2010/10/30

1 éves a Lányok blogja

Ma egy éve kezdtem el írni a Csajok blogját. Megismertem sok kedves embert, családot, és volt olyan is, akiben csalódtam. Ez már csak ilyen, nincs öröm üröm nélkül, de szerencsére a sok szép és jó mellett, amik az elmúlt egy évben történtek velünk, ez az egy dolog eltörpül. :)

Azt hiszem, sikerült a legtöbb fontos eseményt megörökíteni, amiket régen babanaplókban írásban rögzítettek a szülők. Pár napja el is kezdtem én is egy ilyet írni, és amikor a fogas résznél jártam, rájöttem, hogy nem mindig írtam le, melyik foga bújt ki a Lányoknak. :) Tehát követtem el hibákat.

A többi gondolatot később, mert most éppen Anyuéknál vagyunk Apu szülinapját ülni. :)

2010/10/28

Zumba

Fantasztikus volt a tegnapi zumba óra!!! Így kellett, hogy kezdjem. :) Egyszerűen nagyon éveztük mind a ketten Gáborral. Ami jellemzi: jó zene, szuper, s erotikus tánc(elemek) aerobik figurákkal és zsírégetés egyben. Próbáltam keresni a youtube-on olyan klipet, ami hasonlít arra, amit tegnap csináltunk, de csak ezt találtam. Igazából a tegnapi óra hat tánc fajtából állt, ezekből mindössze hármat tudtam megjegyezni, a többit kimondani sem tudnám, nem hogy leírni: cha-cha-cha, merengue, és a calypso. Bemelegítő tánccal kezdődött, ami végülis mindegyik táncfajtából volt egy darab. Minden szakasz után 20 mp-es szünet jött. Ekkor lehetett inni, és törülközni, amire a 3. szakasz után már szükségem volt... :) Örültünk, hogy tréningruhában mentünk, ezt még a klipekben láttam, hogy abban van mindenki, nagyon is érthetően.

Nekünk nagyon bejött. Én tegnap fél öt körül még gondoltam rá, hogy innom kéne egy kávét, amit különben sosem teszek, de nagyon fáradt voltam, és gondoltam, másképpen nem bírok ébren maradni este. Háát, meg kell hogy mondjam, eszembe se jutott, hogy fáradt lennék. Ahogy az sem, hogy fáztam, mikor beléptünk a terembe... :) Az órát egyébként a társastáncos fiútanárunk tartotta, így legalább ő sem volt idegen. Na, nem mintha ez bármikor is zavart volna minket. Szóval eszméletlen jó volt, úh. mondtuk is Andrisnak, a tanárunknak, hogy egy hét múlva újra találkozunk (most vasárnap nem lesz tánc). ÉS ami még pozitív, hogy mivel náluk járunk társastáncra, ezért nem kell a teljes havidíjat kifizetni, hanem csak amolyan pótlékot, azaz havonta 1500 ft-ot fejenként, ami valljuk be nem sok. Bejárhatnánk az összes zumba órára és az összes kezdő társastánc csoportba ezért az összegért - ha lenne rá időnk.

Szóval tök jó volt, örülök, hogy elmentünk rá, és annak is örülök, hogy Gábornak is bejött ez a szexis zsírégető tánc. :) Ja, az egy liter víz, amit vittem, pár korty híján simán elfogyott a végére... :)

Kincső, Zsófi

Kedden észrevettem Kincső egyik hatalmas kacajánál, hogy kibújt felül is egy őrlőfogacskája. :) Most hirtelen nem is tudom, melyik oldalon, de azt hiszem a jobb első. Az alsó már teljesen kint van, de még csak a jobb oldalon. Legalábbis ennyit sikerült látnom a nagy nevetése közben. :) Olyan már eszembe sem jut, hogy benyúljak a szájába... :)

