)
Télapóra is igazából egy mikulás csokit kapnak , meg babakekszet, viszont karácsonyra lesz ajándék, hiszen az a szeretet ünnepe! :)
Tesódéknak gratulálok a Kislányhoz!

Sziasztok!

Erika írta...

Majd' elfelejtettem: Boldog névnapot Neked! :)

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon cukik lettek ezek a naptarak,nalunk nem divat az ilyesmi,legalabbis en meg senkinel sem lattam.De biztos klasz dolog.Jo ha mindig vannak segitokesz emberkek,korulotted.Gondolom mennyire oultek a csajok a naptaraknak es a cumiknak.puszi