2010/07/26

Képek - Bánk 2010.07.18.

Vasárnap, amikor már Anyu és Apu is csatlakozott hozzánk.

Kincső Apával, Zsófi pedig velem sétál.

Zsozso és a "pálmafa".

Itt is.

Kincsőnek csat volt a hajában.

Kincső és a kugli bábu.


Kincsővel sétálok.

Zsófi van a Mamánál, Kincső pedig nálam.

Zsófi.

Zsófi.

Kincsőt nem zavarja a fű. :)

Családi kép. Kincső éppen mászik fel rám. Zsófi pedig az apját lesi.







Továbbra is Zsófi van az Apjánál, nálam pedig Kincső, 
aki megunta az egyhelyben való játékot. :)

Képek - Bánk 2010.07.17.

Eredetileg úgy terveztem, hogy egy bejegyzésben teszem közzé a képeket, de amikor elkezdtem kigyűjteni, cseppet sem elfogult szülő lévén, úgy láttam jónak, az összegyűlt mennyiség láttán, ha naponként, vagy legalábbis igencsak felosztva mutatom meg a képeket. Ez az első képsorozat szombaton készült, amikor is Tibi és Balázs megleptek minket.

 Reggel, bevásárolni megyünk éppen.

Zsófi 
ha álmosak, nyűgösek, 
muszáj sajnos odaadni Nekik a cumit.

Kincső
szintén a megnyugtató cumival.

Zsozso
már kialudta magát
így jókedvűen pancsol.

Megérkeztek Balázsék.
Kincső egyből összehaverkodott a Bazsival,
és kihasználta, hogy van új jelentkező,
aki sétál vele - órákon át. :)

Elmentünk sétálni, lenézni a tóra, ahol ittunk egyet, természetesen a Lányok is.
Pohár híján az üvegből - egy csepp nem ment mellé.
Kincső iszik itt éppen.

Itt pedig Zsozsoka mutatja be, hogy bizony Ő is
gyönyörűen tud üvegből inni. :)

Na igen, a domb továbbra is elég meredek,
de szerencsére Balázs ezt a feladatot is 
szívesen vállalta... :)

Akárcsak azt, hogy hazaérve továbbra is
Kincső kedvében járjon.

Zsófi továbbra is tartotta magát
- ő nem barátkozik, őt nem lehet ilyen könnyen
meghódítani. :)

Azért Balázs tovább próbálkozott, és néha
sikerült egy kis figyelmet kicsikarnia
tartózkodó Kisasszonyból.

És amíg Balázs kedvére babázott, élvezkedett, fürdött Kincső bájában, 
addig Tibike hol jobbra,...

hol balra merengett. :)

Balázs pedig továbbra sem tágított a Csajok mellől és szuperdada módjára,
szemét le sem vette Lányainkról.

Tibike és Kincső.

Melyikőjük fél jobban a másiktól??? :P :))

Nagyon kellemesen telt a szombatunk a Fiúkkal, örülünk mindig, ha meglátogatnak minket, természetesen nem csak ők, hanem bárki, a Lányok is nagyon élvezik az idegen, vagy félidegen társaságot, ilyenkor elfelejtenek nyűgösek lenni, szóval még inkább jófejek, mint általában. :) Már említettem is, hogy összehozhatnánk egy hamburger sütéses napot is Bánkon, és mivel van elég hely, ott is aludhatnának a Fiúk. :)

2010/07/25

Hétvége

Nem tudtam rövid és frappáns címet adni, mert ez a hétvége jó zsúfoltra sikeredett, aminek nagyon örültem. Kezdődött péntek este, amikor is elmentünk Gáborral "bulizni", előtte ugye voltunk evezni, azelőtt bevásárolni, úgyhogy végülis már a délután pörgős volt. Balázs ma ünnepli 30. szülinapját, és koccintottunk az egészségére péntek este egy szűk kis társaság keretében. Szerencsére szombaton a Csajok fél 6-ig aludtak, majd evés után ráhúztak még 3 órát, úh. mondhatom, hogy kialudtuk magunkat (pláne, hogy Gábor nem is vette észre az ébrenlétüket...), pedig fél 3 után értünk haza. Szombaton volt Kincsőnk névnapja, amit aznap Gábor Szüleivel ünnepeltünk meg egy kis kerti sütögetés keretében.


 Én még napközben gyorsan sütöttem egy tortácskát Bazsinak, mert megérdemli. Ezúttal Sütis néne egyik tortáját sütöttem meg, aminek a receptje is tetszett. Annyit változtattam rajta, hogy a cickók nem gesztenyéből készültek, mert nem kaptunk gesztenyepürét, hanem a kókuszgolyó masszája lett az anyaga és eper helyett őszibarack került bele. Még nem nyilatkozott a Bazsi, hogy ízlett e Neki, de remélem, hogy igen. :) Sajnos helyszűke miatt nem lett elég nagy a fondant, így toldozni-foltozni kellett a saját készítésű, igazi, nem pillecukorból készült fondantot.

