2011/12/06

Télapó is már eljött

Hol is kezdjem? Már bő egy hete készülünk a Télapóra, Mikulásra, ki hogy hívja, nekem a Télapó tetszik. Több dalt, és versikét is énekeltem, mondtam a Csajoknak, amik nagyon tetszettek is Nekik és mondták, hogy adnak majd puszit a télapónak, nem félnek tőle, aranyos. És persze azért aranyos, mert hoz CSOKIT, és persze CSAK ezért adnak neki puszit (ezt már én teszem hozzá). :)

Várták nagyon, szinte minden nap kérdezték, hogy jön? Majd minden alkalommal hozzátették, hogy hoz csokit. :) Csúcs, mennyire odavannak a csokoládéért. Elkezdtem keresgélni Mikulás-műsort a környékünkön, ami ráadásul NEKIK való. Szerencsére nem is kellett sokáig keresni és messze menni, mert az utcánkban lévő Közösségi Házban szombaton délután 5-kor tartották a Mikulás-műsort. Nagyon megörültem ennek, mind a nap, mind az időpont kedvező volt. Az időjárás nem igazán, mert egész nap szakadt az eső, dehát ez van. Jobban örültem volna a hónak, de mit tudok tenni!? Semmit, elfogadni, ami van. :) Pár perccel 5 előtt értünk a helyszínre, már szinte tele volt a terem, de azért sikerült 2 helyet találni a 4. sor környékén. Először egy kis előadás, bábjáték volt a Bárka Színház egyik tagja adta elő a műsort, ami nagyon kedves volt, és bevezetőnek is pont odaillett. A Csajok az első jó pár percben az ölünkben ültek, majd elkezdtek mozgolódni, végül Kincső fogta magát és előrement, ahogy sok más gyerektől látta. Egyáltalán nem esett zavarba, annak ellenére, hogy szerényen meghúzta magát és nem tudott érvényesülni a sok nagyovis és kisiskolás gyerek mellett. Beérte annyival, hogy tágra nyílt szemekkel figyelt és be- bekukucskált a néni paravánja mögé. :D Nem sokkal később Zsófi is követte a Nővérét. Nagyon édesek voltak. Aztán vissza kellett jönni a szülőkhöz, mert jött a Mikulás. Néhány gyerek persze egyből odatolakodott az Öreghez, hogy ő szinte levegőt sem kapott, nem hogy bárki más láthatta volna őt. Végül kissé hátrább terelték a gyereksereget, ekkor már mi is odaengedtük a Csajokat, mert másképp nem sokat láthattak volna a Télapóból. Név szerint voltak hívva a gyerekek, Zsófink hallotta 2x is a Zsófia nevet, így mind a kétszer nekiindult, hogy Őt hívja a Télapó, aztán amikor végre tényleg Őket hívta, azt sem tudta, hol van. :) Szépen, aranyosan odamentek hozzá, és állításuk szerint meg is köszönték a csomagot (remélem is!! :D). Aztán visszajöttek és ki kellett bontani. Kincső az egyik csokinak esett neki (mily meglepő), míg Zsófi az almának (mert a mögötte levő kislány is azt ette...).

Amikor minden gyereknek kiosztotta a Télapó bácsi a csomagokat, odaküldtem a Kincsőt, hogy köszönje meg mégegyszer, amiért ilyen aranyos volt. Kincsőnk még az ölébe is beleült. :) Készült sok kép, nem a mi gépünkkel, hanem a fotós bácsiéval, kíváncsi vagyok, mikor kerülnek fel. Mielőtt elindultunk volna, egy hölgy odajött hozzánk, hogy gratuláljon nekünk a Csajokhoz, mondván, hogy annyira édesek, hogy ő nem is tudott a műsorra figyelni, mert csak ami lányainkat nézte elbűvölve. :) Szerényen, mint akik most hallanak ilyesmi bókot, megköszöntük. :) Mi csak videókat készítettünk, mármint a Gábor, én a Csajokon tartottam a szemem, nehogy eltűnjenek a sok gyerek között. Zsófit ki is kellett egyszer menteni, mert a sok nagygyerek szinte összepréselte. Olyan édes volt, ahogy állt kétségbeesve és nem tudta, mit csináljon. Amikor meglátott, azonnal elpityeredett. :)Hamar megnyugodott persze, de nem igazán ment el utána a közelemből... :P

Ezután szinte minden nap kérdezték a Lányok, hogy mikor jön el hozzánk is a Télapó. Tegnap délután kaptak egy-egy rongyot és megtörölgették a csizmácskájukat. Addig én egy picit kidíszítettem a párkányt, mégse legyen olyan kopár. Reggel úgy kellett nógatni Őket, hogy nézzük már meg, jött e a Télapó, vagy sem? Lehet, hogy azért volt ez, mert Zsófi már este lázas volt és sajnos reggel is. A kedve is ilyen volt. Csak feküdt bágyadtan a kanapén, nem volt kedve semmihez. Délutánra magasabbra szökött a láza, de estére le is ment, szerencsére!