Ezen kívül Kincsőnk nagyon ügyes. Azt kell írjam, hogy bátorságban, ügyességben lekörözi a Hugocskáját. Most éppen ügyességben tűnt ki, a szétszedhető hordócskákat nem csak hogy egymásba tudja rakni, azt Zsófi is nagyon ügyesen teszi, hanem már a két összeillő felet is gyönyörűen összerakja, akár úgy is, hogy éppen már felé néz, nem oda figyel. Nagyon ügyes. Tegnap már Zsófinak is ment, de Kincső két nappal megelőzte. :)

A székekről simán lemászik, lehuppan, mikor hogy, meg éppen melyik széken ül, attól is függ. Zsófi még inkább segítséget kér a lejövetelhez. Ha meg éppen nem vagyunk a közelben, kivárja, míg meglát valakit, aztán jelzi, hogy lejönne. Pedig volt olyan nap, amikor simán le tudott jönni. Úgy látszik, valamiért bepánikolt, és inába szállt a bátorsága. :)

Kezdi Ő is utánozni az állathangokat, amiket mondok a könyvek nézegetése közben, mint a Zsófi is teszi már jó pár hete, ma pl. a nyuszit tök édesen leutánozta rólam, ahogy mozgattam az orromat, hogy így csinál a nyuszi. :)

Szépen rámutatnak az állatokra a könyvekben, ha kérdezem, hogy melyik a boci, a ló stb. Ez inkább a Zsófinak megy, nála látni, hogy tudja, mit mutat, míg Kincső csak rácsap a könyv egyik oldalára. Aztán vagy szerencséje van és eltalálta, vagy nem. :))

Szóval én maximálisan meg vagyok Velük elégedve ezen a téren. Viszont hogy ne legyen teljes az örömöm, sajnos gondok vannak az evéssel. És nem az, hogy kézzel tömik magukba a rakott kelt, ez hagyján, ekkor legalább esznek. Jó pár napja nem hajlandóak se kenyeret, se sós, vagy sajtos kiflit enni. Se vajasan, se üresen, sehogy. A sonkát leszedik róla, ha ráteszem, már azt sem csinálom, felesleges. Csak a sonkát eszik meg és a sajtot. Vagy ma reggel kaptam Papa készítette isteni finom kolbászt, az is elfogyott. Mosolyogtam is, mikor délelőtt Kincső felbüfizte a kolbit. :) A kenyeret csak bundás kenyér formájában hajlandóak megenni, vagy netalántán melegszendvicsként. De ezt is inkább a toast kenyérből készült összelapítós melegszendvicset. Nem tudom, meddig fog ez náluk tartani, meglátjuk. Ma reggel próbálkoztam olyannal is, hogy egyből csak üres kiflit kaptak. Ott hagyták. Illetve ledobálták a földre.

Egyébként az étvágyukkal sem vagyok megelégedve. :) Kíváncsi vagyok, ma hogyan fognak ebédelni, kelkáposztafőzelék lesz. Megyek is, készítem a rántást, meg ahogy hallom, felébredtek a Csajszikák.