Gábor annyit segített nekem, mint még soha! Végig mosogatott mellettem, ami a legnagyobb segítség, hiszen rengeteg időt spórolt meg nekem ezzel. Nagyon jólesett, és nagyon jól is jött, mert még ma se lettem volna kész a tortával (sem), ha még azt is egyedül kellett volna elvégeznem. Köszönöm szépen, Drágám!

A két ünnepelt. :)

És a torta, amire a tökéletlensége ellenére is büszke vagyok. :)
A "melltartó" Gáborom ötlete volt,
nem bonyolítottuk túl
- időhiány miatt.

Szombaton késő délután kezdtek nyűgösek lenni a Csajszimanók, ezért babkocsiba ültettük őket és elindultunk sétálni. Nem jutottunk sokáig, mert a közelünkben van egy játszótér, kimondottan kicsi gyerekeknek, ahova már nagyon mennék, de még korai, be kell látnom. Most mégis bementünk, hiszen ketten voltunk a két gyerekre, meg amúgy is izgatott már, mennyire tetszik majd a Lánykáknak. Két babahinta volt, de az egyik nem annyira stabil, mint a másik, így Zsozsót ki is vettem belőle és mentünk megismerkedni a csúszdával. Nagyon élvezte Zsófink, nem győztem felrakni. Természetesen fogtam csúszás közben is. Kincső az első csúszásnál kicsit meglepődött, hogy mi ez, aztán ő is élvezte és várta a következő csúszást. Kipróbáltuk a rugón lévő mozgó állathintát, vagy minek hívják, zebra és kutya formájúakat (ha jól emlékszem), ezeknek is nagy sikere volt, de azt hiszem, hogy a legnagyobb örömmel a libikóka töltötte el őket. Sikongattak, kacagtak, és ezt aztán végképp nem akarták abbahagyni. Csak hát elég csúnya felhők közeledtek felénk, és az óra is már későre járt, így hazafelé vettük az irányt, integettünk a játszótérnek, és megígértük, hogy amint lesz időnk és jó időnk, akkor eljövünk ismét. :)



Zsófi és a csúszda.

Kincső és a csúszda.

A libikókát sem lehetett kihagyni.

Vasárnap, azaz ma, a Szüleim, a Húgomék, és a Nagymamáék jöttel el felköszönteni Kincsőt (és Anyut). Örültem, hogy nem mára terveztük be a kerti sütögetést, nem hagytam magam lebeszélni a búbos húsról, amit már nagyon kívántam, mert egész nap szakadt az eső.

Csoportkép. :)

Ma is kaptak ajándékot a Lányok, bár én nem szeretem, hogy mind a kettő kap, holott csak az egyiknek van névnapja.Csilláék nagyon jópofa dolgot találtak ki: bilit, széknek álcázva. :)


Klári Mama virágot hozott, és túrórudit, és lenyúlta az egyik csatot, amit vettünk, hogy hadd adhassa azt is ő. :) Mama a mai napig gyerek lélekben, szerintem azért is szeret idejárni, mert tud játszani a Lányok zenélős játékaival. :)

Anyuéktól babát kaptak a Csajok. És egy-egy helyes kis rucit.


Így telt a hétvégénk, aminek lassan vége, mennek fürdeni a Lánykák, aztán aludni. végre jókat alszanak, gondolom az időjárás miatt, így mi is kialudhatjuk magunkat.
Teljesítettem a feladatom, idejében rögzítettem a hétvége eseményeit, még ha röviden is, de fontosabb dolgom van: megyek, játszom még egyet a Manókkal, mielőtt fürdenek. :)

2010/07/24

Kincső

Kincső, a mi drága Kincsünk, aki egy kis izgalomban hagyott minket, amikor még pocaklakó volt, nem árulta el "egyből" a nemét, mint a Húga (aki eredetileg a nővérének készült), hanem hagyta, hadd gondolkodjunk fiúnéven is, de végül csak leányzó lett, ma ünnepli első névnapját.

Drága Kincsőnk, nagyon jó egészséget, sok boldogságot kívánunk Neked szeretettel! 

A Te Hugicád és Szüleid. :)

 A nap első ajándékával: Tücsitől kapott hajcsat és az elmaradhatatlan képeslap,
amit szintén meg fogunk őrizni.

 A nap második ajándéka Nagyitól: a kedves kis virág, és egy gyönyörű labda,
amivel nem tudtak betelni a Lányok (Zsófi is kapott egyet).