2011/12/01

Zoé

Hétfőn végre kiderült a Pocaklakó titka: a neme. Szerencsések voltunk és ott lehettünk személyesen a 4D-s ultrahangon a Hugomékkal, és nagyon nagyon örültem, amikor nem lógott semmi ki abból a gyerekből... :D Csilláék is örültek, annak ellenére, hogy végig Olizták (Olivér) azt a "szerencsétlen" Gyermeket. Én mindig Zoét mondtam Neki, és a Lányok is mindig mondták, hogy kislány van a Csilla pocakjában. Igazunk lett. :)

Nagyon örülünk, várjuk a további fejleményeket, majd vasárnap bemásolom a fényképet, hogy legyen Róla kép is. :)

Adventi naptár

Nem volt kérdéses, hogy lesz. Bár, ez sem teljesen igaz, mert voltak pillanatok, amikor azt mondtam, majd jövőre, még kicsik hozzá. Aztán Anyu mondta, hogy szerinte pont most kell elkezdeni, nagyon fog tetszeni Nekik, érdemes meglepni Őket vele. Ekkor döntöttem el, hogy lesz adventi naptáruk a Lányoknak. Az egy pillanatig nem volt kérdéses, hogy saját kezűleg készültet fognak kapni. Csak azt nem tudtam, hogy MILYET!? Addig gondolkodtam, keresgéltem az ötletek között, míg maradt másfél hetem az elkészülésig. Természetesen sikerült egy olyan mellett letennem a voksomat, amit külső segítség nélkül nem tudtam volna véghez vinni. Sokféleképpen lehet hasznosítani a wc papír gurigákat, de én még nem tettem. Időhiányra fogom, de ez csak kifogás. Éppen ezért nem is volt itthon wc papír nélküli guriga. Pedig nekem nagyon nagyon szükségem lett volna 48 db-ra... Ekkor segítségül hívtam azokat, akikre mindig számíthatok, és most is számíthattam Rájuk, így idő előtt meglett a 48 db guriga, sőt, papírtörlő gurigákat is kértem, ha van, mert szerettem volna színezőket is betenni a naptárba, és ahhoz nagyobb kellett.

Meg vagyok elégedve a végeredménnyel, főleg, amikor megláttam a Lánykák arcát, az érdeklődést, az örömöt, amit az első meglepi okozott számukra, és már egyáltalán nem bánom, hogy hallgattam Anyura és elkészítettem számukra ezt a kis örömforrást. A mai ajándékuk különben 1-1 cumi volt, mert elhasználták a kedvenc cumijukat (Kincső kirágta, Zsófié pedig szintén már cserére volt ítélve), és nagyon emlegették a régi cumijaikat, főleg úgy, hogy elvitte a kukás bácsi... Gábor mondta, hogy ez így nem jó, mert utálni fogják a kukásokat. Na, ez volt a végszó számomra. Tegnap vettünk Nekik két új, de ugyanolyan cumit, mint a régi, és nem felejtettem el hozzátenni, hogy a kukásbácsik hozták a régi, rossz cumik helyett... :) És a poén ebben az egészben az volt, hogy a Lányok maguk választották ki a naptárt, kié melyik legyen, és pont azokban volt a megfelelő cumi!!! :D

 Kincsőé lett a piros hátterű, Zsófié az arany hátterű.


A meglepiken sokat gondolkodtam, mik legyenek, nem szerettem volna csak csokival agyontömni, de sok pénzt sem szerettem volna beleölni, így beletettem olyan dolgokat is, amik már voltak itthon, de nem használták - állat figurás zsírkréták, lufik, 24-ére angyalkás karácsonyfadíszt. Ezeken kívül pedig kapnak hógömböt, elemlámpát, csatokat, hajgumikat (az ÉN örömömre :D), focilabdás csokit, Kinder tojást, buborékfújót, színezőket direkt Mikulás és Karácsony előtt, ezzel ráhangolódva a másnapi ünnepre, és 4 nap kapnak hóemberes csokit, amit nagyobb csomagban vettünk, azt szétosztottam közöttük.

Az adventi naptárjukat a szobájukba tettük be, és nagy meglepetésemre és örömömre megértették, hogy ma CSAK egyet bonthatnak ki, majd holnap a következőt. Remélem, ez továbbra is így marad, nem csábulnak el! :)