2010/10/26

Én, Vivien, az Anya

Elkapott az alkotási láz. Még a múltkor, amikor Jutkának készítettem az albumot, nagyon megtetszett a dekorgumi, és úgy gondoltam, mást is lehetne belőle csinálni, ami dísze lehetne elsősorban a gyerekszobának. Ahogy Edit is írta, hogy a Lányok alvási idejében alkot, rájöttem, hogy igazából, én is tudok rá időt szakítani, bár tudnék ez idő alatt vasalni, port törölni, felmosni, blog-ot írni... :P De úgy voltam vele, főleg, hogy ilyen hogy is mondjam, nehezebben kezelhetőek a Csajok, hogy ennyi szórakozás jár nekem. Pedig az az igazság, hogy egyáltalán nem ennyi a szórakozásom, hanem sokkal több. Eldicsekednék vele, hogy hétfőnként tornázni járok Jutkával, ami 5-6-ig van, és utána agy bő félóra röpi jön, amin szintén részt veszünk. Csütörtökön "csak" röpire járok, szintén a Jutkával, erre fél 5 körül érünk oda, és fél6-6-ig tart. Vasárnaponként Gáborommal járunk tánciskolába, ilyenkor legtöbbször Anyu és Jutka vigyáz a Csemetéinkre, de a Húgom és Zoli is vállalják a pesztrálást, amíg mi táncizunk. Ez fél 6-7-ig van. És ha minden igaz, akkor szerdánként zumbázni is fogunk járni. Bizony. A tánciskola, ahova járunk, indított új zumba tanfolyamokat, amik között találtam egy megfelelő időpontút. Szerda 20-21 óráig, azaz pont odaérünk altatás után. :) Eljön velem Gábor is, aztán meglátjuk, hogyan tovább. Jó lenne, ha jó lenne, mert akkor már nem csak egy kis mozgásban lenne részem, ami nagyon jót tesz mind a testemnek, mind a lelkemnek, hanem fogynék is. Erről jut eszembe: másfél hét alatt lement rólam 2 kg!!! Mindez úgy, hogy nem fogyókúrázom. Azt sose tudtam, mert sose volt rá szükségem. Viszont a szervezetem magától nem kér sok ennivalót. Lehet, hogy ez idétlenül hangzik, de így van. Pár hete még sokat ettem, és hiába próbáltam keveset enni, a vége az volt, hogy nasiztam. Viszont azóta nem kívánok annyi ennivalót. Nagyon örülök neki, mert így talán tényleg beindul valami súlycsökkenés, és ha bejön a zumba is, akkor nem csak súlycsökkenés lesz, hanem zsírégetés, izmosodás is. :) Ezek a terveim. :)

ÉS íme az alkotásaim, amik még csak szárnypróbálgatások, ettől függetlenül büszke vagyok rájuk. Elkészülési sorrendben vannak.

Pillangó. Na, ezen látszik is, hogy ez volt az első. Móni ötletére alapozva, ragasztópisztollyal lettek rögzítve a részek egymáshoz. A falra kétoldalú ragasztóval. Nekem volt, hogy megolvasztotta a forró ragasztó a gumit, meg ugye nem is tudtam az egész felületet bekenni vele, tehát egy próbát megért, de a pisztoly el lesz téve az adventi koszorú idejéig... :)
 
 Malacka. Itt már jobban éreztem az anyagot. Az egészhez kétoldalú ragasztót használtam, nem voltam lusta kivágni a részeket pluszban még a ragasztóval sem. Itt már elégedett voltam a végeredménnyel. Hibát itt is követtem el, méghozzá azt, hogy a falra csak ragasztódarabokkal rögzítettem. Először. Merthogy a Lányok vérszemet kaptak, amikor szegény Malacka fülébe kapaszkodva látták, hogy jé, ez lejön! :) Ezért gyorsan el is távolítottam a falról, és kijavítva a hibámat, az egész Malackát beragasztóztam, körbevágtam és újra rögzítettem, ezúttal már sikerrel. :)

Micimackó. Nagyképűen hangzik, de itt már profi voltam. :) Semmi hibát nem lövettem el, talán éppen ezért nem is volt olyan izgalmas a Lányok számára - nem tudták leszedni a falról. :))

 Füles. Az én kedvenc figurám a Micimackóból. :) Itt még az asztalon van, nem a helyén, a falon. Neki is nagy sikere volt a Lányok körében.

 Háát, ezek az én alkotásaim, amiket mindig egy-egy alvás alatt dobok össze. Nem tudom, hogy a képeken látszik e, hogy nem csak Malacka csíkjai vannak pluszban felragasztva, hanem az orra, fülei, és a kezei is, Micimackónál szintén mind a két kar, és az egyik lába, és a ruhája, természetesen, valamint fülesnél is a láb lila részén kívül a farok, masni, pofi, "haja" és a füle is.

Nagyon tetszik most nekem ez a dekorgumi, mert könnyű vele dolgozni, aránylag sok színből lehet válogatni, és amennyi szabadidőm van, pont be tudok fejezni egy valamit. És ez jó. Nem csak élvezem, amit csinálok, hanem egyből megkapják a Csajszik is, akiket ismét nagyon nehéz pelusozni... :P

 

Sok sok kép 3.