2010/07/23

Bánk

Majdnem egy hetet töltöttünk Bánkon, ahol remek időt fogtunk ki, végre. Ott fent, kerten belül, nagyon viselhető ez a kánikula, nem okoz gondot, hogy egész nap kint legyünk a kertben, nem úgy, mint itthon. Mondtam is a Gábornak, hogy legszívesebben ezt a nagy meleget ott fent "vészelném" át a Csajokkal, akik nagyon nem bírják az itthoni bezártságot, de hát mit tudok tenni, ki nem mehetünk, és néha ki kell mosni a ruhákat is. Még pénteken délelőtt felmentünk, és csak szerda este jöttünk haza. Gábor hétfő hajnalban, hisz őt szólította a munka, de Anyu és Apu csatlakozott hozzánk vasárnap, így nem maradtunk egyedül a Lányokkal. Ahogy írtam már, nagyon kellemes volt, de a tegnapom szinte csak mosással telt, ma pedig igyekszem vasalni, csak Kincső úgy döntött, hogy nem alszik, amikor kéne, úh. egyelőre nem sokat haladtam a vasalással. 

Gáborral elkezdtünk idén megint kajakozni járni, igyekszünk hetente háromszor lejutni a Dunára, a héten én csak kétszer tudok menni, de Gábor volt kedden is, így Neki meglesz a három. :) Még mindig kettesben megyünk, de jövőhéten talán megpróbálok egyesben is menni, csak még félek, nehogy beboruljak, nincs sok egyensúlyérzékem. :) Arról nem is beszélve, hogy így legalább, mikor elfáradok, tudok pihenni, egyesben viszont végig kéne eveznem, de hajt a kíváncsiság is, úh. szerintem hamarosan sort kerítünk a külön evezésre is.

Képek külön, mert olyan sok van, hogy alig tudok választani, és még le sincs töltve az összes kép.

2010/07/22

Pannonhalma

Gáboromnak elég változatos hete volt múlt héten (azaz mire leírom, addigra két hét is eltelt már), háromszor is járt vidéken. Először csütörtökön Hajdúszoboszlón, majd szombaton Fertődre látogatott el Tibikével az országos Mini találkozóra. Erre mi azért nem tartottunk Velük, mert be kellett látnunk, hogy a Lányokkal ugyan lehet kirándulni menni, de akkor csak nekünk kell alkalmazkodni hozzájuk, míg így Tibinek is kellett volna, amit biztosan megtett volna, de ezt nem vártam el tőle. A másik indok pedig az volt, hogy Apának is jár egy kis felhőtlen szórakozás, kikapcsolódás gyerekkori barátjával, nélkülünk. Így Gáborom elment Fertődre, ahol jól érezték magukat, szerencsére. Jövőre már megyünk Velük mi is, sőt, ha minden jól megy, akkor a Svájcban tartandó nemzetközi Mini találkozóra is elmegyünk Pünkösdkor. :)

Az esti fürdetést mindkét esetben Jutka segítségével oldottam meg, amiért nagyon hálás vagyok, mert hiába  törtem a fejem, hogyan tudnám megoldani, hiszen bármikor bekövetkezhet, hogy egyedül kell helytállnom, nem nagyon jutott eszembe kedvező megoldás. Be kellett ismét látnom, hogy két gyerek bizony két szülőt igényel, főleg, ha egykorúak. És be kellett azt is látnom (ismételten), hogy bizony nagyon nagy szerencsém van Gáborommal.

Vasárnap, némiképp kárpótlásképp, elmentünk Pannonhalmára, ahova régóta vágyunk, de valahogy eddig nem igen volt a kirándulásunk körében. Azért írom, hogy körében, mert két éve, ha mi elmentünk kirándulni, akkor azok a kirándulásaink nagyrészt legalább két naposak voltak, és több helyszínt is megnéztünk, mondhatni egy környéket jártunk be, kezünkben a várakat, templomokat illusztráló térképünkkel. Ilyenkor az alvást nagyon praktikusan oldottuk meg: Gábor Boxerének a rakodóterébe lett betéve egy matrac, nem felfújható, hanem rendes, aminek csinált egy keretet, így az ágy alá tudtunk pakolni, és itt aludtunk. Reggel pedig egy fürdőben vagy strandon fürödtünk meg, összekapcsolva a kellemeset a hasznossal alapon. :) Erre nyilván egyelőre nincs lehetőségünk, de tervbe van véve ennek a megoldásnak az emeletes változata, hogy majdan a Lánykáinkkal is hasonlóan tudjunk kirándulni. Már nagyon várom! :)