Ahogy ígértem, evős képek jönnek, október 22-ről és 23-ról. Amit az első sorozatról tudni kell, hogy a Lányok ebéd után voltak már, és éppen, kivételesen nutellás kalácsot kaptak az Apjuktól, de csak egy darabot, mert ott kuncsorogtak nekünk. Én felvettem Kincsőt, aki egyből elkezdte tömni magába a rakott kelt, amiből már megevett egy adagot ebédre... Néha eszébe jutott, hogy van más is a kezében, úh. felváltva ette a nutellás kalácsot a rakott kellel. Ja, az evési technikát érdemes nézni, gusztusos... :)



 Inna is egyet rá Anya poharából, ha már egyszer Anya tányérjából evett a kis "hófehérkénk":

Másnap az előző napi rakott kel maradék volt ebédre, amit eredetileg Gábor kezdett el adni Nekik, de végül átadta a tányért, mondván, a Kincsőt nem lehet megetetni. Egy darabig én is próbálkoztam, majd miután minden falatot újra a tenyerébe köpött ki, és onnan ette tovább, raktam ki Neki külön tányérba és az asztalhoz lett ültetve, hogy ott egyen tovább a maga tempójában és formájában. Csakhogy ez Zsófinak annyira megtetszett, hogy Ő sem volt hajlandó tovább etettetni magát. Így került Ő is a helyére az asztalhoz és kapta meg a lehetőséget az önálló evésre. Nagyon élvezte. :) A porszívó sem maradt éhen utánuk... :P


 Kincső:

 Zsófi:


 Kincső nézi az Apját, hogy mit röhög rajtuk :)

Ennyi most így hirtelenjében. A következő bejegyzés rólam fog szólni, kivételesen, elnézést előre is ezért.

Sok sok kép 2.

Na, le lettek fektetve a Lányok, úh. folytatom a képsorozatokat. :) Az alkotás "kárára"... :P

Itt éppen egyik kedvenc "játékuknak" hódolnak (október 18.):


Kíváncsi manók (október 19.) - Kincső áll a széken:
 És ilyen az, amikor Apa választja ki, mi legyen az uzsonna - nutellás kenyér, hogy tuti megegyék...:


 Zsófi hunyorog - Anya ne vakuzz!!!

Ez a Kincsőnek is nagyon tetszett, így ő is hunyorgott egyet, hogy ne vakuzzak már! :)

A következő képeken Kincső nem bírt a bilis székkel (október 20.):

 Itt pedig az új szerszámos készletet próbálta ki Kincső:

Múlt héten eljött Klári mama ismét hozzánk, akkor is készült pár kép (október 21.):



Zsófi huncutkodik - szandáljának a tépőzárát nyitja ki, pedig tudja, hogy NEM SZABAD :)

 Klári mama, Kincső és az újrafelfedezett táncoló, éneklő boci:

Apát is imádják nyüstölni, Apa pedig imádja, ha a Lányai nyüstölik:
 Apának is jól áll a védőszemüveg:

A következő részben a Lányok, de főleg a Kincső evési szokásait bemutató képek lesznek láthatóak.

Sok sok kép 1.

Most csak képeket fogok feltenni, de napokra bontom, és pár szót azért írok hozzá. Ezen az első sorozaton Fóton voltunk. Még október 10-én.

Csajok segítenek fát rámolni:





 Kincső inkább gazolni szeretne:




Kincső hisztizik, mert Apa nem engedett neki:


Sül a finom ebéd:

A rétes már készen van:

Végre újra meg tudtam dögönyözni a kutyákat:




 A következő képsorozaton nagyon jókedvűek a Lányok, Kincső éppen elbújik. Szeretik a kukucs játékot nagyon, szinte megunhatatlan számukra. A legjobb benne, hogy bármi mögé képesek elbújni, a legjobb, amikor a szita mögé bújnak el... :)





 A skype-ot is jól használják:


A többit új bejegyzésben, most mennem kell.