Szóval célunk Pannonhalma volt, azon belül is az Apátság, és most tekintettel a Lányokra és a nagyon meleg időre, nem is álltunk meg máshol nézelődni. Annyit azért megengedtünk magunknak, hogy "pöttyös" úton mentünk szinte végig, ahogy lehetőségünk volt, mert imádunk a falvakon, erdőkön át, mezők mellett autózni. Ha kicsit nagyobbak lesznek a Csajszik, akkor valószínűleg többször elő fog fordulni, hogy vonattal, vagy hajóval utazunk, mert az is nagy élmény még nekünk is. :)



Már a városba való érés előtt megpillantottuk az Apátság gyönyörű, tekintélyt sugárzó épületét, amit meg is álltunk egy szántás mellett megcsodálni, és persze lefotózni. Ahogy beértünk Pannonhalmára, máris az Apátságnál találtuk magunkat, nem is gondoltuk, hogy ennyire a város szélén helyezkedik el. Gyönyörű, első osztályú parkolóhoz értünk, ahol aggódva kerestük a parkoló díj táblázatát, de a már lelkesen integető, invitáló parkolóőrnek nem tudtunk ellenállni, és odakanyarodtunk hozzá némi információért. Mint megtudtuk, a parkolás ingyen van, és étterem is van közvetlenül a parkoló felett, pár méterrel az Apátság bejáratától. Ez utóbbi engem érdekelt, mert már egy óra felé járt az idő és szerettem volna egy könnyű ebédet elfogyasztani, elsősorban a Lányok miatt, akik dél körül szoktak ebédelni... Én nem szoktam hozzá a nagyon elegáns éttermekhez, ezért igencsak néztem nagyokat, hogy milyen szép, előkelő, ízléses kis éttermet nyitottak (májusban, ahogy azt megtudtuk később). Volt egy légkondícionált belső tér, és egy terasz, aminek olyan jó fekvése és napernyő-rendszere volt, hogy kint is elviselhető, sőt kellemes volt a levegő. Megnéztük az ételkínálatot, nem volt túl széles, de minden megtalálható volt benne. De mindenből csak egyféle. Tehát egyféle szárnyas, egyféle sertés, egyféle hal, stb. Ez mondjuk annyira nem volt szimpatikus, mert pl. csirkéből csak comb volt, Gábor viszont a mellet szereti. Na, mindegy, végülis megette, és nagyon ízlett neki. Az étterem árait is elfogadhatónak találtuk, így megbeszéltük, hogy mivel a Lányok nem nyűgösek (és etetőszék sincs az étteremben), ezért először bemegyünk az Apátságba, és majd utána döntünk, hogy itt eszünk e, vagy máshol. Ekkor már 13.05 óra volt. Megvettük a belépőjegyeket, épp elindult az egy órási csoport, ahhoz még tudtunk csatlakozni, hiszen az első fél óra egy kisfilm megtekintéséről szól, ahol bemutatják az Apátságot, a szerzetesek életéről esik még szó benne, az ott működő gimnáziumról és kollégiumról, ahol több, mint 300 diák tanul, ill. lakik - természetesen csak fiúk. A vetítés után egy diák volt az idegenvezetőnk, aki nagyon szépen, részletesen elmesélt mindent, amit kellett, nagyon lelkes volt, megkérdeztem tőle, hogy terve e a jövőre nézve, hogy ő is szerzetes legyen, mire szinte felháborodva válaszolt egy nem-mel. :)

 Útban az Apátság felé. Nagyon szép, széles fokú falépcsőn mentünk fel, így az idősebbeknek sem megterhelő a felfelé vezető út. Árnyékos, így a nagy hőség is abszolút elviselhető volt, mégis szúnyogmentes.

 Kincsővel. Ő tűnik könnyebbnek, ezért szoktam Őt vinni én.




A bazilika.

A bazilika belseje.





 Gáborom is beleült a trónba, amiről azt kell tudni, hogy akinek leér a talpa a földig úgy, hogy a vállával érinti a hátfalat, abból a monda szerint király lesz. Idegenvezetőnk szerint még senkinek nem sikerült ezeket teljesíteni.





 A híres könyvtár, ami méltón híres. El tudtam volna tölteni ott legalább egy napot, 
de még talán az is kevés lett volna. Lenyűgöző.

 Szintén a könyvtár.

 Csajok és a vajas bagette.
Itt is látni, mennyire jó fejek voltak,
nem nyűgösködtek, nem hisztiztek, egyszerűen élvezték
a kirándulás minden pillanatát.

 Az én isteni finom vajban sült tőkehalam, valami citromos mártással.

 Ez pedig Gáborom szintén nagyon ízletes tanyasi csirkecombja. 
Még a cukkinit is megette!!! :)